Annonce
Aarhus

Trøjborg-drenge kunne ikke få 'skide' slagterbutik til at køre: Kåret til Danmarks Bedste Burger

Jeppe Glatved og Steffen Distler knoklede i fire år med slagterbutikken Kødstaden på hjørnet af Otte Ruds Gade Ivar Huitfeldts Gade på Trøjborg. De løb ikke rundt. Så lavede de deres egen burger, og nu er den kåret til Danmarks Bedste Burger. Foto Michael Svenningsen
Kødstadens Burger Joint er en lille populær burgerbar på Trøjborg. Hemmeligheden bag slagtersvendenes burger er eget, hakket kød og gode råvarer. Nu er den Danmarks Bedste Burger.
Annonce

AARHUS: En lille, århusiansk eventyrhistorie fra madens underverden udspillede sig i Nyhavn i København i weekenden, hvorfra Trøjborg-slagterne fra Kødstadens Burger Joint kunne rejse hjem med titlen Danmarks Bedste Burger.

Burger-restauranter fra hele Danmark var med i konkurrencen. Otte finalister brugte weekenden på Nyhavns Ofelia Plads til at diske op med burgere som blev testet af dommerpanelet med blandt andre "Den Skaldede Kok".

Kødstadens Burger Joint rendte til sidst med prisen Danmarks Bedste Burger hos oplevelsessiden Opdag Danmark, som blandt andre stod bag.

- Vi er faktisk pisse stolte, siger Jeppe Glatved, der ejer Kødstaden i kælderen på hjørnet af Otte Ruds Gade og Ivar Huitfeldts Gade på Trøjborg sammen med Steffen Distler og Christian Konge.


Vi kæmpede i fire år. Vi kunne ikke få den skide slagterforretning til at løbe rundt. Så fik vi for alvor shinet lokalerne op, og så har der været fuld fart på siden

Jeppe Glatved, Kødstadens Burger Joint


- Det var fedt. Vi var rundt at smage på de andre finalisters burgere, og de var gode. Det var et stærkt felt, så det er jo ekstra fedt at vinde, siger Jeppe Glatved.

I 2018 vandt Kødstadens Burger Joint Stiftens Byens Bedste som burgerbar.

Annonce

Slagteren kunne ikke løbe rundt

Tilbage i 2013 købte de nyuddannede slagtere i start-tyverne, Jeppe Glatved og Steffen Distler, slagterbutikken på Trøjborg, og de kæmpede.

- Vi kæmpede i fire år. Vi kunne ikke få den skide slagterforretning til at løbe rundt. Så fik vi for alvor shinet lokalerne op, og så har der været fuld fart på siden, siger Jeppe Glatved.

Burgerens kød er fra fritgående dyr. Brødet får er fra en bager - også leveret hver eneste dag. Foto Michael Svenningsen

I åbningsweekenden i 2017 blev Burger Joint blandt andet kendt for at sælge 1800 burgere rask væk.

- Vi har det fint med at tingene er overskuelige, så umiddelbart vil vi ikke udvide. Men vi vil ikke afvise, at vi åbner en enkelt Kødstadens mere i Aarhus. Foreløbig glæder vi os bare over titlen. Men vi vil ikke vokse os for store.

Annonce

Enkelt designet burger

Når den nykårede danmarksmester skal afsløre sin hemmelighed bag den gode burger, er der ikke så mange trylleformularer bag.

- Vi hakker selv vores kød. Burgeren er fra bunden, vi laver burgeren med hjemmebagt brød. Det er altid frisk kød, siger Jeppe Glatved.

Århusianerne kan først tirsdag smage Danmarks Bedste Burger.

- I dag mandag har vi lukket. Vi har haft nogle problemer med elektriciteten, og en elektriker kommer og laver det hele ordentligt i dag. Og så er vi klar, siger Jeppe Glatved.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ny festivalplads spirer frem i Aarhus

AGF For abonnenter

Bagkanten: Check af mulig forseelse; VAR keder fodbolden ihjel

Aarhus

Smattede blade og standset godstog giver problemer

Annonce