Annonce
Aarhus

Traditionelt rivegilde skudt stille i gang: Storudsalg i coronatempo

Der var luft på de rullende trapper og på alle etager i Salling på Strøget, hvor stormagasinchef Anja Kibsgaard fredag morgen åbnede dørene til rivegilde. Stormagasinet havde blandt andet sat opsynsfolk ind under udsalget her i coronatiden. Foto: Ravn
I to årtier har stormagasinet Salling inviteret til rivegilde. Det sker normalt med kundekøer af rang ved indgangen på Strøget. Sådan var det ikke fredag morgen.
Annonce

AARHUS: De spurtende kunder, der halser ind efter køtilbud klokken 07.00 var skiftet ud med et adstadigt tempo og hensynsfulde folk, der fredag morgen og formiddag indtog stormagasinet Salling.

Gennem mere end to årtier har Sallings rivegilde været en institution blandt forbruger-århusianerne. Køtilbud trækker folk af huse, og normalt kan man ikke sparke sig frem blandt andre kunder.

Sådan er det ikke i dagens corona-Aarhus. Der var masser af plads at gøre godt med til at holde afstandsreglerne i stormagasinet, som holder det rivende storudsalg i den kommende uge.

Annonce

Masser af forholdsregler

Stormagasinchef Anja Kibsgaard er på det rene med, at coronaen måske ikke ligefrem ruller med en anden bølge, men at smittetallene er dybt bekymrende. Hun forsikrer, at alle situationer er tænkt igennem.

- Det er en speciel tid. Det er vi fuldt ud klar over. Vi har tilpasset det hele, og jeg synes, vi er kommet stille og roligt fra start med en god stemning. Sådan som vi forventede, siger Anja Kisbsgaard.

- Vi har ingen køtilbud, og vi lukker kun halvdelen af de mennesker, vi normalt har, ind i stormagasinet. Den side af sagen kontrollerer vores kundetællere. Ud over de helt gængse forholdsregler med plexiglas ved kasserne, har vi lavet ekstra afstand med mærkater på gulvet, så der er god afstand mellem folk. Vi har udvidet åbningstiden for at fordele kunderne, siger Anja Kibsgaard.

Annonce

Opsynsfolk er sat ind

Fredag - samme tid som rivegildet begyndte - trådte en ny regerings-forordning for butikker med mere end 2000 kvadratmeter i kraft. Den siger, at der fast skal være opsynspersonale i butikken. De nye "vagter" kunne kendes i Salling på deres gule veste.

- Dem har vi også sat ind. De skal sørge for at hjælpe kunder med at holde afstand. Holde øje med, at der hele tiden er håndsprit i beholderne - og i det hele taget sørge for at alt går stille og roligt for sig, siger Anja Kibsgaard.

Alt foregik i et meget mere afdæmpet tempo end ved de mange tidligere års rivegilde.

- Vi har lagt en masse tilbud ud online, og på nettet har vi tyvstartet rivegildet de seneste dage. Det har været en stor succes, og der er ingen tvivl om, at netop online-handlen giver mere rum og plads her i stormagasinet, siger Anja Kibsgaard.

Annonce

Black Friday lader vente på sig

Danskerne og århusianernes nye, store forbrugshit er amerikanske Black Friday, som vi efterhånden har taget til os med storindkøb på næstsidste fredag i november.

Hvordan Salling håndterer denne dag med slagtilbud, står foreløbig hen i det uvisse.

- Corona har lært os én ting. Vi planlægger ikke så lang tid ud i fremtiden. Nu må vi se, hvad der sker. Så tager vi stilling til den tid, siger stormagasinchefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tømrerfirma konkurs: Byggetvisten på det tidligere Hotel Kongens Ege var med til at slå det sidste søm i kisten

Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Annonce