Annonce
Aarhus

Trætte af at rejse udenbys: Aarhus har det, der skal til, for musicals

Louise Rømhild (til venstre) Anna Skjærlund Grønnebæk og er de to, som har fået ideen til Aarhus Musical Teater. Privatfoto
To unge dramaturger har taget initiativ til at sætte skub i musicals i Aarhus.

AARHUS: De brænder for musicals og har begge optrådt i adskillige på flere forskellige scener. Og nu synes de, det er på tide, at Aarhus får en ordentlig platform for musicals.

Anna Skjærlund Grønnebæk og Louise Rømhild har begge læst dramaturgi på Aarhus Universitet og brugt det i praksis ved at optræde på diverse scener i Herning, Vilhelmsborg, Palsgaard, Busbjerg og så videre.

Lige nu underviser 27-årige Anna Skjærlund Grønnebæk på Silkeborg Gymnasium, mens Louise Rømhild på 32 år arbejder i Kongrescentret i Messecenter Herning.

Annonce

- Efter at festspillet på Vilhelmsborg gik konkurs i 2020 er der et tomrum for musicals i Aarhus, og de, der vil deltage i musicals, er nødt til at søge miljøer uden for Aarhus som Herning, Fredericia og København. Vi synes, der skal være musicals i Aarhus, og det vil vi være katalysatorer for, siger de to initiativrige kvinder.

Kan bære langt

Og de er fast besluttede.

- Vi vil have det her til at lykkes og har fundet et koncept, der kan bære os langt. Nu skal vi ud for at finde de gode målgrupper, siger Anna Skjærlund Grønnebæk.

De er begejstrede for samarbejdet med FO-byen og har ambitioner om at komme videre.

Louise Rømhild i Palsgaard Sommerspil "Annie". Palsgaard ligger ved Juelsminde. Foto: Morten Pape

I sæson 2021-2022 skal vi være i FO-Byen, næste sæson ved vi ikke endnu, men vi vil gerne lave nogle store produktioner på sigt.

- Og ende i Musikhuset Aarhus...?

- Hvem ved..., svarer de.

Annonce

Udfordre og nytænke

De har ikke lagt sig fast på, hvilke musicals, de vil opføre.


Vi skal fange et nyt publikum, skabe en stærk forening og starte på en frisk i forhold til det, der var på Vilhelmsborg Festspil.

Anna Skjærlund Grønnebæk og Louise Rømhild


- Vi har ikke nogle bestemte, men ligesom film og teater kan musicals mange ting, så der er masser af muligheder. Vi vil gerne udfordre os selv på genren og være nytænkende, siger de.

De vil have fat i et nyt publikum i Aarhus, og der er muligheder for at rekruttere både på universitetet i dramaturgi og musikhistorie og på Det Jyske Musikkonservatorium.

- Der er en god grobund for dette projekt i Aarhus. Vi skal fange et nyt publikum, skabe en stærk forening og starte på en frisk i forhold til det, der var på Vilhelmsborg. Men vi vil gerne have dem derfra med også, siger Anna Skjærlund Grønnebæk og Louise Rømhild.

De har ikke alene fået ideen, men skal også undervise dem, der melder sig til at være med. Anna Grønnebæk skal stå for drama og dans og Louise Rømhild for drama. I sang står Kirstine With Christiansen for undervisningen.

Anna Skjærlund Grønnebæk som karakteren Lily ved Palsgaard Sommerspil. Pr-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce