Annonce
Sport

Tour de France er Froomes eneste plan

Gonzalo Fuentes/Reuters
Chris Froome træner igen efter sidste års styrt. Briten forbereder sig målrettet til Tour de France.

Det er fortsat drømmen om at kunne stille til start ved sommerens Tour de France, der fylder hos cykelstjernen Chris Froome.

Det fortæller han i et interview på Team Ineos' hjemmeside.

- Den eneste plan, som jeg har lavet for mig selv, er Tour de France, og indtil da vil jeg bid for bid forsøge at få mest muligt ud af hver træningslejr og hvert løb for at bygge på indtil juli.

- I sport er der ingen garanti, så der er ingen garanti for, at jeg vil være tilbage og kunne udfordre for det (Tour-sejren, red.), men jeg kommer til at give det absolut alt, hvad jeg har, siger han.

Chris Froome har vundet det franske etapeløb fire gange. Endnu en sejr vil bringe ham op på siden af Eddy Merckx, Jacques Anquetil, Bernard Hinault og Miguel Indurain.

Og det historiske islæt motiverer den britiske cykelrytter.

- Udsigten til at gå efter min femte gule trøje er af kæmpe stor betydning for mig.

Cykelstjernen er i øjeblikket på sin første officielle træningslejr efter det voldsomme styrt, der sidste år kostede ham deltagelsen i Tour de France.

Styrtet skete med en hastighed på 54 kilometer i timen og resulterede i brækkede lårben, ribben og albue. Skader som har krævet flere operationer og timevis af genoptræning.

Nu har den firedobbelte Tour-vinder fået grønt lys til at afslutte sin genoptræning og træne fuldt med.

- Jeg er ved at omlægge min genoptræning til træning. Jeg føler mig heldig over at være tilbage på cyklen.

- De næste par måneder bliver hårde, jeg er nødt til at få gang i min træning. Perioden handler om at få timer og kilometer i benene.

Froome vandt senest Tour de France i 2017.

Året efter gik sejren til holdkammerat Geraint Thomas, mens holdkammerat Egan Bernal endte øverst på podiet i den seneste udgave af løbet.

Holdchef for Ineos Dave Brailsford, fortalte tidligere på ugen ifølge Reuters, at holdet planlægger at køre for Egan Bernal og Geraint Thomas i dette års Tour de France.

Tour de France starter i Nice 27. juni.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce