Annonce
Aarhus

Travlhed hos lokal bryggeri før Ølfestival: Begejstret bagmand besøgte Ebeltoft Gårdbryggeri

Det lokale bryggeri på Djusland ligger på en ualmindelig naturskøn plet - med udsigt til Jernhatten og Kattegat. Bordene udenfor bliver brugt til gæster i sommerhalvåret, hvor Ebeltoft Gårdbryggeri inviterer til ølsmagning. Foto: Flemming Krogh
Ebeltoft Bryghus er inviteret med til Aarhus Beer Festival, som snart slår dørene op. Øl-kender Christian Valentin, der står bag festivalen, tog en tur på landet og besøgte bryghuset på Djursland.

EBELTOFT: - Ahhh, det er lækkert.

Christian Valentin skummer nærmest over af begejstring, da han smager på de gyldne dråber, som brygmester Peter Zacho Hansen serverer. Man kunne forvente, det var en smagsprøve på en frisk øl, men det er en helt ny cider, som arrangøren af Aarhus Beer Festival får lov til at smage i produktionshallen hos Ebeltoft Gårdbryggeri.

- Vi satser ikke kun på at fremstille øl. Cider er på vej frem. Derfor er vi begyndt at fremstille en cider baseret på æbler, ved siden af vores udvalg af øl, forklarer den entusiastiske ølbrygger, som igennem de seneste år har haft succes med at producere velsmagende øl i forskellige versioner.

Meterhøje aluminiumstanke fyldt med friskbrygget øl står skulder ved skulder, i bygningerne der hører til gårdstedet i landsbyen Skovgårde. De blanke tanke vidner om, at her er tryk på produktionen af øl i flere varianter.

Med et behændigt tryk på en hane tapper Peter Zacho Hansen velduftende smagsprøver op i et par høje drikkeglas, som eventmager Christian Valentin kan afprøve.

- Det er lækkert. Den smager af noget, lyder den umiddelbare reaktion fra Christian Valentin, da han smager på Wilderflower, en ale, der er en smule uklar, ligesom man kender det fra hvedeøl.

- Wildflower er læskende og let drikkelig. Den rummer en symfoni af smagsindtryk, lyder det fra en tilfreds brygmester.

Jeg tror på, at cider snart bliver populær og efterspurgt. Ikke det tynde, massefremstillede cider, som mange kender. Vores cider er stærk med en alkoholprocent som en pilsners.

Peter Zacho Hansen

Cider på vej

Den friske øl er en af de populære øl, som Ebeltoft Gårdbryggeri kommer til at tage med til Aarhus Beer Festival.

At Peter Zacho Hansen har fat i noget rigtigt, vidner travlheden i den lille virksomhed på landet om. Et par medhjælpere suser rundt i gårdlængerne, imens en sælger tager sig af ordrerne.

Lager er der ikke plads til på gården. Det har man indrettet i en lagerbygning i en nærliggende landsby, hvor der står pallevis af øl med Ebeltoft Gårdbryggeris etiketter på. På lageret kommer der formentlig også snart til at stå flasker med cider fra bryggeriet på Djursland.

- Jeg tror på, at cider snart bliver populær og efterspurgt. Ikke det tynde, massefremstillede cider, som mange kender. Vores cider er stærk med en alkoholprocent som en pilsners. Det smager af noget, lyder det med overbevisning i stemmen fra Peter Zacho Hansen, som endnu ikke har taget stilling til, om han tager cider med til den kommende festival.

- Vi må se hvor langt, vi kommer med den. Men vi har Wilderflower og andre gode øl med. Jeg regner også med, at vores mjød når at blive klar. Den smager dejligt uden at være for sød, mener brygmesteren, som glæder sig til at møde sine kunder til Aarhus Beer Festival.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Lotte og Lars troede, de skulle bo i storbyen: Nu er de rykket tæt på skov og strand og gav nyt liv til ældre villa

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Se video og alle billederne: Regnbuen regerede igen i Aarhus til pride-parade - uden frygt for corona eller abekopper

Sport For abonnenter

217 kilometer i Death Valley: Peter må tænke kreativt for at forberede sig på den voldsomme varme

Aarhus

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Alarm 112

Politiet følger udviklingen: Stort biltræf samler mange mennesker

Statsministeren til valgmøde: - Jeg kan godt se for mig, at vi skal have mere værnepligt

Aarhus

Rikke-Marie skal scannes for alvorlig sygdom, men hospitalet har først tid i 2024: - Jeg troede ikke mine egne øjne

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Et af byens ældste spisesteder har kendt rigmand som erklæret stamkunde - det forstår man

Debat

Jublen ville ingen ende tage, men det var også de dødes aften: Willy var den første århusianer, der blev dræbt

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Debat

Vi sad med ryggen mod muren foran politikerne: Jeg er rystet over, hvordan det lokale demokrati fungerer

AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Annonce