Annonce
Indland

Transportdirektøren, der er gået i skjul

Det er svært at finde oplysninger om Karsten Beier, og det samme er tilfældet, når det kommer til billeder. Sidste år købte direktøren denne villa for godt 11 millioner. Foto: Ken Mathiesen

Der er mange spørgsmål til og om Karsten Beier, direktør i Kurt Beier Transport. For han svarer ikke på mediernes henvendelser i sagen om den lejr, som udenlandske chauffører boede i på virksomhedens adresse i Padborg. Hvem er manden med ansvaret i Kurt Beier Transport A/S?

Annonce

Arbejdskraft: Hvem er Karsten Beier?

Han er manden, der som direktør i virksomheden Kurt Beier Transport siden mandag har været i centrum for en omdiskuteret sag om udenlandske chauffører i Padborg.

Han er manden, som indtil videre ikke tager sin telefon.

Han er manden, som det er næsten umuligt at opstøve oplysninger frem om. De fleste søgeresultater på Google fører mod artikler i flere medier om især den nuværende sag om chaufførlejren i Padborg.

Men søgningen fører også mod tidligere sager, som da virksomhedens rumænske datterselskab i 2016 blev dømt for at underbetale en lastbilchauffør, som havde arbejdet i 843 timer uden at modtage betaling.

Annonce

Lever i luksus

Til daglig bor Karsten Beier i Hjerting i en villa, som sidste år blev købt for godt 11 millioner kroner.

Siden da har boligen undergået en omfattende renovering for flere millioner kroner, ligesom Karsten Beier har købt to ejendomme foran sit hus til henholdsvis 1,6 og 3 millioner kroner, så han har direkte forbindelse til stranden.

Familien har desuden en bolig i Monaco med tilhørende Ferrari. Her stod også Karsten Beier og hustruen Mettes store bryllup med hundredvis af inviterede gæster.

Virksomheden, som han i dag er direktør i, bærer hans fars navn. Karsten Beier ejer sammen sin søster Gitte Beier reelt 36 procent af virksomheden hver, mens Kurt Beier, søskendeparrets far, ejer de resterende 28 procent.

Kurt Beier Transport A/S kom ud af 2017 med et underskud før skat på 11,3 millioner kroner. I årsrapporten skrev selskabet, at indtjeningen var lavere end forventet. Det skyldtes primært øget priskonkurrence og kapacitetsudnyttelse, lød begrundelsen.

Virksomheden skrev, at den forventer en bedre indtjening i år end i 2017. I 2016 fik selskabet et plus på seks millioner kroner. Egenkapitalen lød på 26,4 millioner kroner ved udgangen af 2017.

Annonce

Advokat udtaler sig

Selvom han til daglig bor i dyr luksus i Hjerting, så er han i Fagbladet 3F citeret for at sige, at han i en kortere periode godt kunne bo under de forhold, som de udenlandske chauffører i Padborg har oplevet.

- Der er forskel på, hvordan man er indrettet. Hvis jeg skulle bo dér i en kortere periode for at have et arbejde, og jeg intet arbejde havde, så kunne jeg godt bo dér, siger han.

Men siden afsløringerne af forholdene i lejren har Karsten Beier ikke udtalt sig til andre medier. Det har i stedet hans advokat Anders K. Németh, som ikke mener, der er sket ulovligheder. Og af samme årsag er der fortsat en lang række spørgsmål uden svar.

Annonce
Annonce
Aarhus

Militærpolitibetjent død i tjenesten

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-træner klar til sølv-brag: Det er jo helt vildt, at vi står her og nu kun er to point efter FCK

Aarhus

Sommerjazzen er i fuld sving

Annonce