Annonce
Norddjurs

Traditionsrig festival aflyser igen: Tør ikke satse på 2021

Allingåbro Motor Festival har allerede nu valgt at aflyse festivalen i maj 2021, da man ikke tror på, at en afvikling kan hænge sammen økonomisk som det ser ud med de nuværende corona-restriktioner. Arkivfoto: Annelene Petersen
Der bliver ingen larm og røg på Hovedgaden i Allingåbro til foråret. - Vi tror ikke på, at vi kan lave et arrangement, hvor vi kan få økonomien til at hænge sammen, som det ser ud nu, siger formand Jens Olaf Hersom.
Annonce

Allingåbro: Da Allingåbro Motor Festival i foråret måtte aflyse sin årlige og for mange mennesker traditionsrige dag fyldt med larm, røg og hestekræfter var det med et "på gensyn i 2021".

Det gensyn har folkene bag festivalen nu selv sat en stopper for, da man også har valgt at aflyse Motor Festivalen næste forår.

Aflysningen skyldes ikke overraskende corona, som man vurderer, at man kommer til at trækkes med i længere tid fremover.

- Hvis vi kigger på epidemiudviklingen herhjemme og i Europa, så tror vi simpelthen ikke på, at vi kan få lov til at afholde festivalen på en måde, der kan få det til at løbe rundt, siger formand for festivalen, Jens Olaf Hersom.

Han peger på, at motorfestivalen, der afholdes på åbne veje og marker, heller ikke har muligheden for at reducere og regulere i antal og afstand på samme måde som til en siddende koncert eller til en fodboldkamp.

- Det er ikke lige som på et stadion, hvor der kan sidde folk på hver andet sæde. Motorfestivalen minder mere om en musikfestival, hvor folk står tæt og morer sig, og kan de ikke det, så vil det heller ikke blive den samme festival, siger han.

Annonce

Tilbage i 2022

Det er blevet diskuteret i bestyrelsen, hvorvidt man kunne afholde en mindre festival med et mindre program, men folkene bag tror ikke på det.

- Vi har kørt forventningerne op, og det er blevet hurtigere, højere og vildere og større for hvert år. Det er blandingen af alt, det vi har at byde på, som gør festivalen unik, og som folk kan lide, siger Jens Olaf Hersom.


Vi har lige givet hinanden håndslag på, at vi er tilbage i 2022.

Jens Olaf Hersom, formand for Allingåbro Motor Festival


I festivalens bestyrelse håber man dog på at kunne at kunne lave et mindre motorsportsarrangement omkring 500 deltagere med kun drifting på programmet i løbet af 2021, sandsynligvis i efteråret.

- Det tager vi en vurdering af, når vi kommer hen til foråret, siger formanden.

Man er naturligvis rigtig ærgerlig over igen at se sig nødsaget til at aflyse, men folkene bag har ikke mistet modet.

- Vi har lige givet hinanden håndslag på, at vi er tilbage i 2022, siger Jens Olaf Hersom.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Aarhus For abonnenter

I kirke juleaften? Nytårsaften med vennerne? Corona-professoren svarer på fem dilemmaspørgsmål

Annonce