Annonce
Aarhus

Train og kunstakademi har kurs mod Sydhavnen

Århus: Judith Schwarzbart, rektor for Det Jyske Kunstakademi i Mejlgade, der har planer om at blive en del af Sydhavnen i fremtiden. Foto: Michael Svenningsen
Spillestedet Train og Det Jyske Kunstakademi planlægger at blive en del af den kommende kultur- og erhvervsbydel på Sydhavnen. Begge får ekstra penge med på rejsen i den budgetaftale, byrådet har indgået.

AARHUS: Med blandt andet ekstra tilskud til spillestedet Train og til Det Jyske Kunstakademi i budgetforliget varmer byrådet op til det fremtidige sydhavnsområde.

Såvel Train som kunstakademiet er blandt de aktører, der indgår i planerne for en omdannelse af Sydhavnen nord for Jægergårdsgade til et kultur- og erhvervsområde med plads også til socialt udsatte og til iværksættere. Planer som Aarhus Kommune og entreprenørfirmaet A. Enggaard a/s for tiden er ved at lægge sidste hånd på, inden de skal forelægges byrådet.

Train og kunstakademiet får med budgetforliget øget de årlige tilskud med 600.000 kr.

Annonce

Train med i lydfællesskab

- Dejligt, lyder det fra Carsten V. Nielsen, direktør for Train, der for halvandet år siden blev omdannet til en almen fond.

- Det ekstra tilskud gør os robuste i forhold til overgangsfasen til det nye på Sydhavnen.

Planen er, at Train i løbet af fire-fem år flytter ind i nybyggeri på Sydhavnen og bliver en del af et større fællesskab omkring lyd. Et fællesskab, der også omfatter Lydhavnen, der allerede i dag er i området.

- I dag er vi lidt udfordret på pladsen. I et nybyggeri på Sydhavnen får vi mere plads og bedre mulighed for at være med til at udvikle musikscenen i Aarhus, siger Carsten V. Nielsen og fortsætter:

- Vi er meget forhåbningsfulde og tror, at vi kommer til at få noget, der er helt unikt ikke bare i Aarhus med i hele landet.

Annonce

Råd til at flytte

Også hos Det Jyske Kunstakademi er der jubel over det ekstra tilskud.

- Nu får vi mulighed for nye visioner for skolen med en skærpet profil, at inddrage moderne teknik til animation og lignende, nye samarbejder og et residency program, siger en glad rektor Judith Schwarzbart.

Og tilskuddet sender kunstakademiet i retning mod kunstbyen i Sydhavnen.

- Nu får vi råd til at flytte til området og at drive akademiet, siger rektor.

Planen er er skaffe penge fra fonde til byggeriet på Sydhavnen, det vil sige omkring 27 millioner kroner.

- Vi vil gerne eje bygningerne selv og har nu fire år til at skaffe pengene til bygningen. Helst vil vi eje det hele, så vi får omkring 2000 kvadratmeter, siger Judith Schwarzbart.

Annonce

Hoteller og socialt udsatte

Plads til socialt udsatte er et element i profilen for det nye sydhavnskvarter. Og også det område indgår i budgetforliget.

Her er der reserveret otte mio. kr. til køb af byggeret til en permanent placering af et varigt tilbud til socialt udsatte på grundstykket mellem jernbanebroerne over Spanien.

I planerne for byggeri af i alt 75.000 etagekvadratmeter på Sydhavnen indgår blandt andet også et par hoteller og kontorer til virksomheder.

Annonce

Koncertplads og filmpulje

På kulturområdet betyder budgetaftalen også, at pengene nu er hjemme til at lave koncertpladsen ved Eskelund, hvor blandt andre Northside skal foregå fra 2021. Salling-fondene har tidligere doneret 11 mio. kr. til koncertpladsen, og nu har byrådet så afsat yderligere 20 mio. kr. til formålet.

Også Den Vestdanske Filmpulje får med budgetaftalen flere penge i kassen: 2,6 millioner kr. så de otte deltagende kommuner i Den Vestdanske Filmpulje nu tilsammen yder 10 millioner kr.

Det får filmpuljen til at svulme op. De 10 mio. kommunale kroner udløser nemlig et statsligt tilskud på hele 23,7 millioner kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Søndagens coronatal: Stadig lavt smittetryk i Aarhus - men indlæggelserne stiger

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Sport

Sanel Kapidzic trækker stikket fra den professionelle karriere: Familien, kammeraterne og baglåret har sendt det tidligere AGF-talent til Jyllandsserien

Aarhus

Et år med corona: Personligheder fra kulturlivet gør status på året der gik

AGF For abonnenter

Mens AGF (på ny) leder efter en sportschef: Her er fem akutte opgaver, der skal løses

Annonce