Annonce
Kultur

Train gentager succes: Rock-gigant vender tilbage

Uriah Heep vender tilbage til Train. Pressefoto
Uriah Heep gav en meget vellykket koncert på Train i november 2018. Bandet er tilbage på spillestedet mindre end et år efter seneste koncert.

AARHUS: Et pakket Train kogte næsten over, da den engelske hard rock-gruppe Uriah Heep i november 2018 gav en udsolgt og meget vellykket koncert i Aarhus.

De, der enten forgæves forsøgte at købe billet til koncerten eller bare gerne vil se og høre Uriah Heep endnu en gang, behøver ikke vente så længe. 6. oktober byder nemlig på en ny lejlighed til at høre den gamle rock-gigant i Aarhus. Denne gang også på Train.

Uriah Heep havde sin storhedstid i første halvdel af 1970'erne, hvor mange regnede bandet som næsten lige så store som giganterne Led Zeppelin, Deep Purple og Black Sabbath, men også kun næsten. Hen mod slutningen af årtiet gik det langsomt, men sikkert ned ad bakke for Uriah Heep, der dog ufortrødent fortsatte karrieren med nye udgivelse og turneer.

Ligegyldigt hvor mange nye udgivelser bandet leverede, kom publikum udelukkende for at høre de 'gamle' numre, og opskriften på en typisk Uriah Heep koncert var i mange år en blanding af numre fra de album, som bandet udgav i årene 1970-1973. Derfor fik mange nok også en overraskelse sidst bandet var i byen, hvor der naturligvis blev spillet numre fra de seks første album, men også hele seks styk fra albummet "Living the Dream", der ved den lejlighed netop var udgivet og også lagde navn til Uriah Heep-turneen.

Efter koncerten i Aarhus fortsatte turneen nogle måneder rundt i Europa, hvorefter bandet fløj til Japan, hvor det blev til en række koncerter i Tokyo og Osaka.

Annonce

Uriah Heep i 2019

 • Uriah Heep består af guitarist Mick Box, der er eneste medlem, der har været med fra Uriah Heeps fødsel tilbage i 1969.
 • To - Phil Lanzon og Bernie Shaw på henholdvis keyboard og vokal - har begge være med fra 1986.
 • Trommeslager Russel Gilbrook kom med i 2007.
 • Nyeste medlem, bassisten Davey Rimmer, overtog instrumentet i 2013.

50-års jubilæum

Lige nu holder Uriah Heep en kort koncertpause, inden "Living the Dream"-turneen genoptages. Det sker med 39 koncerter i USA i maj og juni. Så den gamle rock-kæmpe spræller endnu.

Derefter står den på koncerter rundt om på europæiske festivaler henover sommeren. Og til oktober altså igen i Aarhus.

Om det bliver en fortsættelse af "Living the Dream"-turneen vides endnu ikke.

Uriah Heep har 50-års jubilæum i år, så en mulighed er også, at bandet tager på en 'Greatest Hits'-turné og giver prøver fra hele karrierens udgivelser af hård rock og ballader.

Bandet har gennem årene givet en del koncerter i Aarhus. Første gang bandet var i byen var 26. oktober 1973. 'Byens Avis' - Århus Stiftstidende var også til stede ved koncerten i en tætpakket Vejlby-Risskov Hallen, men avisens anmelder var alt andet end imponeret. Han mente, at Uriah Heep lød nogenlunde som støjen fra Aarhuus Stiftstidendes rotationshal, når avisen blev trykt.

Det gjorde Uriah Heep nu ikke sidst bandet var på Train, og i øvrigt heller ikke de andre gange denne artikels forfatter har oplevet englænderne live. Det bliver næppe heller tilfældet til oktober på Train, når "July Morning", "Look at Yourself" og "Gypsy" nok får spillestedet til at koge igen.

Uriah Heep Train 18. november 2018

Uriah Heep spillede følgende numre sidst bandet gæstede Aarhus

 • Grazed by Heaven
 • Return to Fantasy
 • Living the Dream
 • Too Scared to Run
 • Take Away My Soul
 • Knocking at My Door
 • Rainbow Demon
 • Rocks in the Road
 • Waters Flowin'
 • Gypsy
 • Look at Yourself
 • July Morning
 • Lady in Black

Ekstra numre

 • Sunrise
 • Easy Livin'
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Annonce