Annonce
Aarhus

Trafikstyrelsens direktører og lokale toppolitikere mødes for at endevende letbanen

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) og regionsrådsformand Bent Hansen (S) mødes på torsdag med topledelsen i Trafikstyrelsen. Målet er, at Aarhus Letbane så hurtigt som muligt skal have de nødvendige godkendelser til at køre med passagerer. Arkivfoto

På torsdag håber borgmester Jacob Bundsgaard og regionsrådsformand Bent Hansen at komme et stort skridt nærmere en åbning af Aarhus Letbane. De to politikere holder møde med Trafikstyrelsens direktører.

Annonce

Aarhus: Trafikstyrelsens topledelse, Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) og regionsrådsformand Bent Hansen (S) sætter sig nu ved samme bord for drøfte situationen omkring Aarhus Letbanes manglende tilladelser til at køre med passagerer.

Det sker på torsdag, hvor direktør Carsten Falk Hansen fra Trafikstyrelsen i selskab med vicedirektør Kåre Clemmensen kommer til møde i Aarhus.

Mødet tager afsat i en henvendelse fra Jacob Bundsgaard og Bent Hansen til Trafikstyrelsen. I den inviterer de to fremtrædende politikere styrelsens ledelse til møde.

- Vi er som interessenter bag selskabet meget optaget af, om der er noget, vi kan gøre for at fremme den igangværende proces. Det er svært for os at forstå, hvori problemerne består. Det er væsentligt for os at få en kort tidshorisont og en handlingsplan, som vi kan arbejde efter, forklarer borgmesteren og regionsformanden i henvendelsen til Trafikstyrelsen.

Aarhus Letbane

Aarhus Letbane har en samlet strækning på 110 kilometer og består af både gamle nærbanetogskinner og 12 kilometer nybyggede skinner. Op mod 90 chauffører skal betjene de i alt 26 letbanetog. Togene blev produceret i både Schweiz og Tyskland for et beløb på 773 millioner kroner. Der er tale om to forskellige togtyper, Variobahn og Tango, der har en topfart på henholdsvis 80 og 100 kilometer i timen. Togene har plads til op til 256 passagerer.Hele letbanen har et budget på 3,5 milliarder kroner og finansieres af stat, kommune og region. Første strækning af Letbanen i Aarhus går fra banegården til Aarhus Universitetshospital i Skejby. Første strækning har 12 stop.

Annonce

Kuldsejlet åbning

Åbningen af Aarhus Letbane var oprindeligt planlagt til at finde sted i maj i år.

Men indvielsen blev udskudt, og et senere annoncerede letbaneledelsen et stort åbningsarrangement lørdag 23. september. Men begivenheden blev aflyst i sidste øjeblik, da Trafikstyrelsen ikke ville give Aarhus Letbane sikkerhedsgodkendelser til at køre med passagerer.

Efterfølgende var det forventningen, at letbanen ville blive klar til passagerkørsel i løbet af otte uger.

Annonce

Stor bekymring

Men i begyndelsen af denne uge blev åbningen af letbanen igen udskudt.

Vicedirektør i Trafikstyrelsen, Kåre Clemmesen, vurderede, at letbanen tidligst kommer i drift midt i december. Og måske først endnu senere.

Aktuelt venter Trafikstyrelsen på en opdateret sikkerhedsvurderingsrapport fra letbanen. Aarhus Letbane forventer, at den er klar sidste uge i november.

I henvendelsen til Trafikstyrelsen udtrykker Bent Hansen og Jacob Bundsgaard stor bekymring for situationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Mandagens coronatal: Smitten er lav i Aarhus, men tre områder trækker op

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Topscoreren, terrieren og keeperen var bedste AGF-spillere i Parken - mange andre tabte sutten i slutfasen

Annonce