Annonce
Debat

Læserbrev: Tragisk, at byens smukkeste rum skal gøres til eksperimentarium

Ny indretning af Store Torv, Aarhus, hvor Vanddragen lå. Foto: Axel Schütt
Annonce

Læserbrev: Her håbede jeg, at de besynderlige billeder af Store Torvs fremtid var noget, der, som vanlig når det er Aarhus Byråd, der skal beslutte, ville blive diskuteret i en evighed og så skrinlagt. Og så er det, midt i coronakrisen, alligevel blevet lusket ind ad køkkentrappen.

Det er i min optik tragisk, at byens smukkeste rum skal gøres til eksperimentarium for skiftende beslutningstagere, som, sikkert i bedste mening, forsøger at imødekomme et ønske om mere grønt i byen.

Jeg er overbevist om disses kompetence på en masse vigtige områder, som de burde beskæftige sig med, i stedet for at lave Store Torv om til en provinsiel legeplads.

Bjarne Juul, Aarhus C. Privatfoto

Vi var lige kommet af med en forkert placeret Vanddrage, og nu breder arkitekterne Schønherrs besynderlige “Bispeskov” sig, med sindrigt snoede siddepladser, ud over torvet, sikkert til glæde for fredagsfuld ungdom.

Vi skal have grønne pladser i byen. Vi skal have pladser til leg. Pladser til fest. Pladser til torvehandel. Plads til alt.


Store Torv skal have lov til at være byens ansigt, med Domkirken som det centrale. Der skal ikke blokeres for enhver anden anvendelse, som byens centrale plads bør have.

Bjarne Juul


Men Store Torv skal have lov til at være byens ansigt, med Domkirken som det centrale. Der skal ikke blokeres for enhver anden anvendelse, som byens centrale plads bør have.

Eneste positive er, at det, ligesom “Bispetorv Skoven” er forholdsvis let at flytte. Men for Vanddragens vedkommende tog det 17 år. Hvad var det nu, det kostede? Nå, med den tidshorisont er det mine børn og børnebørns problem. Men når jeg se de mange positive kommentarer, er der ikke meget håb at hente der.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Ny storaktionær i AGF forklarer aktieopkøb: - Klubben har et kæmpe potentiale

AGF For abonnenter

AGF-karakterer: Alt for mange ramte helt ved siden af i Slovenien

Annonce