Annonce
Sport

Trænerduo stopper i VSK Aarhus

Poul Lyse og Michele Demontis stopper som trænere i VSK Aarhus ved årets udgang. Klubben har besluttet, at der skal nyt blod på sidelinjen. Foto: Ole Nielsen

Fodboldholdet får en ny cheftræner til forårssæsonen, efter klubben har valgt at stoppe samarbejdet med Poul Lyse og Michele Demontis.

Annonce

Fodbold: Efter seks år som cheferne på sidelinjen stopper trænerduoen i VSK Aarhus, Poul Lyse og Michele Demontis.

Duoen havde håbet på, at det var i dette efterår, at de for første gang med den nye struktur kunne føre holdet videre til oprykningsspillet. Det skete som bekendt ikke. VSK Aarhus hentede blot 14 point i efteråret og måtte sammen med de to andre Aarhus-hold og Odder indstille sig på nedrykningsspil i det nye år.

Et resultat, der har fået VSK Aarhus til at opsige samarbejdet med trænerne.

Der er brug for nyt blod, lyder begrundelsen.

-Vi har haft en god snak med trænerne, og vi har vurderet efteråret og har valgt at kaste brikkerne op i luften. Vi har været glade for trænerne og deres fodaftryk i klubben og håber at finde andre funktioner til dem. Jeg kan ikke sige , at vi er skuffet, men vi havde alle håbet på at komme i oprykningsspillet, og derfor har vi valgt at kigge efter en ny træner, og vi håber, at vi har en på plads til 1. januar, siger Sportschef Klaus Goeg.

Den afgående cheftræner Poul Lyse ærgrer sig over afskedigelsen.

- Det er rigtigt, at vi stopper nu her. Efter seks år med de samme trænere vil klubben gerne prøve noget nyt. Ud fra de forventninger vi havde til os selv og truppen i dette efterår, har vi heller ikke fået det antal point, som vi havde håbet og troet på. Ud fra det punkt, kan jeg godt forstå klubbens beslutning om at prøve noget nyt, siger Poul Lyse og fortsætter:

- Vi havde selv en tro på, at vi kunne gøre det bedre og mente også, at vi kunne gøre det fremadrettet, men det er nu engang klubbens beslutning. Der er intet ondt blod imellem os. Michele og jeg er begge VSK-folk helt ind i hjertet og lige nu kigges der også på om vi kan blive tilknyttet klubben i en anden funktion, siger Lyse.

Sammenlagt har både han og Michele Demontis været tilknyttet klubbens førstehold imellem otte-ni år. Først som assistenttrænere og siden hen som cheftrænere.

- Jeg tror godt, at vi kunne have reddet klubben ud af den nuværende situation, men faktum er, at vi havde en målsætning om at komme i oprykningsspillet, som vi ikke lykkes med og det har vi som trænere en stor del af ansvaret for, at det ikke lykkes. Det er også baggrunden for, at vi stopper nu. Klubben håber, at man kan finde en træner, der kan tage holdet videre herfra, siger Poul Lyse.

Trods stoppet i VSK Aarhus har han ikke mistet lysten til fodbold. Han skal dog have en afklaring omkring sin civile karriere, der kan komme til at tage en del af hans tid fremover.

- Det kræver meget tid at være træner i 2. division, så det er hele tiden et prioritetsspørgsmål, men jeg kan mærke, at jeg formentligt vil komme til at savne det at være sammen med drengene i løbet af ugen og arbejde frem mod weekendens kamp, hvor det hele er på spil. Jeg er dog lidt presset lige nu i forhold til min jobsituation, hvor jeg står uden job og er i gang med at finde noget nyt og det vil kræve mere tid end jeg tidligere har sat af til det, så vi kunne også være kommet i en situation, hvor jeg havde været nødt til at meddele VSK, at jeg ikke kunne fortsætte, siger Lyse, der håber, at han i fremtiden også vil være at finde i fodbolden.

- Det er bare fedt at være på banen og være en del af en stor gruppe, men lige nu befinder jeg mig i et vakuum, fordi jeg skal have afklaret min civile karriere først, siger han.

Poul Lyse og Michele Demontis gør trænerjobbet færdigt i indeværende år, hvorefter tøjlerne overlades til deres afløser.

Michele Demontis tiltræder i en rolle som kombineret sportschef og assistenttræner

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Corona-epicenter på Aarhus Ø: 18 sejlere smittet efter træningslejr i Aarhus

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce