Annonce
forside

Transporterede millioner på tværs af Europa: To mænd dømt og udvist

To mænd i 40'erne blev onsdag idømt lange fængselsstraffe for at transportere millioner af kroner på tværs af Europa. Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix

Lange straffe til to mænd i 40'erne for deres rolle i transporten af et stort pengebeløb, der stammer fra kriminalitet.

Annonce

AARHUS: To mænd på henholdsvis 43 og 41 år blev onsdag idømt lange fængselsstraffe ved Retten i Aarhus for deres rolle i transporten af millioner af kroner, der stammer fra kriminel aktivitet.

Begge blev dømt for hæleri af særlig grov beskaffenhed.

Den 43-årige erkendte i retten, at han igennem en periode havde afhentet cirka 34 millioner kroner, som han efterfølgende vekslede til euro og fik transporteret til Holland og Spanien. Det takserede retten til fire års fængsel.

Den 41-årige erkendte sin rolle som pengekurer i en del af disse transporter, og han erkendte i retten, at han havde transporteret cirka 18 millioner kroner til Holland og Spanien. Han fik en dom på to år og seks måneders fængsel.

Der blev hos den 43-årige blandt andet konfiskeret 800.000 kroner som udbytte, samt en Volvo XC90, som han havde anvendt til at transportere pengene ned gennem Europa. Hos den 41-årige blev der konfiskeret et mindre beløb på 15.500 svenske kroner samt 770 Euro.

Begge mænd blev udvist af Danmark med indrejseforbud for bestandigt.

Den 43-årige ankede med påstand om formildelse, mens den 41-årige modtog dommen. De blev begge fængslet efter dom.

Annonce

Ikke mange lignende domme

Sagen har baggrund i en større anholdelsesaktion 7. marts 2018, hvor politiets enhed Særlig Efterforskning Vest (SEV) i en nøje planlagt og koordineret aktion efter mange måneders efterforskning anholdt et større antal personer, hvoraf 15 personer den følgende dag blev fremstillet i Retten i Aarhus og varetægtsfængslet.

Den 43-årige blev anholdt 27. februar 2018.

Anklager ved Særlig Efterforskning Vest, Morten Rasmussen, er godt tilfreds med dommen.

- De to mænd erkendte deres rolle i transporten af disse meget store pengebeløb, og retten har udmålt straffen til henholdsvis fire år og to år og seks måneder. Dette er meget godt i tråd med praksis, selvom der ikke findes mange domme, hvor der er dømt for så mange penge, siger han.

En række personer har nu fået dom, men flere afventer fortsat en afgørelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Ceres Park godkendt til tilskuere efter nye corona-regler: Billetsalget til FCK-kampen er i gang

Annonce