Annonce
Læserbrev

Torvet skal indrettes, så det er mest praktisk for størstedelen af året - der vil derfor stadig være behov for parkering

Hvis parkeringspladsen ved rådhuset bliver nedlagt, og Torvet spærres for gennemkørsel, vil byen blive delt i to med et forretningskvarter i nord og et i syd, med Torvet og gågaden som et ingenmandsland med butiksdød til følge.

Læserbrev: Der er mange planer om, hvordan Torvet skal indrettes, men husk, vi bor ikke i Sydeuropa.

Der er ikke mange måneder om året, hvor der kan laves aktiviteter med udendørs ophold.

Torvet skal indrettes, så det er mest praktisk for størstedelen af året. Der vil derfor stadig være behov for parkering på Torvet.

Den mulighed for gennemkørsel fra Aabygade over Torvet til Holsteinsgade skal selvfølgelig bevares. Der er ikke særlig mange andre måder for kørsel mellem nord og syd.

Den trafik vil fortrinsvis blive flyttet til Rådhusgade og Banegårdsgade, et område, der er meget trafikeret på nuværende tidspunkt.

En anden mulighed er Raupachsgade, men er det en bedre løsning?

Hvis parkeringspladsen ved rådhuset bliver nedlagt, og Torvet spærres for gennemkørsel, vil byen blive delt i to med et forretningskvarter i nord og et i syd, med Torvet og gågaden som et ingenmandsland med butiksdød til følge, men det er måske også det, byrådet og Køb Odder arbejder henimod, eller en del af Køb Odder.

Gågaden kan også blive et aktiv for byen, mere om det en anden gang.

Parkeringspladserne er et meget stort aktiv for handelen i byen, så de må absolut ikke være færre, snarere udvides efter behov.

Når man planlægger, udvikler og ændrer på eksisterende forhold, så husk, at man skal kende og respektere fortiden for at kunne forme fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Alle tiders jul med pressefotograferne

Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Aarhus

Efter 15 timer: Stadig ingen spor af forældre til efterladte småbørn

Annonce