Annonce
AGF

Transferoverblik: Jacob Nielsen har lappet de fleste huller i AGF

AGF-direktør Jacob Nielsen har siden Peter 'PC' Christiansen opsagde sin stilling som sportschef i slutningen af november vikarieret som sportschef i AGF. Arkivfoto: Axel Schütt
AGFs direktør har bestemt ikke spildt tiden som vikarierende sportsdirektør i AGF, og derfor går Superligaklubben ind i det kommende transfervindue uden de store ubesvarede spørgsmål.
Annonce

AGFs direktør Jacob Nielsen har bestemt ikke spildt tiden som vikarierende sportschef i AGF, og derfor går Superligaklubben ind i det kommende transfervindue uden de store ubesvarede spørgsmål.

Dog er der en enkelt presserende udfordring; venstre back.

Profilen Casper Højer Nielsen er ombejlet og har fra årsskiftet blot et år tilbage af sin kontrakt med AGF. Og selvom anfører Niklas Backman i 2020s sidste kamp førte an i tilråbet "fem år til Højer," så er der ikke meget, der tyder på, at københavneren bliver i Aarhus.

Et salg i januarvinduet virker oplagt.

Men om han så besluttede sig for at forlænge med AGF, bør klubben alligevel overveje en venstre back i januars transfervindue. Højers back-up Alex Gersbach har nemlig været skadet i store dele af sin AGF-tid og er af den grund næppe en holdbar løsning når Højer er ukampdygtig eller helt forlader klubben.

Ifølge avisens oplysninger er AGF varme på Vejles 22-årige talent Malte Amundsen, der siden premierekampen hvor han blev indskiftet mod netop AGF, har spillet sig til et mindre Superligagennembrud.

Da Peter 'PC' Christiansen sidst i november opsagde sin stilling som sportschef i AGF, ventede der Jacob Nielsen et stort arbejde. Men nye kontrakter til Tingager, Hausner, Grønbæk og Backman og en lejeaftale med offensivspilleren Mathias Jørgensen har fjernet de fleste øjeblikkelige bekymringer.

'PC' kender af åbenlyse grunde alt til AGF-spillernes forhold, og derfor har det været vigtigt for Jacob Nielsen at få langvarige kontrakter - givetvis med en lønforhøjelse - til 20-årige Sebastian Hausner og 19-årige Albert Grønbæk Erlykke, så de ikke lige så nemt kan fristes af hovedstaden.

Hvad Frederik Tingager og anfører Niklas Backman angår har Jacob Nielsen sikret cheftræner David Nielsen ro omkring forsvaret hvor fundamentet er støbt.

Samme David Nielsen har givetvis - om ikke andet for lukkede døre - beklaget sig over sine muligheder på kanterne. Thorsteinsson, Links, Jevtovic og Tengstedt - de fire, der fra sæsonstart var udset til at erstatte Mustapha Bundu og Jakob Ankersen - har i hvert fald ikke taget Superligaen med storm, selvom de to førstnævnte gjorde sit for at lappe på ryet i efterårets sidste kampe.

Med Mathias Jørgensen har David Nielsen fået en mand, der kan vikariere for Patrick Mortensen i front. Men det må forventes, at den lynhurtige 20-årige også skal bringes i spil på en kant, hvor hans forcer kan komme til sin ret, selvom han har været vant til en mere klassisk angriberrolle.


Mens flere af de unge fik forlænget deres papir med AGF, kigger Benjamin Hvidt ind i det sidste år af sin kontrakt med klubben. Med australske Zach Duncan på vej tilbage, kan 2021 meget vel være et afgørende år for den Djursland-fødte.


Ovre i afgangsterminalen har Jacob Nielsen endda også nået at løse et par "problemer". Mustafa Amini blev lukket ud før sidste kamp var færdigspillet og understregede dermed, at hans sidste halve år i AGF mere handlede om et ophold for en skadesramt spiller i nød end en sportslig forstærkning til AGF.

Nicklas Helenius er også blevet sat fri. Angriberen blev aldrig nogen succes i AGF, hvilket tre mål i 39 Superligakampe (langt de fleste som indhop) tyder på. Men hvis man argumenterer for, at den tidligere Aston Villa-spiller var købt som back-up for Patrick Mortensen, så har han vel gjort et ok stykke arbejde i at assistere ham de få gange, der var brug for det.

