Annonce
Aarhus

Torben Dreier trapper ned: Generationsskifte på vej i FO Aarhus

Torben Dreier har ansat Anne Thorø, som udviklingschef. Hun skal om et par år afløse ham som leder af FO-Aarhus. Foto: Michael Svenningsen
Oplysningsforbundet forbereder generationsskifte. Anne Thorø skal afløse Torben Dreier som leder om et par år.

AARHUS: Torben Dreier er en mand i fuld vigør og særdeles aktiv leder af oplysningsforbundet FO-Aarhus. Alligevel forbereder han nu et generationsskifte, og i den forbindelse ansætter FO-Aarhus lederen af Studenterhus Aarhus, Anne Thorø, som udviklingschef. Meningen er, at hun skal overtage Torben Dreiers job om godt et par år.

- Anne Thorø begynder hos os 1. februar 2020. Vi skal arbejde sammen i to år, og derefter overtager hun min post, og jeg fortsætter på en anden post i organisationen, forklarer Torben Dreier, der fylder 64 år 23. november.,

En stigende mængde arbejdsopgaver hos FO-chefen er forklaringen på, at Anne Thorø bliver ansat i den nyoprettede stilling som udviklingschef.

- Jeg elsker mit job og vil gerne være med mange år ud i fremtiden, men jeg har også kigget på min dåbsattest. De seneste fire år, har jeg fået markant flere arbejdsopgaver. Jeg har tidligere ansat medarbejdere for at lette arbejdsbyrden, og nu har jeg nået en alder, hvor det kunne være rart, hvis der hvert år blev færre arbejdsopgaver end året før, siger Torben Dreier.

Annonce

Skiftet

FO-Aarhus ansætter lederen af Studenterhuset i Aarhus, Anne Thorø, som udvikllingschef 1. februar 2020.

Meningen er, at hun skal overtage Torben Dreiers chefjob for FO-Aarhus fra 1. februar 2022.

Store projekter i gang

FO-Aarhus har flere store projekter i gang, og overtagelsen af journalisthøjskolen, hvor blandt andet Museum Ovartaci skal etableres, fylder meget.

Inspirationen til den glidende overtagelse kommer fra Fokus Folkeoplysning i Aalborg. Her headhuntede skoleleder Kirsten Dybdal en ny souschef, Bjørn Salling, og efter to års oplæring byttede de roller.

- Jeg var ikke udelt begejstret for modellen, da jeg blev inviteret til sparring som lederrepræsentant. Men det viste sig at være den mest fantastiske overdragelse. Det er en del år siden, jeg første gang fortalte Anne Thorø, at med den energi, power og dynamik, hun har, ville hun være en oplagt kandidat som skoleleder i FO-Aarhus, og den samtale vi har fortsat.

- Anne Thorøs største styrke er at arbejde med frivillighed, og det misunder jeg hende. Hun kan tilføre folkeoplysningen mange nye, spændende muligheder, hvis vi kan få folkeoplysning og frivillighed til at spille mere sammen. Vi arbejder allerede internationalt, men med ansættelsen af Anne Thorø er der virkelig noget udviklingspotentiale, siger Torben Dreier.

Fra Studenterhuset

Anne Thorø kommer til FO-Aarhus fra jobbet som direktør i Studenterhus Aarhus, hvor hun de sidste 13 år blandt andet har bygget bro mellem de studerende og erhvervslivet, drevet bar, café og spillestedet Stakladen med hjælp fra frivillige studerende. Hun blev i 2013 kåret til årets unge erhvervsleder i Aarhus og er formand i bestyrelsen hos TV2 Østjylland. Hun har siddet i bestyrelsen i FO-Aarhus siden 2009. - FO-Aarhus fokuserer på potentialet i mennesker og har været utroligt god til at gribe mulighederne og se udviklingspotentialer. Den filosofi har jeg også haft i Studenterhuset. Man bidrager konstruktivt til samfundet ved at byde aktivt ind på at hjælpe med at løfte udfordringer og have øje for mulighederne i det enkelte menneske, siger Anne Thorø. Anne Thorø tiltræder som udviklingschef 1. februar 2020.

Anne Thorø har ledet studenterhuset ved Stakladen i 13 år. Foto: Axel Schütt
En stigende mængde arbejdsopgaver hos FO-chef, Torben Dreier, er forklaringen på, at Anne Thorø bliver ansat i den nyoprettede stilling som udviklingschef. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nu bliver det alternativt: Byrådet diskuterer ældrepolitik for træer

Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus

Midtby-parkering udløser debat i byrådssalen: Venstre vil ændre nye regler, før de reelt er indført

Aarhus For abonnenter

Søskende i skyggen: Børn med syge søskende føler sig overset af forældrene

Annonce