x
Annonce
Sport

Transferbombe: Tidligere superligatopscorer skifter til århusiansk 2. divisionsklub

Thomas Dalgaard blev superligatopscorer i 2013-2014 sæsonen for Viborg FF. Arkivfoto: Henning Bagger
VSK forstærker sig yderligere i angrebet med tidligere superligabomber. Han har tidligere scoret 18 mål i en superligasæson.

FODBOLD: Der er faldet en transferbombe over århusiansk 2. divisons fodbold. VSK har hentet den 35-årige tidligere superligatopscorer Thomas Dalgaard ind til forårssæsonen.

Topscorervante Dalgaard spillede i efteråret danmarksserie for Silkeborg KFUM, hvor han blev topscorer med 16 mål

Tilbage i 2013-2014 sæsonen blev Dalgaard også topscorer i superligaen, hvor han scorede 18 mål. Den målnæse håber både VSK og Thomas Dalgaard kan vise sig i den kommende sæson.

- Jeg har lavet en del mål i efteråret og det kunne de nok også se. Jeg tænker ikke, der er et kæmpe spring fra danmarksserien til 2. divison. Der er selvfølgelig lidt niveauforskel, men det tror jeg nok, jeg skal kunne klare.

Han forventer at kunne gøre det, han er god til. Nemlig at lave nogle mål.

- Jeg håber da også, at jeg kan nå at blive topscorer på holdet. Det må være klart målet. Jeg regner godt med, jeg kan ramme et to-ciferet antal mål, siger Thomas Dalgaard.

Annonce

Det handler ikke kun om at lave mål

Cheftræner for VSK, Jens Gjesing er glad for at have fået en kapacitet, som Thomas Dalgaard ind på holdet, der ligger i skarp kamp om at komme i slutspillet i foråret.

Han håber ikke kun på mål fra erfarne Dalgaard.

- Håbet og tanken med ham er, at hans erfaring kan præge de unge spillere. Han har spillet så mange steder i både ind- og udland, så vi håber, han kan smide et lag på kulturen. Anden del er selvfølgelig, at han kan være med til at sørge for, at vi vinder en masse fodboldkampe.

- Det handler ikke kun om, at han scorer mål, laver assists eller arbejder benhårdt på banen. Der er flere måder at vinde fodboldkampe på. Thomas (Dalgaard, red.) har altid lavet en masse mål, og det kunne vi selvfølgelig også tænke os, at han gør hos os, men han bliver ikke kun målt på antal mål her, siger Jens Gjesing.

Tilfældigt møde blev til samarbejde

Man kan godt undre sig over, hvordan det er gået til, at Dalgaard er endt i VSK. Forklaringen er faktisk mere tilfældig, end man lige kunne tro. Gjesing og Dalgaard var i december på det samme trænerkursus og de kunne lide, hvad de så.

- Jeg mødte Jens (Gjesing, red.) tilfældigt på et trænerkursus. Her jokede vi lidt om, at han manglede en angriber. Det endte med at blive mig.

Jens Gjesing har været en stor del af grunden til, at den gamle målræv er taget til VSK.

- Jeg synes, når jeg kommer ud, så er det rigtig god fodbold, der bliver spillet. Det er jeg blevet positivt overrasket over, siger Thomas Dalgaard.

Jens Gjesing påpeger, at selvom der kommer store navne ind, så forgår kampen om startpladserne på træningsbanen, hvor ens navn ikke har nogen indflydelse

- Det er vigtigt for os, at få folk ind med det rette mindset. Man skal arbejde hårdt. Det har Thomas vist, han kan. Vi kigger efter spillere som måske ikke 100 procent er lykkedes i en klub på et højere niveau, og måske har brug for en kickstart. Dem vil vi godt hjælpe videre, siger Jens Gjesing.

Det lader Dalgaard sig ikke slå ud af.

- Jeg håber, jeg kommer til at spille en del. Ellers vil jeg da være lidt skuffet, vil jeg være ærlig at indrømme, siger Thomas Dalgaard

VSK, måske med Dalgaard i startopstillingen, starter sæsonen på hjemmebane mod Jammerbugt 7.marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Supermarkeder mærker stigning i omsætning: Ris, pasta, mel og andre basisvarer hitter i indkøbskurvene

Danmark

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv - og ikke mindst pas på andre

Annonce