Annonce
Fødselsdage

Torsten maler både med nikotinfarver og i rokokostil

Malerformand i Den Gamle By, Torsten Lykke Nielsen, fylder 60 år tirsdag 3. december. Foto: Den Gamle By

60 Malerformand i Den Gamle By, Torsten Lykke Nielsen, fylder 60 år tirsdag 3. december.

Torsten Lykke Nielsen har siden 2006 været ansat i Den Gamle By, først som malersvend og fra 2007 som malerformand.

I de første år havde han en hovedrolle i det spændende projekt med at genskabe de farverige interiører i Møntmestergården. Målet var at rekonstruere gården, som den kunne have taget sig ud i første halvdel af 1700-tallet – med det imponerende barokinteriør på stueetagen og den elegante førstesal i rokokostil.

Her skulle både marmoreres, genoptrykkes tapeter, forgyldes og udspændes lærreder. Både farver og metoder var i stort omfang de samme som dem, der var til rådighed i 1700-tallet. Torsten Lykke Nielsen tog udfordringen op med at fremstille farvepigmenter og tapeter og finde de rette metoder til de mange specialopgaver.

I de senere år har hans hovedopgave været at stå for malerarbejdet i det moderne bykvarter i Den Gamle By, hvor der er både butikker, værksteder og lejligheder fra 1927 og 1974. Her er udført alt fra savsmuldstapeter og ferniserede gulve til de nikotinfarvede lofter i Bent J.

Torsten Lykke Nielsen bor i Tirstrup på Djursland og har tre voksne børn. I sommerhalvåret sætter han stor pris på en tur på motorcyklen, både dagsturene rundt omkring i Danmark og sommerferien i de norske fjelde.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Alle tiders jul med pressefotograferne

Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Aarhus For abonnenter

Tøfting går til Herning: Men Gå-Petersen gik fra Aarhus til Paris og tilbage igen med to øl og en serveringsbakke

Annonce