Annonce
Alarm 112

Transportminister positiv over for kameraer mod rødkørsel

Transportminister Benny Engelbrecht (tv) er nu i dialog med rådmanden for Trafik og Miljø Bünyamin Simsek (th) om forsøg i Aarhus med kameraer mod rødkørsel. Foto: Kim Haugaard
Aarhus Byråd får en fremstrakt hånd fra transportministeren efter appel om hjælp på grund af flere dødsulykker som følge af kørsel over for rødt lys.

AARHUS: Der mangler i Danmark erfaring med kameraer, der fotograferer bilisters kørsel over for rødt lys. Men nu melder transportministeren sig positiv over for en henvendelse fra Aarhus Byråd om et forsøg med sådanne kameraer.

Det fremgår af et brev fra transportminister Benny Engelbrecht (S) til teknisk rådmand i Aarhus, Bünyamin Simsek (V), og ordførere fra byrådets partier.

Ministeren fik i starten af november en henvendelse fra hele Aarhus Byråd på initiativ af Bünyamin Simsek. Byrådet sendte her en appel om hjælp for at få bremset den alt for megen og farlige kørsel over for rødt lys.

Annonce

Det er netop rødkørsel, der har kostet to unge kvinder livet de seneste to år i krydset Åby Ringvej og Edwin Rahrsvej. Derudover har  der også efter brevet blev afsendt været en alvorlig påkørsel af en cyklist i samme kryds.

Indtrængende appel

I brevet appellerede byrådets partier indtrængende til ministeren om hjælp til at bremse en rådden kørselsadfærd, der har ført til tragiske tab af menneskeliv.

Politikerne mener, at trafiksikre kryds og strækninger, trafikkampagner og sociale indsatser, ikke har nok effekt over for vanvidsbilister. Derfor skal der noget nyt til. Og forslaget lød på at få permanent hastighedskontrol samt kamerakontrol af rødkørsel på flere strækninger af Ringvejen i Aarhus.

Transportminister Benny Engelbrecht svarer, at han er åben for at igangsætte et forsøg, der kan vise, om kameraer kan være med til at øge trafiksikkerheden på vejene.


Det er et meget positivt svar, jeg er glad for. Men jeg er også lidt utålmodig, for at komme i gang.

Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø


Annonce

Justitsminister skal spørges

Da det er politiet, der håndhæver færdselsreglerne og laver automatisk trafikkontrol, vil han i første omgang tage en dialog med justitsminister Nick Hækkerup om muligheden for at indføre et forsøg med rødkørselskameraer i Aarhus.

"Parallelt hermed vil mit departement indgå i en dialog med jer i kommunen om et sådant muligt forsøg," svarer ministeren.

- Det er et meget positivt svar, jeg er glad for. Men jeg er også lidt utålmodig, for at komme i gang. Jeg synes, vi skal skabe løsninger og vil derfor gerne se handling hurtigst muligt, kommenterer Bünyamin Simsek.

Annonce

Lille ærgrelse

Han ærgrer sig lidt over, at transportministeren ikke lover noget vedrørende mere hastighedskontrol med faste kameraer, sådan som man kender det på Grenåvej.

Ministeren skriver, at trafiksikkerheden er et vigtigt emne, som han prioriterer højt, og at han hele tiden overvejer, om der skal iværksættes initiativer, der kan fremme trafiksikkerheden yderligere. Han henviser til, at regeringen samtidig har præsenteret et udspil til skærpede straffe for vanvidskørsel og for at styrke sikkerheden på de danske veje.

Annonce

Rådmand følger op

- Jeg vil inden for få uger følge op og presse på for en beslutning og for handling, hvis ikke der kommer en løsning. Jeg syntes vores henvendelse er meget konkret og handlingsorientereret, siger Bünyamin Simsek.

- Borgerne - og i særdeleshed de familier, der har mistet deres kære - har krav på, at vi skaber handling og sætter initiativer i gang, der styrker sikkerheden og trygheden på vores veje, fastslår Bünyamin Simsek.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 31 til 40

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Bankmanden fra Nørre Aaby: Han lavede det ulovlige skifte til AGF og kunne være blevet en del af dynamitlandsholdet

Aarhus For abonnenter

Få overblikket: Her er det nye byråd og alle udvalgsposterne

Aarhus

Udlover dusør: Tivoli Frihedens isbjørn er blevet stjålet

Aarhus

Royal løbefest vender tilbage til Aarhus i 2022

Lyt:  Lars Høgh er død - Hør det sidste interview læst op her

AGF For abonnenter

Afsløring: Bjarke Ingels og adskillige verdensberømte arkitekter står i kø for at tegne det nye stadion i Aarhus

Alarm 112

Uheldige indbrudstyve fik besøg af politiet: Det kostede et hav af sigtelser

Debat

Aarhus handler naivt og uforsvarligt: Nu sætter vi os foran rådhuset i protest

Fire personer er anholdt for lækage fra efterretningstjenester

Aarhus

Falck åbner sit sjette kviktest-center i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Trukket ud af klasseværelset og trampet i hovedet: Volden er stigende og voldsom på Aarhus' folkeskoler

Erhverv

Aarhus-selskab investerer 10 milliarder i ensomme ældre: - Det kan stikke helt af for os

Annonce