Annonce
Østjylland

Torvets fremtid stadig usikker: Politikere udskyder beslutningen

Hvordan skal Torvet se ud i fremtiden? Det er det endnu ikke muligt at få et svar på. Arkivfoto: Palle Herløv
Hvad skal der ske med madbod og Beringsøen? Politikerne har ikke et svar endnu.
Annonce

Horsens: Hvordan kommer en af Horsens store, centrale pladser, Torvet, til at se ud i fremtiden? Et svar på dét spørgsmål kan horsensianerne komme til at vente længe på.

Kommunens plan- og miljøudvalg har netop haft sagen oppe at vende på et møde, men endte med at udskyde en beslutning. Så mens planen for de øvrige dele af den aktuelle, omfattende gåderenovering i store træk er på plads, svæver Torvets indretning stadig i usikkerhed.

Det er blandt andet spørgsmål om en kommende madbod på Torvet, der gør det svært for politikerne at træffe en beslutning, forklarer udvalgsformand Martin Ravn (V).

På mødet skulle udvalget overveje en indstilling fra forvaltningen, som anbefaler en løsning, der vil fjerne den nuværende madbod og erstatte den med en 12-15 kvadratmeter stor bod i "arkitektonisk kvalitet", men uden mulighed for indendørs servering. Prisen ville blive 1,25 millioner kroner, og det var der ikke enighed om, forklarer Martin Ravn og uddyber, at Socialdemokratiet, som har flertal i udvalget, endte med at bede om udsættelse.

- Det, synes jeg, var fornuftigt, siger formanden, som ikke forventer at se sagen på dagordenen igen før efter sommerferien.

Nu får vi mulighed for at stille spørgsmål til forvaltningen om mulighederne, så vi kan træffe en kvalificeret beslutning.

Martin Ravn (V)

Annonce

Lidt rystet over priserne

Martin Ravn uddyber, at han er "lidt rystet" over de prisskilte, der sættes på madboder.

Ud over madboden på 12-15 kvadratmeter kunne udvalget overveje muligheder, der var større, men også væsentligt meget dyrere; for eksempel 2,9 millioner kroner for en 40 kvadratamter stor madpavillon med integreret toilet. Med priser i det lag ville det imidlertid blive svært for en kommende lejer at skabe en levedygtig forretning, og alt i alt vandt mulighederne ikke genklang i udvalget.

Martin Ravn siger, at politikerne har brug for et bedre grundlag at beslutte sig på.

- Nu får vi mulighed for at stille spørgsmål til forvaltningen om mulighederne, så vi kan træffe en kvalificeret beslutning, forklarer han.

Madboden er dog ikke eneste usikkerhedsmoment på Torvet.

Placeringen af kunstværket Beringsøen, der hylder byens stolte søn Vitus Bering, er der heller ikke truffet en endelig beslutning om.

Kunstværket skal angiveligt rykkes længere over i Torvets hjørne mod Borgergade, hvor den nuværende madbod står, men det er uvist, om det kommer til at ske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Ceres Park godkendt til tilskuere efter nye corona-regler: Billetsalget til FCK-kampen er i gang

Aarhus For abonnenter

Havneforening med nødråb: Spær p-pladser af for gæster på Aarhus Ø:

Aarhus

Har du oplevet ballade, hærværk eller bilræs?: Borgermøde om problemerne på Aarhus Ø

Annonce