Annonce
Sport

Toutouh scorede hattrick: - Jeg har sendt et signal til de andre

AGF spillede forrygende anden halvleg mod Brabrand, som de slog 7-1 i en træningskamp. Foto: Axel Schütt

Efter tre måneder i AGF på et specialdesignet træningsprogram er Youssef Toutouh endelig ved at vise tegn på, at han kan genfinde den spiller, der har optrådt 90 gange i Superligaen for FC København. Onsdag scorede han hattrick for AGF på en halvleg imod Brabrand.

FODBOLD: Betyder det noget at score i en træningskamp?

Spørg eventuelt Youssef Toutouh.

Midtbanespilleren har vundet DM-guld og spillet Champions League med FC København. Ja, han er vel den spiller i AGFs trup med de største hakker i CVet.

Men det er også over et år siden, at den 26-årige senest startede inde i en Superligakamp. Og dengang blev han i øvrigt flået ud i pausen i sin sidste kamp for FCK.

Efter sådan en tur er det ikke ligegyldigt, om du scorer i en træningskamp. Slet ikke når du scorer for tredje gang.

Det gjorde Youssef Toutouh onsdag aften, da han og AGF besejrede 2. divisionsholdet Brabrand 7-1. Toutouh kom ind i pausen, scorede tre gange og blev sågar tilkendt et straffespark som Mustapha Bundu eksekverende.

Da Toutouh scorede sit tredje mål, direkte på frispark, vendte han sig først og gik mod midten. Som var det en kedelig træningsøvelse, der endelig var slut. Men han holdt kun Mo Salah-attituden i få sekunder, inden han skreg sin glæde ned i de knyttede næver.

- Om det er træning, kamp, træningskamp, pokalkamp er lige meget for mig. Jeg går efter at score og at gøre det så godt som muligt når jeg er på banen. Jeg kigger ikke på, hvilken modstander vi møder, jeg kigger på min egen præstation. Og i dag var det en af de bedre. Det tager jeg med mig, sagde Youssef Toutouh.

Han var uden klub i flere måneder indtil AGF skrev kontrakt med ham i oktober. Og det satte sit præg på hans krop.

- Det går fremad og jeg er utrolig glad for, at jeg spiller kampe og fodbold igen. Der er en stor forskel på mine lunger og min selvtillid siden min første træningsdag i AGF. Det går rigtig godt hver dag. Jeg har haft et hårdt program, fordi jeg ikke var i form og min fedtprocent var for høj. Og det betalte sig i dag. Men jeg bliver ved med at arbejde hårdt og håber snart, den gamle Toutouh er tilbage.

Hvordan var din selvtillid ramt?

- Det er hårdt, når man bare sidder derhjemme og ser fodbold i fjernsynet uden selv at være en del af det og kun kan spille det på Playstation. Jeg holder utroligt meget af at spille fodbold. Hver kamp jeg får, hvert minut jeg spiller, betyder meget for mig. Det gælder bare om at gøre det så godt som muligt når man får chancen, fordi vi har rigtig mange dygtige spillere i klubben. Der er ikke noget, der bliver foræret. Der skal arbejdes og det gør kun mig bedre og jeg håber selvfølgelig at kunne gøre de andre bedre også ved at kunne give dem konkurrence. Og med tre mål i dag må de passe på, jeg kommer, grinede Youssef Toutouh.

Annonce

Træningskamp


  • AGF - Brabrand 7-1 (0-0)
  • Mål: 1-0 Alexander Ammitzbøll (47.), 2-0 Youssef Toutouh (52.), 3-0 Mustapha Bundu (60., straffespark), 4-0 Youssef Toutouh (77.), 5-0 Sebastian Hausner (82.), 6-0 Alexander Ammitzbøll (84.), 7-0 Youssef Toutouh (88.), 7-1 Michael Pedersen (90.)
  • AGF (4-1-4-1, første halvleg): Kasper T. Kristensen - Alexander Munksgaard, Sebastian Hausner, Jesper Juelsgård, Daniel Thøgersen - Jens Stage - Kasper Lunding, Tobias Sana, Bror Blume, Magnus Kaastrup - Patrick Mortensen
  • AGF (4-1-4-1, anden halvleg): Kasper T. Kristensen - Magnus Anbo, Mikkel Lassen, Sebastian Hausner, Daniel Thøgersen - Benjamin Hvidt - Mustapha Bundu, Youssef Toutouh, Mads Bager, Jakob Ankersen - Alexander Ammitzbøll
  • Tilskuere: Cirka 100 på Fredensvang

Snart grønt lys

Siden AGF hentede den offensive spiller i begyndelsen af oktober har han fået fem mindre indhop i Superligaen, men AGF-fansene har stadig den 'gamle' version af den kreative spiller til gode.

Og ifølge AGFs cheftræner David Nielsen nærmer den udgave sig:

- Når han spiller en halvleg og laver tre mål og får et straffespark, så kan vi jo ikke sige, at han er helt på roden længere. Det begynder at lysne. Han har arbejdet godt hele tiden og venter på, at vi på et tidspunkt giver grønt lys.

Har han været utålmodig i den her proces, hvor han har skulle genoptræne?

- Han mente, at han kunne spille dagen efter, han havde skrevet under. Og den mentalitet er en af grundene til, at vi har hentet ham. Det er dejligt at mærke.

Hvor skal han spille henne på banen?

- Han kan bruges mange steder; helt fremme, hængende bag en spids, på højre og venstre kant samt centralt, som han spillede mod Brabrand. Han har stadig ikke spillet en Superligakamp for AGF i den forfatning, han skal være i. Det glæder vi os til, at han kan. Og så er det er op til ham at vise, hvor han er bedst, sagde David Nielsen.

AGF spiller ikke flere træningskampe i Danmark inden Superligaen begynder 8. februar. Lørdag tager de på træningslejr i Portugal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Bet for AGF: Zach Duncan ude i 9-12 måneder

Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

AGF

Så du Helmigs nye live-udgave af Malaga? Se eller gense hans hyldest til Aarhus her

Annonce