Annonce
Aarhus

Trafikkontrol afslører bilister med dårlig vane: 12 klip for brug af mobiltelefon

12 bilister fik klip i kørekortet for ikke at kunne holde fingrene fra mobilen under kørslen. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Politiets landsdækken kampagne mod uopmærksomhed i trafikken resulterede tirsdag morgen i, at 12 bilister fik klip i kørekortet for at bruge mobilen, mens de kørte bil.

AARHUS: I denne uge gennemfører politiet en landsdækken kampagne mod uopmærksomhed i trafikken.

Tirsdag morgen i tidsrummet fra 7.30 til 9.30 var det trafkanterne i krydset ved Kystvejen/Nørreport i Aarhus C, der blev holdt et vågent øje med.

I løbet af den tid standsede betjentene 25 køretøjer. Det medførte ikke færre end 12 klip for brug af mobiltelefon under kørsel, men kun i ét af tilfældene talte føreren rent faktisk i mobiltelefonen, i de øvrige 11 sager tastede føreren på telefonen, mens den lå i skødet.

Derudover blev tre personer sigtet for ikke at have sikkerhedssele på, og tre motorcyklister blev sigtet for ikke at have hjelm på.

Behovet for fokus på uopmærksomhed i trafikken blev betjentene bekræftet i, da der pludselig skete et færdselsuheld, hvor en tilsyneladende uopmærksom motorcyklist kørte med lav fart op bagi den forankørende bil medmindre materiel skade til følge.

Østjyllands Politi vil hele ugen have øget fokus på uopmærksomhed i trafikken, så nu er I advaret.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Alarm 112

Fire rumænere er anholdt for indbrud og indbrudsforsøg i seks politikredse

Annonce