Annonce
Aarhus

Torben Dreier trapper ned: Generationsskifte på vej i FO Aarhus

Torben Dreier har ansat Anne Thorø, som udviklingschef. Hun skal om et par år afløse ham som leder af FO-Aarhus. Foto: Michael Svenningsen
Oplysningsforbundet forbereder generationsskifte. Anne Thorø skal afløse Torben Dreier som leder om et par år.

AARHUS: Torben Dreier er en mand i fuld vigør og særdeles aktiv leder af oplysningsforbundet FO-Aarhus. Alligevel forbereder han nu et generationsskifte, og i den forbindelse ansætter FO-Aarhus lederen af Studenterhus Aarhus, Anne Thorø, som udviklingschef. Meningen er, at hun skal overtage Torben Dreiers job om godt et par år.

- Anne Thorø begynder hos os 1. februar 2020. Vi skal arbejde sammen i to år, og derefter overtager hun min post, og jeg fortsætter på en anden post i organisationen, forklarer Torben Dreier, der fylder 64 år 23. november.,

En stigende mængde arbejdsopgaver hos FO-chefen er forklaringen på, at Anne Thorø bliver ansat i den nyoprettede stilling som udviklingschef.

- Jeg elsker mit job og vil gerne være med mange år ud i fremtiden, men jeg har også kigget på min dåbsattest. De seneste fire år, har jeg fået markant flere arbejdsopgaver. Jeg har tidligere ansat medarbejdere for at lette arbejdsbyrden, og nu har jeg nået en alder, hvor det kunne være rart, hvis der hvert år blev færre arbejdsopgaver end året før, siger Torben Dreier.

Annonce

Skiftet

FO-Aarhus ansætter lederen af Studenterhuset i Aarhus, Anne Thorø, som udvikllingschef 1. februar 2020.

Meningen er, at hun skal overtage Torben Dreiers chefjob for FO-Aarhus fra 1. februar 2022.

Store projekter i gang

FO-Aarhus har flere store projekter i gang, og overtagelsen af journalisthøjskolen, hvor blandt andet Museum Ovartaci skal etableres, fylder meget.

Inspirationen til den glidende overtagelse kommer fra Fokus Folkeoplysning i Aalborg. Her headhuntede skoleleder Kirsten Dybdal en ny souschef, Bjørn Salling, og efter to års oplæring byttede de roller.

- Jeg var ikke udelt begejstret for modellen, da jeg blev inviteret til sparring som lederrepræsentant. Men det viste sig at være den mest fantastiske overdragelse. Det er en del år siden, jeg første gang fortalte Anne Thorø, at med den energi, power og dynamik, hun har, ville hun være en oplagt kandidat som skoleleder i FO-Aarhus, og den samtale vi har fortsat.

- Anne Thorøs største styrke er at arbejde med frivillighed, og det misunder jeg hende. Hun kan tilføre folkeoplysningen mange nye, spændende muligheder, hvis vi kan få folkeoplysning og frivillighed til at spille mere sammen. Vi arbejder allerede internationalt, men med ansættelsen af Anne Thorø er der virkelig noget udviklingspotentiale, siger Torben Dreier.

Fra Studenterhuset

Anne Thorø kommer til FO-Aarhus fra jobbet som direktør i Studenterhus Aarhus, hvor hun de sidste 13 år blandt andet har bygget bro mellem de studerende og erhvervslivet, drevet bar, café og spillestedet Stakladen med hjælp fra frivillige studerende. Hun blev i 2013 kåret til årets unge erhvervsleder i Aarhus og er formand i bestyrelsen hos TV2 Østjylland. Hun har siddet i bestyrelsen i FO-Aarhus siden 2009. - FO-Aarhus fokuserer på potentialet i mennesker og har været utroligt god til at gribe mulighederne og se udviklingspotentialer. Den filosofi har jeg også haft i Studenterhuset. Man bidrager konstruktivt til samfundet ved at byde aktivt ind på at hjælpe med at løfte udfordringer og have øje for mulighederne i det enkelte menneske, siger Anne Thorø. Anne Thorø tiltræder som udviklingschef 1. februar 2020.

Anne Thorø har ledet studenterhuset ved Stakladen i 13 år. Foto: Axel Schütt
En stigende mængde arbejdsopgaver hos FO-chef, Torben Dreier, er forklaringen på, at Anne Thorø bliver ansat i den nyoprettede stilling som udviklingschef. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce