Annonce
Sport

Træner efterlyste Brabrand-attituden

Casper Lykke kæmpede godt i Brabrand-forsvaret, men kunne ikke holde gæsterne på afstand. Foto: Ole Nielsen
Cheftræner Tom Søjberg var ærgerlig over nederlaget til B93 i oprykningsspillet. Han havde svært ved at genkende sit hold i den afgørende fase af kampen.

FODBOLD: Man kunne ikke se øjnene bag solbrillen, men den kritiske tone fra Tom Søjbjerg, lagde ikke skjul på, at Brabrand-træneren var frustreret og skuffet efter første kamp i forårets oprykningsspil mod B93. Gæsterne tog tilbage til hovedstaden med en sejr på 3-0 og tildelte Brabrand det første nederlag i 2019.

Værterne havde bolden det meste af tiden i kampens første time, men med undtagelse af et skud på overliggeren i begyndelsen af halvlegen og et tæt forsøg lige inden pausen, så fik Brabrand aldrig rigtigt presset gæsternes målmand.

I de første minutter af anden halvleg så det ud som om, at tendensen ville fortsætte. Brabrand havde bolden og forsøgte at lægge tryk på sin modstander, der bare ventede på en omstilling.

En taktik, der gav pote efter 51 minutter, hvor B93 fangede sin modstander ud af balance og på ganske få stationer fik spillet sig op i feltet, hvor københavnernes Leonel Montano Dahl havde sidste fod på bolden, før den strøg i mål.

En gevaldig dukkert for værterne, der i den periode havde overtaget, men manglede skarphed i de afgørende situationer.

Skarpheden er afgørende i fodboldens verden og blev det også på Brabrand Stadion. For selvom hjemmeholdet forsøgte at komme frem til en udlignende chance, så var gæsterne fra hovedstaden bare det mere kyniske i alle facetter af spillet. Det viste de indtil flere gange, når de erobrede bolden og hurtigt kom op i den anden ende. I to omgange var det kun en godt spillende Brabrand-keeper Henrik Lindhard, der holdt dem fra at udbygge føringen.

Annonce

2. division, oprykningsspil

Brabrand - B93 0-3 (0-0)

Mål.: 51. 0-1 Leonel Montano Dahl, 90. 0-2 Søren Nørgaard, 90. 0-3 Leonel Montano Dahl

Brabrand: Henrik Lindhard - Tobias Olesen(80. Anton Søjberg), Thomas Viggers, Casper Lykke, Malte Færge - Mike Kaljo(61. Frederik Poulsen), Jakob Linnet, Lasse Tougaard(70. Lasse Møberg), Simon Riis - Kasper Andersen, Henrik Borup

Frustration og irritation

Brabrand forsøgte at få vendt spillets gang og sendte flere offensive kræfter på banen. Alt for ofte endte det dog i lange bolde fremad banen, der gjorde det nemt for B93 at forsvare sig overfor det tryk, der blev lagt på dem. Det gav enkelte muligheder, men var aldrig rigtigt farlige for gæsternes målmand, som tog sig af det meste med sikker hånd.

I takt med minutterne blev færre, blev frustrationen og irritationen større hos værterne, der ikke havde den samme koldblodighed og konstruktive tilgang, som man tidligere har været vidne til hos mandskabet. Der blev arbejdet, men det var ikke med den samme nerve og intensitet, der tidligere har kendetegnet holdet i sæsonen.

Derfor lignede det også en kamp, som gæsterne pludselig kunne tage spændingen ud af. Det skete i overtiden, da en ny omstilling gav bonus og bragte stillingen på 2-0.

Det sluttede dog ikke her.

I det sidste minut var det som om, at Brabrand gav helt op og ikke gad løbe hjem. En indstilling, som ikke har hjemme i oprykningsspillet. Den blev også konsekvent straffet. 3-0 til B93, der fik en god afslutning på Påsken, mens Brabrand skal hanke gevaldigt op i sig selv, hvis de vil spille en rolle i kampen om en billet til 1. division.

Skarpere gæster

- De var skarpere end os. Tingene udviklede sig lidt skævt efter deres første mål. Det var jo ikke Brabrand-udtrykket, som vi oplevede sidst i kampen. Vi holdt alt for meget igen. Der skal meget mere til. Det er ikke i orden, at man slipper håndtaget nogle steder, og det vil spillerne også få at vide, sagde cheftræner Tom Søjberg og fortsatte:

- I den fase, hvor vi skulle sætte os på kampen og få udlignet, blev der alt for meget direkte spil. Der var alt for mange lange bolde, som de bare spiste, headede frem eller lod løbe ud over baglinjen. Der var vel syv otte angreb, der forsvandt på den konto. Samtidig var der andre, som smed for mange bolde væk i samme fase, lød det fra træneren.

Da gæsterne scorede kampens sidste mål, virkede det helt unødvendigt.

- Der blev for meget øv attitude, hvor folk ikke gav, hvad de havde og ikke koncentrerede sig. Det er ikke i orden, men vi må sige, at det ikke er først gang, at vi har haft problemer mod de bedste hold. De er åbenbart et stykke foran os, sagde Tom Søjberg.

Brabrand-anfører Jakob Linnet i kamp om bolden. Foto: Ole Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ansat på Aarhus Universitetshospital er smittet med coronavirus: 30 personer sættes i karantæne

AGF

Skuffet AGFer arrig på banen: Godt, at de river det lort op nu

AGF

Målløst i forårspremiere i Aarhus: AGF kunne ikke få hul på Hobro

Annonce