Annonce
Østjylland

Nyt center for hjerneskadede er en succes - håber på at samle Jylland og Fyn

Fem-årige Otto, som er hjerneskadet, er et af de børn, der benytter Mindsteps i Horsens. Her er han sammen med sin mor, Ann Christine Moltke Hoff, i fuld gang med dagens træning, som heldigvis altid føles som en leg, lyder det fra Ann Christine. Foto: Morten Pape
Der er liv og glade dage, når børn og deres forældre fylder lokalerne i Mindsteps i Horsens - et center med en vifte af træningstilbud til familier med hjerneskadede børn.
Annonce

Horsens: Det er kun godt en måned siden den officielle åbning af Mindsteps i Horsens, og det går godt, lyder det fra en af de markante drivkræfter bag Carina Linneberg Dithlevsen.

Hun har sammen med sin mand, Anders Linneberg, de seneste fem år drømt om og arbejdet på at få et sådant center op at køre. Her godt en måned efter, dørene blev slået op, er der liv i lokalerne hver dag og lyden af begejstrede børnestemmer.

- Det er rigtig fedt at have fået et fællesskab her og ikke bare være hjemme i hver sin bolig. Nu har vi et fysisk sted, lyder det fra Carina Linneberg Dithlevsen, som selv har Sebastian på seks år, som har en hjerneskade og kræver daglig træning.

Mindsteps i Horsens holder til på 250 kvadratmeter i det gamle Modulia på Marsallé i Torsted, men Carina Linneberg Dithlevsen håber, at de kan få endnu flere kvadratmeter at boltre sig på i fremtiden.

- Lige nu er vi seks betalende familier, og det passer fint til antallet af kvadratmeter, lyder det.

Vi ligger strategisk godt lige midt i det hele, og jeg håber, at vi med tiden kan blive 15-20 familier. Men det kræver, at vi får lov til at overtage endnu flere kvadratmeter.

Carina Linneberg Dithlevsen, en af drivkræfterne bag Mindsteps i Horsens

Annonce

Kravebane og gå-stige

I centret er der træningsredskaber, som kan være svære at huse derhjemme. Blandt andet en 25 meter lang kravlebane og en over-head-ladder, som er et enormt træstativ, der bruges til at understøtte børnenes gang. Ud over de fysiske træningsfaciliteter håber Carina Linneberg Dithlevsen, at centret med tiden vil kunne tiltrække en lang række specialister.

- Indtil videre kommer der en specialist hver mandag og underviser forældrene i at træne efter Karlstad-metoden med børnene, men vi vil gerne have en lang række kompetencer samlet her, så folk kan nøjes med at køre herhen og ikke skal rundt omkring i hele landet, siger hun.

Mindsteps i Horsens er en lillebror til Mindsteps Sjælland, som har hjemme i Herlev og har samme koncept. Et årligt kontingent koster 24.000 kroner og kan bevilges af kommunen.

Derudover Mindsteps i Horsens blandt andet kommet op at stå ved en fondsindsprøjtning på en kvart million kroner fra MTHP-fonden.

De seks betalende familier, som ugentligt bruger faciliteterne, kommer fra Horsens og omegn, Børkop og Silkeborg, men også fra blandt andet Djursland. Og i fremtiden håber Carina Linneberg Dithlevsen på, at centret kan samle hele Jylland og Fyn.

- Vi ligger strategisk godt lige midt i det hele, og jeg håber, at vi med tiden kan blive 15-20 familier. Men det kræver, at vi får lov til at overtage endnu flere kvadratmeter, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Børn og unge hårdt ramt: Omkring 30 smittede og 300 børn er sendt hjem fra århusianske skoler og dagtilbud

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce