Annonce
Fødselsdage

Torsten maler både med nikotinfarver og i rokokostil

Malerformand i Den Gamle By, Torsten Lykke Nielsen, fylder 60 år tirsdag 3. december. Foto: Den Gamle By
Annonce

60 Malerformand i Den Gamle By, Torsten Lykke Nielsen, fylder 60 år tirsdag 3. december.

Torsten Lykke Nielsen har siden 2006 været ansat i Den Gamle By, først som malersvend og fra 2007 som malerformand.

I de første år havde han en hovedrolle i det spændende projekt med at genskabe de farverige interiører i Møntmestergården. Målet var at rekonstruere gården, som den kunne have taget sig ud i første halvdel af 1700-tallet – med det imponerende barokinteriør på stueetagen og den elegante førstesal i rokokostil.

Her skulle både marmoreres, genoptrykkes tapeter, forgyldes og udspændes lærreder. Både farver og metoder var i stort omfang de samme som dem, der var til rådighed i 1700-tallet. Torsten Lykke Nielsen tog udfordringen op med at fremstille farvepigmenter og tapeter og finde de rette metoder til de mange specialopgaver.

I de senere år har hans hovedopgave været at stå for malerarbejdet i det moderne bykvarter i Den Gamle By, hvor der er både butikker, værksteder og lejligheder fra 1927 og 1974. Her er udført alt fra savsmuldstapeter og ferniserede gulve til de nikotinfarvede lofter i Bent J.

Torsten Lykke Nielsen bor i Tirstrup på Djursland og har tre voksne børn. I sommerhalvåret sætter han stor pris på en tur på motorcyklen, både dagsturene rundt omkring i Danmark og sommerferien i de norske fjelde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Har du oplevet ballade, hærværk eller bilræs?: Borgermøde om problemerne på Aarhus Ø

Annonce