Annonce
Debat

Traktor-demonstration: Det var der mange, der kunne lære af

"Nu håber jeg bare, at politiet vil lade være med at effektivisere de bøder, som de har skrevet op på de traktorer, som holdt på havnen. Det vil være træls at være vidne til", skriver Knud N. Mathiesen. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Annonce

DEBAT: Cirka tusinde mennesker, de fleste landmænd fra det meste af Jylland, var kørt til Aarhus på traktor for at demonstrere imod det, som regeringen har budt minkavlerne, ja, hele minkerhvervet i den senere tid, som vi har været vidne til.

Det, som var foregået ude hos minkavlerne med politi og militær, hører ikke hjemme i Danmark. I særdeleshed ikke, når diverse myndigheder ikke selv kan overholde loven, det gælder politiet, fødevarestyrelsen og regeringen. Aflivning og transport af døde mink, billeder, som vi sent vil glemme, dyrplageri af værste skuffe, brændt levende på vores forbrænding og døde mink på E45, sidst, men ikke mindst regeringen og statsministeren, som brød Grundloven.


Socialdemokratiet beskylder Inger Støjbjerg for at bruge Trump-udtryk. Det er ynkeligt, man skal forsvare sig enten på den ene eller anden måde, og det var så det eneste, man kunne klage over for en demonstration, som foregik i god ro og orden.


Mange talere bidrog med synspunkter, fire folketingspolitikere, som stort set var enige om, at regeringen burde gå af, ikke mindst statsministeren, og en del embedsmænd og andre ministre, som havde været vidne til grundlovsskandalen, som ikke er set magen i nyere tid.

Men alle var enige om, at det forløb, som havde foregået ved minkavlerne, var grundlovsstridigt og skulle selvfølgelig have konsekvenser. At nedlægge et helt erhverv uden at have nærlæst Grundloven var stærkt kritisabel. En god demonstration i en god ånd og dejligt, at mange århusianere var mødt frem for at støtte minkavlerne og landbruget.

Nu håber jeg bare, at politiet vil lade være med at effektivisere de bøder, som de har skrevet op på de traktorer, som holdt på havnen. Det vil være træls at være vidne til. Det blev sagt, at man havde fået lov til at køre med sin traktor til en lovlig demonstration af Rigspolitiet. Det vil jeg så håbe er rigtigt, men uanset hvad har man deltaget i en lovlig demonstration, og det skal politiet tænke på.

Socialdemokratiet beskylder Inger Støjbjerg for at bruge Trump-udtryk. Det er ynkeligt, man skal forsvare sig enten på den ene eller anden måde, og det var så det eneste, man kunne klage over for en demonstration, som foregik i god ro og orden. Det var der mange, der kunne lære af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Lige nu kan du blive testet hele 16 steder i Aarhus Kommune: Få overblikket her

Aarhus

Dagens coronatal for Aarhus og omegn: Antallet af smittede stiger en smule igen

Annonce