Annonce
112

Cykelrytter dræbt under årligt cykelløb: Bilist kræves idømt fængselsstraf

En 27-årig kvinde er anklaget for uagtsomt manddrag og overtrædelse af færdselsloven efter en ulykke, der kostede en cykelrytter livet. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Annonce

Odder: Står det til anklageren, skal den bilist, som i maj og under det årlige Tour De Himmelfart påkørte en ung cykelrykker, så han efterfølgende døde af sine kvæstelser, sendes i fængsel.

Det fremgår af anklageskriftet, som også fortæller, at den dengang 27-årige kvindelige bilist er anklaget for uagtsomt manddrab og for overtrædelse af færdselsloven.

Ulykken skete på Ballevej vest for Odder fredag 31. maj klokken 9.40, da der var enkeltstart under det årlige cykelløb, som er et af Europas største cykelløb for børn og unge på 9-18 år, og som hvert år tiltrækker massevis af både tilskuere og hjælpere.

I forbindelse med cykelløbet var en del af Ballevej lørdag morgen blevet gjort ensrettet.

Men det ignorerede den 27-årige kvinde tilsyneladende, idet hun trods en del skilte og folk i gule veste kørte i den forkerte retning på en strækning på ca. en kilometer, indtil hun ud for Ballevej nummer 140 kørte frontalt ind i den unge cykelrytter Andreas Byskov Sarbo. Han døde dagen efter af sine kvæstelser.

Ud over tiltalen for uagtsomt manddrab, som kan give op til otte års fængsel, er kvinden fra Odder også tiltalt for overtrædelse af færdselsloven. Her er kravet en betingelse frakendelse af førerretten.

Sagen er berammet til at foregå ved retten i Aarhus tirsdag 5. maj næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Helt friske corona-smittetal: Aarhus er stadig langt over grænsen for at blive grøn kommune

Aarhus

Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar: Antallet af smittede er nu oppe på 25

CORONAVIRUS

Live: Smittetilfælde kan spores til minkfarme - over en million mink skal aflives

Aarhus For abonnenter

Ansatte fortæller om et ældreområde ramt af frygt: Men direktør ser masser af åbenhed, tillid og godt samarbejde

Annonce