Annonce
Aarhus

Trafikpropper skal væk: Ny vej skal redde bilisterne i Aarhus Nord

En ny vej skal afhjælpe trafikpropper i det nordlige Aarhus. Arkivfoto: Dennis Lehmann/Scanpix
En ny vej over markerne ved Kasted - fra Skejby til Djursland-Motorvejen - er svaret på de store trafikpropper, mener rådmand Bünyamin Simsek (V).

AARHUS: En ny vej på markerne ved Kasted skal løse de store trafikale problemer i Aarhus Nord.

Nye trafiktavler, letbanen og andre initiativer hjælper ikke det ringeste, efter hospitalet i Skejby er kommet op i omdrejninger. Trafikken propper til i det nordlige Aarhus. Derfor skal der anlægges en ny vej fra Viborgvej til Djursland-Motorvejen. Det mener trafikrådmand Bünyamin Simsek (V).

Enhver, der har forvildet sig ud i trafikken omkring Universitetshospitalet i Skejby, ved, at der er panik især i myldretiden til og fra Skejby. Rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), mener nu at have set lyset. Løsningen er at bygge en vej, der forbinder Viborgvej med Djursland-motorvejen. Sådan at trafikken ledes udenom området i det nordlige Aarhus.

Mange holder i kø på rampen fra Randersvej til Paludan Müllers Vej og på Blomstervej og Bysmedevej i Tilst. Trafikken presses også gennem landsbyen Kasted, hvor der er meget gennemkørende trafik, mener rådmanden.

- Det er afgørende vigtigt, at vi begynder at gøre noget ved de trængselsforbindelser, der er flere steder i Aarhus og ikke mindst i Skejby. Kommuneplanen har allerede reserveret en vejforbindelse fra Bredskiftevej til Paludan Müllers Vej ved Agro Food Park. Det vil være oplagt at forlænge denne vej helt op til Søftenvej. De særligt trafikbelastede veje i området kan aflastes, og vi kan skabe et vejsystem med bedre adgang til Universitetshospitalet, Agro Food Park med flere, siger Bünyamin Simsek.

Annonce
Her skal den ny vej gå geennem landsskabet ved Kasted, så der kommer luft i trafikken i det nordlige Aarhus - og Tilst. Kort: Teknik & Miljø

Ingen tidsplan - byrådet venter først

Foreløbig er der ingen tidsplan for ideen - heller ikke hvornår den eventuelt kommer i høring hos berørte beboere. Først vil rådmanden gå i byrådet med en indstilling om at lave i forundersøgelser.

Hvis vejforbindelsen bliver der til noget, vil rådmanden også åbne for en ny plan for udviklingen af området omkring Tilst og Brendstrup. Dette har tidligere været drøftet i byrådet, men er udskudt på grund af netop manglende infrastruktur - altså veje. Et salg af grunde skal ifølge rådmanden finansiere den ny vej.

- Jeg vil foreslå byrådet, at vi sætter gang i en helhedsplanlægning med byudvikling nord og syd for Marienlystvej. Byudviklingen kan bidrage til finansiering af vejforbindelsen og ved at arbejde med vejforbindelse og byudvikling samtidig, sikrer vi mest mulig synergi mellem de to dele, siger rådmanden.

Trafikpropper koster ansatte en million timer

Planerne om en ny vej, der kan gøre det hurtigere at komme frem, kører i samme retning som foreningen for virksomheder i området, Business Park Skejby.

- Den nye vej vil spare tid for virksomhedernes mange ansatte, siger Wilhelm Pedersen, der er næstformand i Business Park Skejby.

- Vi har regnet ud, at medarbejderne i området i 2017 brugte mere end en million timer på at holde i kø. Det er klart, at alt der kan nedbringe dette tal, kan betyde bedre indtjening og sparet tid og frustrationer for den enkelte ansatte, så sammen med andre tiltag er vejen et vigtigt bidrag. Derudover vil den nye vejforbindelse hjælpe med at afviklingen af den øgede trafikmængde af medarbejdere, patienter og pårørende til det udbyggede nye supersygehus i Skejby, siger Wilhelm Pedersen.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Drenge bliver ladt i stikken

Hverken stat eller region vil tage ansvaret og give hpv-vaccine til alle drengebørn, der er fyldt 12 år senest 1. juli 2019. De bliver ladt i stikken, og de får ikke den samme mulighed for vaccine som alle andre drenge og piger. I forbindelse med årets budget i Favrskov Kommune fremsatte Venstre derfor et forslag om at tilbyde hpv-vaccine til netop den gruppe drenge. Det ærgrer mig, at flertallet i byrådet ikke vil tage ansvaret og tilbyde denne lille gruppe af drenge de samme muligheder for vaccine som alle andre. En vaccine, der forebygger den smitsomme hpv-virus, der er årsag til flere kræftformer hos både mænd og kvinder. Argumenterne og årsagen til, at forslaget ikke er med, er åbenlys kassetænkning, hvor man fokuserer på, hvem der skal betale, i stedet for, hvad der er bedst for borgerne. Jeg er sikker på, at de familier, der vil tage imod dette tilbud, ikke bekymrer sig om, om det er stat, region eller kommune, der betaler. De vil prise sig lykkelige for at få tilbuddet om vaccinen. Det er for mig helt uforståeligt, at forslaget ikke har fundet vej og er med i budgettet. Forebyggelse er altid bedre end helbredelse. Hvis forslaget ikke kommer med i det endelige budget efter høringsfasen, kommer det til at gå ud over en lille specifik gruppe af drenge. De kommer til at få højere risiko for at få den mest udbredte seksuelt overførte infektion. De udgør derfor en ekstra risiko for at give infektionen videre og efterfølgende udvikle hpv-relateret kræft og kønsvorter. Byrådet i Favrskov har alle muligheder for at sikre disse drenge samme sundhed og velfærd som alle andre. For mig er det lokalpolitik i den fineste form, at vi selv bestemmer lokalt, hvad der er sundhed og velfærd for vores borgere i Favrskov. Når hverken stat eller region vil tage ansvaret, så kan byrådet godt gøre det. Ved at lade denne lille gruppe af drenge i stikken er sundhed ikke for alle, men det afhænger af alder og økonomi. Det er ikke rimeligt. Jeg har fået flere reaktioner på Venstres forslag, og det, der står klarest i min hukommelse, er en mor, jeg har talt med. Hun har to drenge på hver sin side af skæringsdatoen 1. juli 2019. Hun kan sende sin ene dreng til en betalt vaccination og vide, at han er vaccineret mod kønsvorter og visse former for hpv-relaterede kræftformer senere i livet. Den anden dreng må hun lade blive hjemme. Hun har desværre ikke økonomi til at betale for vaccinationen til ham. Et forfærdeligt dilemma for en mor, der vil det bedste for sine børn. Det er en helt unik mulighed for byrådet i Favrskov for at vise ansvar og være forgangskommune og sikre alle drengene i Favrskov denne forebyggende vaccine, så der ikke er nogen, der senere i livet skal rammes af specifikke kræftformer. De ressourcestærke familier skal nok få deres børn vaccineret. Det er en skævvridning, hvis ikke vi kan hjælpe dem med færrest ressourcer. Sundhed skal være for alle, uanset køn, alder og økonomi. Forebyggelse er bedre end helbredelse.

Annonce