Annonce
Sport

Træner: - Det er nu, Jeppe skal vise verden, hvad han kan

Jeppe Morell står overfor en hård modstander i Randers. Forberedelserne har dog været optimale, fortæller hans træner. Foto: Jens Thaysen
Århusianske Jeppe Morell kan tage sin første titel som bokser, når han næste lørdag møder Dayron Lester i en duel om den baltiske titel hos IBF

Boksning: Han har været på træningsophold i Rom og sparret med en af de allerbedste. I den seneste tid har han været oppe mod en af Wladimir Klitschkos boksere, Max Bursak, for at blive helt klar til det, der kan blive startskuddet på en spændende tid for 29-årige Jeppe Morell.

Aarhus-bokseren står lørdag 15. juni overfor den cubansk fødte finne Dayron Lester i kampen om IBF Baltiske titelbælte. Et bælte, han tidligere har haft muligheden for at tage, men senest måtte se slået i på grund af et flækket øjenbryn.

Nu er muligheden der, og forberedelserne har næsten ikke kunne være bedre. 14 dage mod Giovanni de Carolis i Italien fik sendt ham op i niveau og i den seneste tid har han skulle gå omgang med Max Bursak, der tidligere har knockoutet Carolis.

- Det er en virkelig hård nyser, som han har været oppe imod på det seneste. Han kommer ikke bare og følger vores program. Han har sin egen dagsorden og så sparrer han mod Jeppe. Han er lidt lettere end Jeppe, så det har givet lidt mere hurtighed, mens Jeppe har kunne dominere rent fysisk. Det er dog ikke nogen ukendt herre. Han har bokset 400 kampe som amatør og har fire gange så mange professionelle kampe som Jeppe, så han har virkelig skulle steppe op. Det er international klasse det her, fortæller Thomas Povlsen.

Jeppe Morell har haft 11 kampe som professionel med ni sejre og to nederlag til CVet. Han vandt sin seneste kamp mod Ruben Eduardo Acosta og skulle have bokset en kamp i slutningen af 2018. Dengang kiksede det med sparringen og derfor valgte Morell at melde fra til sin kamp.

Denne gang har der været tyngde under tingene og der er derfor lagt op til et sandt brag mellem de to boksere i Randers.

- Det er en hård matchning, som han har fået mod ham cubaneren. Det er en chance for Jeppe, men det skal også være nu. Han er 29 år gammel og det er nu, at han skal vise verden hvad han har. Han har ikke råd til at tabe den her, siger Thomas Povlsen og understreger, at det er meget 50/50, selvom de fleste bookmakere har Dayron Lester som favorit.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Annonce