Annonce
AGF

Trænerteamet fuldendes: AGF finder ny assistent i Premier League

Dave Reddington, til højre, har i tre år været en del af Roy Hodgsons trænerteam i Crystal Palace. Hodgson stoppede dog i London-klubben ved udgangen af denne sæson, og nu følger Reddington altså trop. Arkivfoto: REUTERS/Clive Brunskill
AGF har fundet erstatningen for Johnny Mølby i trænerteamet. Stig Inge Bjørnebye har nemlig været en tur forbi Premier League, hvor han har fundet 39-årige Dave Reddington i Crystal Palace, som nu fuldender trænertrioen på Fredensvang.

FODBOLD: I slutningen af maj blev det meldt ud, at Johnny Mølby ikke ville fortsætte som assistenttræner på Ceres Park, efter danskeren var blevet hevet ind i trænerteamet, da Lars Friis i januar forlod AGF til fordel for et cheftrænerjob.

Nu har Stig Inge Bjørnebye og Co. så fundet afløseren for Johnny Mølby. Og den norske sportschef har været et smut forbi det engelske.

Trænerteamet i AGF fuldendes nemlig med tilføjelsen af Dave Reddington, der kommer fra en stilling som træner i Crystal Palace.

Annonce

Den 39-årige brite har siden 2018 været tilknyttet førsteholdet i London-klubben, der i løbet af de tre år har vist fin stabilitet i den bedste engelske række, og når AGF tager hul på forberedelserne til næste sæson, vil det altså være med Dave Reddington på sidelinjen.

Giver nye kompetencer

Med undtagelse af et par år som ungdomstræner i Watford har Dave Reddington været i Crystal Palace siden 2004, og de seneste tre år har Reddington altså gjort sig positivt bemærket i Roy Hodgsons trænerteam.

Med erfaringen fra den bedste engelske række, kommer Dave Reddington da også til at kunne bidrage med en ny og anderledes vinkel i trænerteamet, der altså vil bestå af David Nielsen, Morten Karlsen og Dave Reddington selv.

- Vi får et team, der bygger på hinandens kompetencer, og som har hver deres ansvar. Og Dave kommer ind med nogen nye kompetencer og en kultur, som vi får stor glæde af. Det handler om at komplementere hinanden og udnytte de kompetencer, vi har i vores stab bedste muligt. Og vi får en virkelig god mand ind i vores stab, fortæller sportschef Stig Inge Bjørnebye i klubbens pressemeddelelse.


Han er en yderst kompetent træner fra den øverste hylde, der har arbejdet under Roy Hodgson i Crystal Palace. Her har han været en del af et spændende projekt og har arbejdet på et højt niveau med dygtige spillere i den bedste liga i verden, hvor han har leveret gode resultater baseret på principper, som vi glæder os til at blive inspireret af.

Stig Inge Bjørnebye, sportschef i AGF


Samtidig påpeger Stig Inge Bjørnebye også, at erfaringerne fra en af de bedste ligaer i verden, hvor Dave Reddington altså har arbejdet sammen med særdeles dygtige spillere, vil være aldeles brugbar for udvikling af både kultur og spil på Fredensvang.

Annonce

Skal bygge defensivt fundament

I Crystal Palace har Dave Reddington altså i gåseøjne kun være førsteholdstræner, men med jobtitlen som assistenttræner følger nu et udvidet ansvar og nye arbejdsopgaver, som briten ser frem til at tage hul på.

- Jeg er meget glad for den her mulighed og var ikke i tvivl om, at det havde jeg lyst til, efter jeg havde nogle gode møder med Stig Inge Bjørnebye og David Nielsen om de visioner og ambitioner, klubben har. I England har jeg arbejdet i forskellige miljøer inden for fodbold, og det er nu det rigtige tidspunkt for mig til at prøve mig selv af i en anden liga med nye udfordringer, kommer det fra 39-årige Dave Reddington i klubbens pressemeddelelse.

Mens det er en kendt sag, at Morten Karlsen sidste sommer blev ansat for blandt andet at styrke AGFs evner på standardsituationer, så kommer Dave Reddington til at kunne spæde til i andre faser af spillet.

- Jeg skal bidrage til at udvikle vores stile - vores style of play - og samtidig arbejde med holdets struktur og vores defensive base, siger Dave Reddington.

AGF tager hul på forberedelserne til den nye sæson i næste uge, før første runde af Superligaen for AGFs vedkommende løber af stablen 18. juli.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Tag bare hunden med selv om det er farligt: Minister afviser hundeforbud ved kvæg i nationalparkerne

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nu sker der noget: Kameraer i dødskryds på vej

Aarhus For abonnenter

Naboer om støj fra Botanisk Have: Nye regler blev brudt i weekenden

Aarhus

Frygter du den? Da Jerntæppet faldt, drog ulvene mod Jylland

Aarhus

Efter påkørsel af politibetjent: Sådan vil kommunen bremse vanvidskørsel på Silkeborgvej

Aarhus For abonnenter

Et hus, vi er stolte af. Nej! En voldtægt af byens skyline: Danmarks højeste skyskraber vedtaget efter ilter debat

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

AGF

Træner med på Fredensvang: Fransk centerforward er på prøve i AGF

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Århusianske bilister bumpede afsted: Tankstation i kæmpebrøler

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark For abonnenter

Efter 15 år i søgelyset: Berygtet omskæringslæge er sat ud af spil

Aarhus

Farvel til mundbindet: Halvanden uge efter er corona-tallene stadig i bund

Annonce