Annonce
Debat

Trafikkultur: Giv os trygheden tilbage i Aarhus V

"I Dansk Folkeparti ønsker vi derfor minimumsstraffe i den slags sager med vanvidsbilister. Domstolene kan tydeligvis ikke løfte opgaven. Fokus er rettet mod strafniveuaet i tidligere sager fremfor, hvad der er ret og rimeligt i den konkrete sag. Vanvidskørsel begået af udenlandske personer skal naturligvis også automatisk medføre udvisning af Danmark", skriver Jakob Søgaard Clausen. Arkivfoto: Flemming Krogh
Annonce

DEBAT:  Den tragiske trafikulykke i krydset Edwin Rahrs Vej/Ringvejen bragte endnu engang fokus på de massive problemer, der er med trafikkulturen i det vestlige Aarhus.

Der er rigtig mange, som kører efter helt egne love og regler i området, og færdselsloven er mere vejledende, end den er gældende. For mig er der ingen tvivl om, at den rådne trafikkultur udspringer direkte af de parallelsamfund, som det vestlige Aarhus er bebyrdet med.

Dødskrydset, som Stiften har døbt det, ligger kun et stenkast fra de massive boligblokke, der danner rammerne om parallelsamfundet i Gellerup. Som lokale kan fortælle til Stiften, så er det primært unge mænd med anden etnisk baggrund end dansk, som sidder bag rattet i mange af de vanvidsbiler, som hærger vejene i det vestlige Aarhus.

Problemerne, der udspringer af parallelsamfundene, er efterhånden ved at være velkendte. Mange på offentlig forsørgelse. Grov kriminalitet. Social kontrol. Bandekonflikter. Men også trafikkulturen udgør en væsentlig udfordring.

Generelt kan Østjyllands Politi melde om en stribe af forseelser, hver gang de laver kontrol i området. Og det gør de efterhånden tit. Der bliver kørt over for rødt. Der bliver kørt uden sele, foretaget ulovlige overhandlinger og talt i mobiltelefon. Og så bliver der kørt stærkt. Rigtig stærkt. Det står efterhånden så slemt til, at Østjyllands Politi betegner det som lovløse tilstande i området.


Med fotofælder kan de blive fundet og dermed fjernet fra vejene, så trafiksikkerheden og dermed trygheden igen kan vende tilbage i det vestlige Aarhus.


Selvom de faktiske omstændigheder endnu ikke er kendte omkring den seneste ulykke, hvor en kun 23-årig kvindelig fodgænger mistede livet, så vækker ulykken minder om en anden tragisk ulykke i selvsamme kryds for blot to år siden. Her mistede en 27-årig kvinde livet.

Dengang var gerningsmanden en 32-årig mand med udenlandsk baggrund. Han drønede over for rødt med højere fart end det tilladte og dræbte den 27-årige kvinde. Dommen, der faldt i februar 2019, lød på ét års fængsel samt ét års frakendelse af kørekortet. I princippet kan der altså være tale om den selv samme vanvidsbilist.

Det er helt ubegribeligt og en hån mod de efterladte.

I Dansk Folkeparti ønsker vi derfor minimumsstraffe i den slags sager med vanvidsbilister. Domstolene kan tydeligvis ikke løfte opgaven. Fokus er rettet mod strafniveuaet i tidligere sager fremfor, hvad der er ret og rimeligt i den konkrete sag. Vanvidskørsel begået af udenlandske personer skal naturligvis også automatisk medføre udvisning af Danmark.

Men hvad hjælper det, hvis vanvidsbilisterne ikke bliver fanget?

Politiet kan ikke stå i alle lyskryds i det vestlige Aarhus hele tiden. Derfor kunne et bud på en løsning være at kigge mod teknologien og etablere fotofælder i udvalgte lyskryds i det vestlige Aarhus. Dem kan vanvidsbilisterne nemlig ikke komme uden om. Med fotofælder kan de blive fundet og dermed fjernet fra vejene, så trafiksikkerheden og dermed trygheden igen kan vende tilbage i det vestlige Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Politifolk passer på hitte-hvalp fra rasteplads: Nu har ejeren tre dage til at komme på banen

Aarhus

Omstridte forandringer rykker nærmere: Advarsler fra ledere bremser ikke udspil til ny struktur på ældreområdet

Aarhus For abonnenter

Private plejehjem versus kommunale plejehjem: Hvem klarer sig bedst, når tilsynet kommer på besøg?

Aarhus United

Mareridtskamp for Aarhus United: - Dårligste halvleg i mine tre år i klubben

Annonce