Annonce
Debat

Traktor-demonstration: Det var der mange, der kunne lære af

"Nu håber jeg bare, at politiet vil lade være med at effektivisere de bøder, som de har skrevet op på de traktorer, som holdt på havnen. Det vil være træls at være vidne til", skriver Knud N. Mathiesen. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

DEBAT: Cirka tusinde mennesker, de fleste landmænd fra det meste af Jylland, var kørt til Aarhus på traktor for at demonstrere imod det, som regeringen har budt minkavlerne, ja, hele minkerhvervet i den senere tid, som vi har været vidne til.

Det, som var foregået ude hos minkavlerne med politi og militær, hører ikke hjemme i Danmark. I særdeleshed ikke, når diverse myndigheder ikke selv kan overholde loven, det gælder politiet, fødevarestyrelsen og regeringen. Aflivning og transport af døde mink, billeder, som vi sent vil glemme, dyrplageri af værste skuffe, brændt levende på vores forbrænding og døde mink på E45, sidst, men ikke mindst regeringen og statsministeren, som brød Grundloven.


Annonce

Socialdemokratiet beskylder Inger Støjbjerg for at bruge Trump-udtryk. Det er ynkeligt, man skal forsvare sig enten på den ene eller anden måde, og det var så det eneste, man kunne klage over for en demonstration, som foregik i god ro og orden.


Mange talere bidrog med synspunkter, fire folketingspolitikere, som stort set var enige om, at regeringen burde gå af, ikke mindst statsministeren, og en del embedsmænd og andre ministre, som havde været vidne til grundlovsskandalen, som ikke er set magen i nyere tid.

Men alle var enige om, at det forløb, som havde foregået ved minkavlerne, var grundlovsstridigt og skulle selvfølgelig have konsekvenser. At nedlægge et helt erhverv uden at have nærlæst Grundloven var stærkt kritisabel. En god demonstration i en god ånd og dejligt, at mange århusianere var mødt frem for at støtte minkavlerne og landbruget.

Nu håber jeg bare, at politiet vil lade være med at effektivisere de bøder, som de har skrevet op på de traktorer, som holdt på havnen. Det vil være træls at være vidne til. Det blev sagt, at man havde fået lov til at køre med sin traktor til en lovlig demonstration af Rigspolitiet. Det vil jeg så håbe er rigtigt, men uanset hvad har man deltaget i en lovlig demonstration, og det skal politiet tænke på.

Socialdemokratiet beskylder Inger Støjbjerg for at bruge Trump-udtryk. Det er ynkeligt, man skal forsvare sig enten på den ene eller anden måde, og det var så det eneste, man kunne klage over for en demonstration, som foregik i god ro og orden. Det var der mange, der kunne lære af.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Årets webshop 2021: Eventyret startede omkring et bål for 25 år siden

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Sport

Den magiske målmand stod i vejen: Brabrand smider Hobro ud af pokalturneringen efter straffe

Alarm 112

83-årig mand savnet: Sidst set på Samsø

Aarhus For abonnenter

Trine blev 'hende fra Løvens Hule': Har knoklet benhårdt for at skabe en succes af glimmer og guld

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat For abonnenter

Hvad nu, Venstre: Ahlers exit er en katastrofe

Alarm 112

Tidligere drabsdømt fængslet efter røveri: Blev tacklet og lagt i armlås af teenagesøn

Østjylland

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Aarhus

Strejkende sygeplejersker:  ... det er Christiansborg, der skal løse problemet med ligeløn

Aarhus For abonnenter

Fra hobby til millioner: Det har kostet Mia og Kenneth blod, sved og tårer at holde fast i succesen

Alarm 112

'Rød alarm': Brand i køkken medførte evakuering af Bruuns Galleri

Annonce