Hjem fra lejemål vender Alexander Ammitzbøll, der kan gå ind i truppen som en back-up for Mortensen sammen med Jørgensen og ankelskadede Tengstedt, der forventes at være klar igen til januar. Ligeledes er kantspilleren Magnus Kaastrup vendt hjem til AGF efter et succesfuldt ophold i Viborg.

Mens Jacob Nielsen næppe kommer til at hente mange spillere i januars vindue - altså bortset fra en venstre back - er der stadig et par ubesvarede spørgsmål på kontraktfronten.

Mens flere af de unge fik forlænget deres papir med AGF, kigger Benjamin Hvidt ind i det sidste år af sin kontrakt med klubben. Med australske Zach Duncan på vej tilbage, kan 2021 meget vel være et afgørende år for den Djursland-fødte, der enten skal overbevise ledelsen om, at han er værd at satse på, eller sendes videre.

Ligeledes står midtbanespilleren Bror Blume i en uvis situation. Hans kontrakt udløber om et halvt år. På den ene side har københavneren fået to børn og det vil være oplagt at søge tættere på bedsteforældrene på Djævleøen, men på den anden side har opholdet i AGF været en ret stor succes for den snart 29-årige, der før skiftet til Aarhus i 2018 også havde David Nielsen som træner i Lyngby.

AGF-truppen

Målmænd

- Kamil Grabara (30. juni 2021 (lejet i Liverpool))

- William Eskelinen (30. juni 2024)

- Kasper T. Kristensen (31. december 2021)

- Daniel Gadegaard (30. juni 2022)

Backs

- Kevin Diks (30. juni 2021 (lejet i Fiorentina))

- Alexander Munksgaard (31. december 2023)

- Casper Højer Nielsen (31. december 2021)

- Alex Gersbach (30. juni 2022)

- Magnus Anbo (30. juni 2021)

Midterforsvarere

- Niklas Backman (30. juni 2022)

- Frederik Tingager (30. juni 2025)

- Sebastian Hausner (31. december 2025)

- Jesper Juelsgård (30. juni 2022)

- Mikkel Lassen (30. juni 2024)

Kantspillere

- Gift Links (30. juni 2024)

- Jon Dagur Thorsteinsson (30. juni 2022)

- Albert Grønbæk Erlykke (31. december 2025)

- Milan Jevtovic (30. juni 2024)

- Søren Tengstedt (30. juni 2024)

- Magnus Kaastrup (31. december 2021)

- Mathias Jørgensen (30. juni 2021 (lejet i New York Red Bulls))

Centrale midtbanespillere

- Nicolai Poulsen (30. juni 2024)

- Patrick Olsen (30. juni 2025)

- Bror Blume (30. juni 2021)

- Benjamin Hvidt (31. december 2021)

- Zach Duncan (30. juni 2023)

Angribere

- Patrick Mortensen (30. juni 2023)

- Alexander Ammitzbøll (31. december 2021)

- Frederik Ihler (30. juni 2022)

Januarvindue

Ind: Mathias Jørgensen (New York Red Bulls (USA), leje), Magnus Kaastrup, (Viborg FF, retur fra leje), Alexander Ammitzbøll, (FK Haugesund (Norge), retur fra leje)

Ud: Mustafa Amini (kontraktudløb), Nicklas Helenius (Silkeborg IF)

Siden Jacob Nielsen overtog ansvaret for det sportslige, har han forlænget kontrakter for Frederik Tingager, Sebastian Hausner, Albert Grønbæk Erlykke og Niklas Backman.

Vinterens vindue åbner officielt tirsdag 5. januar og lukker mandag 1. februar klokken 23.59. AGF møder Vejle i Superligaen 2. februar.

Frederik Tingager (5) forlængede sin kontrakt med AGF kort før jul. Arkivfoto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Høj hastighed, ulovlige overhalinger, venstre om helleanlæg og kørsel over for rødt: - Vi ser det hele, siger politikommissær

Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

AGF

Cheftræneren råbte og sparkede til tingene: Så ingen grund til, at AGF skulle tabe til mestrene

Aarhus For abonnenter

Bilist på flugt mejede kvinde ned: Hvornår skal politiet forfølge bilister, der stikker af?

Annonce