Annonce
Sport

Træls rekord: AGF-anfører er Superliganes ukronede selvmålskonge

Pierre Kanstrup selvmål mod FC Nordsjælland forleden var AGF-anførerens femte af slagsen gennem karrieren. Det sikrer ham titlen som Superligaens største selvmålskonge nogensinde. Foto: Ole Nielsen

Der er nogle, der vil påstå, at AGF mangler en rigtig angriber. Måske skulle man afprøve Pierre Kanstrup helt på toppen. Ifølge statistikken er han nemlig superligaens mest scorende nogensinde - dog i eget mål.

FODBOLD: Så skete det omsider - en AGF-spiller øverst på Superligaens topscorerliste!

AGFs anfører og forsvarskrumtap, Pierre Kanstrup indtager i øjeblikket førstepladsen på ligaens all time topscorerliste med fem mål.

Men hov, er det ikke noget galt med det regnestykke? Jo, desværre - der er nemlig tale om mål i eget net.

Med sit selvmål i Farum i mandags kravlede Pierre Kanstrup helt til tops på listen over spillere, der gennem karrieren har scoret flest selvmål i Superligaen. Fem prægtige af slagsen (tre for AGF) er det blevet til, siden Kanstrup indledte sin Superliga-karriere i Brøndby tilbage i 00'erne.

Men hey - en rekord er en rekord.

I det hele taget ejer AGF selvmålsstatistikken. AGF er således også det Superliga-mandskab, der i indeværende sæson har pløkket kuglen flest gange i eget net. Tre gange har AGF'erne ramt det forkerte mål. Skarpt forfulgt af FC Nordsjælland, der har lavet to kasser i den gale ende.

Pierre Kanstrups førsteplads ser i øvrigt ikke ud til at være specielt truet. Fire andre spillere deler andenpladsen med hver fire Superliga-selvmål. Og af disse er det kun FC Midtjyllands Kian Hansen, der stadig slår sine folder på ligaens græs.

De øvrige er Søren Skriver (tidl. FCM), Daniel Høegh (tidl. OB) og Anders Østli (Tidl FC Vestsjælland).

Kigger man på superligaens rigtige topscorerliste, er det svært at få øje på AGF i denne sæson. Listen toppes af FCK's Robert Skov med 15 scoringer i indeværende sæson. Kun én AGF-spiller har fået klemt sig med i top 20, nemlig Jacob Ankersen, der med sine fem scoringer i sæsonen indtager en delt 8. plads.

Kigger man på, hvor mange spilleminutter han har brugt på at lave sine fem mål, rutscher Ankersen imidlertid helt ned på en 20. plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce