Annonce
AGF

Toutouh er ude i periferien i AGF: - Det er ligegyldigt, hvilke meritter du har. Du skal levere varen hele tiden

Youssef Toutouh kom til AGF i oktober 2018. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Youssef Toutouh har ikke været en del af AGFs kampe i denne sæson. Ifølge sportschefen er forklaringen simpel; Det er de bedste, der spiller. Selv ønsker spilleren ikke at kommentere på sin situation.

FODBOLD: Der var store forventninger til Youssef Toutouh, da han i oktober skrev kontrakt med AGF.

Men indtil videre har den tidligere danmarksmester og Champions League-spiller ikke formået at sætte sit præg på det århusianske hold – og i sæsonens første tre Superligakampe har han sågar ikke formået at spille sig ind i kamptruppen på 18 mand.

Youssef Toutouh havde for et år siden et bemærkelsesværdigt brud med FC København, der efterlod ham uden klub i flere måneder.

Og derfor lagde AGF heller ikke skjul på, at spilleren skulle arbejde sig tilbage i form, da han skrev kontrakt med AGF for ti måneder siden. Forventningerne var derfor store til midtbanespilleren efter vinterpausen. Men det blev mest af alt til indhop her og der for københavneren.

Efter endnu en sæsonopstart denne sommer lader 26-årige Toutouh til at være længere væk fra Superligaholdet end han har været på noget tidspunkt i sin AGF-karriere.

Til de tre første Superligakampe har han end ikke var udtaget til truppen. Og for nyligt er han vendt tilbage til Fredensvang efter ikke at have trænet med i en uge.

Ifølge AGFs sportschef Peter Christiansen skyldes fraværet forskellige årsager af privat karakter.

Annonce

Youssef Toutouh

  • Født: 6. oktober 1992
  • Højde og vægt: 189 cm 80 kg
  • Position: Midtbane
  • Karriere: 2010-11 Hvidovre IF, 2011-18 FC København, 2012-13 Esbjerg fB (leje)
  • Kontrakt med AGF: Fra oktober 2018, udløber sommeren 2020
  • Kampe for AGF: 15 (11 som indskifter)

Har ikke været god nok

Avisen ville gerne have spurgt Youssef Toutouh hvordan han forholder sig til sin situation i AGF, men han ønskede fredag ikke at snakke med pressen.

Derfor spurgte vi sportschefen hvordan AGF forholder sig til at midtbanespilleren lader til at være så langt fra startopstillingen som det har været tilfældet.

- Hans situationen er ligesom de ti andres, der ikke er udtaget til truppen; træneren har vurderet, at de ikke er gode nok. At der er andre, der er bedre, siger Peter Christiansen.

Modsat de andre, der ikke har været med i kamptrupperne, har Youssef Toutouh spillet Champions League-kampe og været fast mand i FCK. Gør det ikke en forskel?

- Det er ligegyldigt, hvilke meritter du har. Du skal levere varen hele tiden – om du er 18 eller 27 år. Alex Gersbach (ny spiller i AGF, red.) har spillet på landsholdet, og han var også ude af truppen til seneste kamp. Det har vi egentlig et afslappet forhold til, og det tror jeg også, spillerne har. De ved godt, at hvis de ikke er med, så er det fordi, de ikke er gode nok.

Hvorfor tror du, at Youssef Toutouh over for pressen ikke selv ønsker at snakke om sin situation i AGF?

- Det kan være, han ikke gider svare på de samme spørgsmål, som jeg bliver bedt om at gøre lige nu, fordi han bare vil passe sit arbejde? Jeg går ud fra, det er derfor, han ikke vil snakke.

Hvad er perspektiverne for ham, hvis han ikke formår at kæmpe sig ind i kamptruppen inden transfervinduet lukker. Kan I finde på at finde et andet sted til ham?

- Så længe, han er på kontrakt her og han passer sine ting som en professionel og leverer på træningsbanen, så har han muligheden for at komme med i kamptruppen. Sådan er det. Om han er tilfreds med det og om han føler, han får nok spilletid, det må du snakke med ham om – når han har lyst til at snakke om det. Jeg vil ikke svare på hans vegne.

- Jeg kan bare sige, at så længe, han er her, så regner vi ham som en del af truppen og en, som vi kan bruge når vi finder det nødvendigt, siger Peter Christiansen.

Toutouhs kontrakt med AGF udløber sommeren 2020.

Tilbage i juni har Peter Christiansen udtalt, at Toutouh – i lighed med Adama Guira, der senere er blevet solgt til en kinesisk klub – har mulighed for at søge væk fra AGF, hvis han selv ønsker det.

- Han er en dygtig spiller, der ikke har spillet nok, men som har haft et efterslæb med sin fysik. Både for Toutouh og Adama Guira gælder det, at hvis de føler, der er for lang vej til spilletid, så ved de, hvor jeg skal gå hen. Og mit kontor er alligevel på vejen til frokosten, så det er simpelt.

AGF spiller næste gang på mandag i Lyngby.

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Århus-talent flytter til Sønderborg

Annonce