Annonce
Kultur

Træt af sure anmeldere? Ny app giver publikum anmelder-magten på Northside

Den sociale anmelder-platform Tribute slippes løs til Northside Festival. Her er magten og menings-mageriet lagt ud til publikum, der selv kan give stjerner til kunstnerne og skrive anmeldelser af koncerterne. Arkivfoto: Axel Schütt/Scanpix

Århusianske iværksættere har udviklet app'en Tribute, der gør det muligt for festivalgæster selv at anmelde koncerter. Tribute-platformen lanceres under årets Northside Festival.

KULTUR: Koncertanmeldelser har hidtil været forbeholdt en relativ elitær elite af musikjournalister på danske dagblade og magasiner.

Men sådan behøver det ikke at være. Derfor har en gruppe århusianske iværksættere udviklet en ny app, som sættes i søen under den kommende Northside Festival.

Så hører du til skaren af musikelskere, der rynker på næsen af anmeldernes ord og stjerner, skal du måske læse videre henover de kommende linjer.

Med app'en Tribute kan du nemlig selv give Northside-koncerterne stjerner og sætte ord på din bedømmelse.

Annonce

Al magt til koncertgængerne

Holdet bag den nye sociale anmelder-app har længe følt, at der manglede en platform for folk, som elsker at gå til koncerter. Her udsprang idéen til Tribute, hvor man kan skrive en anmeldelse og give stjerner til både artisten og spillestedet. Begge får en score som indikerer henholdsvis, hvor god artisten er live, og hvor godt spillestedet er.

Så har man en musikanmelder i maven, eller vil man gerne læse andres mening om en koncert, er anmelderi altså ikke længere forbeholdt den kulturelle elite.

Tribute sætter fokus på live-formatet, hvilket ifølge trioen bag er et frisk pust i musikindustrien. Ved at give koncertgængerne magten, kan der blive skabt mere støj omkring de artister, som virkelig brænder igennem og leverer noget særligt på scenen. Artisterne kan desuden få et reelt billede af, hvad publikum synes om deres koncerter - og ikke kun de professionelle anmeldere.

- Vi har i en årrække været en platform for entreprenører og iværksættere, der gerne vil teste nye produkter af på en nysgerrig og intelligent gruppe mennesker. Det er langt fra alle henvendelser, der udmønter sig i et samarbejde. Men eftersom Tribute handler om fællesskabet omkring musik, syntes vi, at der var et godt match, og vi glæder os til at se, hvordan vores gæster tager imod app'en, siger talsmand for NorthSide, John Fogde.

Rulles ud på sommerens festivaler

Tribute er skabt af vennerne og kollegerne Christian Lomholt, Claus Holm og Rewan.

De startede deres samarbejde for 10 år siden i et lille musikstudie i en kælder på Trøjborg i Aarhus, hvor frøet for deres venskab og fælles drømme om at skabe noget banebrydende blev sået.

Siden har Claus Holm og Rewan produceret musik for blandt andre Morten Breum og NorthSide-aktuelle Nik & Jay. Hittet "Magisk" har Claus og Rewan skrevet og produceret sammen med duoen, og for dem repræsenterer sangen drømmen om at kunne skabe noget ekstraordinært.

De to producere står også bag Danmarks største sangskriver og producer-event, Aarhus Calling, der afholdes årligt for danske og internationale sangskrivertalenter og producere.

Tributes tredje grundlægger og designer, Christian, har været med til at starte den danske fest-app Heaps.

Tribute lanceres på NorthSide, og de tre bagmænd vil efterfølgende også teste app'en til udvalgte festivaler og koncerter hen over sommeren herunder på festivalerne Tinderbox og Haven Festival.

Aarhus-drengene er overbeviste om, at deres hjemby og særligt NorthSide er det perfekte sted at lancere et koncept som Tribute. De mener, at Aarhus har en helt unik og mangfoldig musikscene.

- NorthSide har et stærkt line-up med nogle af verdens bedste performere, og vi glæder os helt vildt til at se publikums anmeldelser på Tribute efter koncerterne, siger Tributes CEO, Claus Holm.

Tribute kan allerede nu downloades til iOS via App Store og vil også snart blive tilgængelig til Android.

Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Voldsomme protester: Forældre i Åbyhøj truer med at forlade lokal skole

Annonce