Annonce
Erhverv

Trægrossist med nye ejere: Nu styrker vi forretningen

DLH har fået ny ejer, men forretningen, der har base i Horsens, fortsætter som hidtil, og både ledelse og medarbejdere bliver, fortæller direktør Dennis Albretsen (t.h.) Her er han sammen med indkøbschef Tonny Dalsgaard (t.v.) og salgschef Lars Kragelund en tur på lageret i det 18.000 kvadratmeter store domicil på Orionvej. Arkivfoto: Morten Pape
DLH i Horsens er kommet på nye hænder, men det betyder kun, at der er slået søm i til en endnu mere solid forretning, fortæller direktør.

Horsens: Trægrossisten Dalhoff Larsen og Horneman, som i kort form kalder sig DLH, har fået ny ejer. Men bortset fra dét er alt ved det gamle hos grossisten i Horsens.

Det fastslår Dennis Albretsen, administrerende direktør i DLH A/S.

I november offentliggjorde den hidtidige ejer, det børsnoterede selskab Dalhoff Larsen & Hornemann A/S, et frasalg af "de driftsmæssige aktiviteter i Danmark". Siden har aktionærerne godkendt handlen, og i sidste uge oplyste selskabet i en fondsbørsmeddelelse, at salget nu er effektueret.

Her meldes også om navneskifte og udskiftning i ledelsen - men disse ændringer gælder altså alene det børsnoterede selskab, der har solgt grossist-virksomheden. Som et led i handlen har sælgeren indvilget i at afgive det velkendte navn, så køberen fremover kan bruge det. Samtidig har selskabet vinket farvel til direktør Dennis Albretsen, som nu er direktør for køberens nystiftede danske selskab, DLH A/S.

Annonce

Sælger og køber

  • Dalhoff Larsen og Horneman A/S er p.t. det registrerede navn på det selskab, der har solgt driften af forretningen DLH fra. Dette selskab har p.t. ingen driftsmæssig aktivitet efter frasalget af DLH. I handlen er det aftalt, at selskabet skal frigive navnet, og aktionærerne skal nu på en ekstraordinær generalforsamling godkende bestyrelsens forslag om et navneskifte til Scandinavian Investment Group A/S.
  • Bestyrelsen i det sælgende selskab har siden frasalget evalueret selskabets muligheder for videre drift eller udlodning af midlerne. Valget er faldet på det første med særligt fokus på at opkøbe ny erhvervsaktivitet samt ejendomme. Det fremgår af en selskabsmeddelelse.
  • DLH A/S er navnet på et nystiftet selskab, som køberen - et norsk-svensk konsortium - har stiftet for at drive trægrossist-forretningen videre i Danmark.
  • Dennis Albretsen er fratrådt som direktør i det sælgende selskab for at blive direktør i det ny selskab, som skal drive forretningen videre med samme medarbejdere.
  • I det sælgende selskab er Michael Hove, som var bestyrelsesformand, fratrådt denne post for at overtage direktørposten. Jakob Have er ny bestyrelsesformand.

En ny begyndelse

Trægrossisten, som har rundt regnet 112 års historie, samlede sidste år sine aktiviteter i et nyopført domicil på Orionvej i Horsens.

Dennis Albretsen betegnede flytningen som en ny begyndelse efter nogle turbulente år for virksomheden. Ejerskiftet ser han som endnu et led i den ny begyndelse, fortæller han.

DLH har tidligere været et verdensomspændende foretagende med kontor i 25 lande, men over en årrække blev udenlandske aktiviteter løbende afviklet eller solgt fra; den sidste bid i 2016. Aktionærerne besluttede dengang at beholde aktiviteterne i Danmark og udvikle dem fremfor at sælge. Selskabet blev børsnoteret i 1986, mens det var globalt, men som det selskab, det er i dag, gav det ikke længere den samme mening at være børsnoteret, fortæller Dennis Albretsen.

- Derfor indgik vi i marts et strategisk arbejde med at se på alternativer lige fra fusion til opkøb eller salg. Forskellige købere meldte sig, og det glæder mig, at vi kunne indgå aftalen med netop Fritzøe og Ljunghold.

Deler samme dna

Køberen er et konsortium, som er stiftet af norske Treschow Fritzøe AS og svenske Ljunghold AB. De ejer henholdsvis 80 og 20 procent, oplyser Dennis Albretsen.

- Det er sunde og veldrevne selskaber, der driver virksomhed nøjagtigt som os. Vi deler samme dna, og det vil skabe naturlige synergier og nye muligheder, som kun kan styrke os.

- Og nu, hvor vi igen er en privatejet virksomhed, kan vi holde 100 procent fokus på driften, tilføjer direktøren.

Driften fortsætter altså uændret i Horsens med samme medarbejdere og ledelse som hidtil. Medarbejdere, kunder og leverandører kommer i første omgang ikke til at opleve andre ændringer end et nyt CVR-nummer, understreger Dennis Albretsen.

- Men på den lange bane vil de opleve et styrket DLH. Jeg ser dette som en solid og langsigtet løsning, som kommer både medarbejdere, kunder og leverandører til gode, siger han.

Den ny ejer har foreløbig betalt aktieselskabet en anslået købesum på 101,8 millioner kroner for at overtage driften af DLH. Den endelige pris opgøres efter afslutning af årsregnskabet for 2019, senest 30. juni, fremgår det af en børsmeddelelse.

DLH er grossist inden for alle afskygninger af træplader, og med nye ejere går forretningen i Horsens styrket ind i fremtiden, mener direktør Dennis Albretsen. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se hele listen: Her er lå de bevaringsværdige bygninger, der er revet ned

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce