Annonce
Østjylland

Traditionsrig møbelforretning får nyt navn - og bliver et bolighus

Jesper Schmidt overtager tøjlerne i Schmidt Møbler og ændrer forretningens navn til Schmidthuset. Fremover kan kunderne nemlig ikke kun finde møbler i butikken på Kannikegade i Grenaa. Privatfoto

Efter et generationsskifte hos Schmidt Møbler i Grenaa skal familievirksomheden nu omdannes til et moderne bolighus. Første skridt på vejen er et nyt navn og åbningen af en ny afdeling med designsuccessen Hay.

Grenaa: Om kort tid vil forbipasserende borgere i Grenaa opdage, at der er kommet et nyt skilt op på facaden hos Schmidt Møbler i Grenaa.

Årsagen er, at familievirksomheden i Kannikegade skifter navn til Schmidthuset. Men det er langt fra den eneste forandring, der er på vej. Indenfor i butikken har forretningens nye direktør, 36-årige Jesper Schmidt, og hans syv medarbejdere nemlig drønende travlt med at bygge en del af butikken om til en afdeling med møbler og boligtilbehør fra den moderne designsucces Hay.

- Vi vil naturligvis stadigvæk have stort fokus på salg af kvalitetsmøbler. Men med navneskiftet vil vi vise, at vi vil være et bolighus, som tilbyder attraktive brands til hele boligen. Derfor er jeg stolt af i midten af marts at kunne præsentere vores nye 250 kvadratmeter store Hay-afdeling, siger Jesper Schmidt.

Annonce

Med navneskiftet vil vi vise, at vi vil være et bolighus, som tilbyder attraktive brands til hele boligen.

Jesper Schmidt, direktør

En ulykke ændrede alt

Familien Schmidt har haft forretningen i Kannikegade i 95 år, og Jesper Schmidt bliver med udnævnelsen til direktør dermed fjerde generation i front af familieforetagendet.

Han overtager dermed officielt tøjlerne efter sin far, Jens-Ove Schmidt, som for halvandet år siden kom alvorligt til skade i en ulykke. En ulykke, der fik den konsekvens, at Jens-Ove Schmidt ikke kunne drive Schmidt Møbler videre, som han ellers havde gjort siden 1985.

- Siden min fars ulykke har medarbejderne trukket et kæmpe læs, mens jeg primært har været inde over de overordnede beslutninger. De opgaver har givet mig stor lyst til at videreudvikle forretningen, men det kræver, at jeg går 100 procent ind i det, siger Jesper Schmidt, som derfor har opsagt sit hidtidige job hos virksomheden Itab Shopconcept, hvor han har været manager for belysnings-løsninger til butikskæder.

Vil vende trafikken

At det lige er blevet designvirksomheden Hay, der fremover får en stor plads i Schmidthuset, skyldes ifølge Jesper Schmidt transformationen fra møbelhus til bolighus. Og her har Hay - med sine skarpe designs og modige farvevalg - altså fået kæmpe succes verden over med både stole, sofaer, sengetæpper, bestik og meget andet.

- Vi skal i fremtiden være meget bedre til at udnytte vores 3500 udstillingskvadratmeter i hjertet af Grenaa. Vores mål er at vende trafikken, sådan at folk fra hele Djursland vil køre til Grenaa for at shoppe i stedet for at køre til Aarhus eller Randers, som tendensen er i dag, fortæller Jesper Schmidt.

For at gøre plads til den nye Hay-afdeling og andre nye tiltag kører Schmidthuset i øjeblikket et stort ombygningsudsalg, hvor kunderne kan opleve rabatter på op mod 80 procent.

Desuden vil forretningen fremover også tilbyde LED-belysning til butikker og butikskæder.

- På grund af mit netværk og min store passion for belysningsmarkedet er det naturligt for mig, at det også bliver en del af Schmidthusets fremtid, siger Jesper Schmidt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop barnepigestaten

Hæv prisen på cigaretter, forbyd rygning på gymnasier osv. Ja, hetzen vil ingen ende tage mod rygere. Nu vil Aarhus Kommune tage næste skridt – nemlig at forbyde rygning på offentlige steder. Jeg tror, alle kan blive enige om, at rygning er usundt. Men selvom vi som samfund har en bred konsensus om, at rygning ikke er godt, og vi skal forhindre unge i at ryge, så mener jeg ikke, statens og heriblandt Aarhus Kommunes tiltag for at mindske rygning er rigtige. Efter sommerferien lancerede den nye socialdemokratiske regering, at man vil sætte cigaretpriserne op med fem-ti kroner. Størstedelen af Folketingets partier mener, at prisen skal sættes yderligere op. Jeg har den grundlæggende holdning, at når man er over 18 år, så er man selv herre over, om man ryger eller ej. Det er ikke statens opgave at fortælle, hvorvidt det er okay at ryge eller ej. Derudover vil man med regeringens forslag ramme de svageste i samfundet. Folk, der har en bedre indkomst end gennemsnittet, bliver ikke ramt, da de har pengene til at forsætte. Men de borgere i samfundet, der hverken har penge til at ryge, hvis prisen bliver sat op, eller har overskuddet til at stoppe, vil blive ramt. Staten skal ikke ramme de svageste på pengepungen, men derimod hjælpe folk til at stoppe med rygestopskursus. Omkring 62 procent af rygerne vil gerne stoppe med at ryge, lad os give de mennesker nogle redskaber til at stoppe med at ryge. Hvis folk derimod er under 18 år, så mener jeg, at man skal sætte meget mere ind for at fortælle unge mennesker, at rygning er usundt, for at få begrænset muligheden for, at unge under 18 år i første omgang får adgang til tobak. Aarhus Kommune vil nu vedtage, at man ikke må ryge ude på bestemte offentlige steder. Rent basalt mener jeg ikke, at områder udenfor kan være røgfrie, da det er under åben himmel. Dette betyder dog ikke, at jeg ikke har den fulde forståelse for, at det kan være til gene for ikke-rygere, at de bliver tvunget til blive passivrygere, når de færdes på offentlige grunde. Aarhus Kommune skal ikke begynde at påtage sig barnepigerollen og bestemme, hvor man må ryge, og hvor man ikke må. Men jeg mener, at det vil være helt på sin plads, at man opfordrer folk til ikke at ryge på offentlige grunde. På den måde undgår man at køre videre på den uendelige hetz mod rygere, men skaber samtidig plads til ikke-rygere.

Annonce