Annonce
Aarhus

Travlhed hos lokal bryggeri før Ølfestival: Begejstret bagmand besøgte Ebeltoft Gårdbryggeri

Det lokale bryggeri på Djusland ligger på en ualmindelig naturskøn plet - med udsigt til Jernhatten og Kattegat. Bordene udenfor bliver brugt til gæster i sommerhalvåret, hvor Ebeltoft Gårdbryggeri inviterer til ølsmagning. Foto: Flemming Krogh
Ebeltoft Bryghus er inviteret med til Aarhus Beer Festival, som snart slår dørene op. Øl-kender Christian Valentin, der står bag festivalen, tog en tur på landet og besøgte bryghuset på Djursland.

EBELTOFT: - Ahhh, det er lækkert.

Christian Valentin skummer nærmest over af begejstring, da han smager på de gyldne dråber, som brygmester Peter Zacho Hansen serverer. Man kunne forvente, det var en smagsprøve på en frisk øl, men det er en helt ny cider, som arrangøren af Aarhus Beer Festival får lov til at smage i produktionshallen hos Ebeltoft Gårdbryggeri.

- Vi satser ikke kun på at fremstille øl. Cider er på vej frem. Derfor er vi begyndt at fremstille en cider baseret på æbler, ved siden af vores udvalg af øl, forklarer den entusiastiske ølbrygger, som igennem de seneste år har haft succes med at producere velsmagende øl i forskellige versioner.

Meterhøje aluminiumstanke fyldt med friskbrygget øl står skulder ved skulder, i bygningerne der hører til gårdstedet i landsbyen Skovgårde. De blanke tanke vidner om, at her er tryk på produktionen af øl i flere varianter.

Med et behændigt tryk på en hane tapper Peter Zacho Hansen velduftende smagsprøver op i et par høje drikkeglas, som eventmager Christian Valentin kan afprøve.

- Det er lækkert. Den smager af noget, lyder den umiddelbare reaktion fra Christian Valentin, da han smager på Wilderflower, en ale, der er en smule uklar, ligesom man kender det fra hvedeøl.

- Wildflower er læskende og let drikkelig. Den rummer en symfoni af smagsindtryk, lyder det fra en tilfreds brygmester.

Annonce

Jeg tror på, at cider snart bliver populær og efterspurgt. Ikke det tynde, massefremstillede cider, som mange kender. Vores cider er stærk med en alkoholprocent som en pilsners.

Peter Zacho Hansen

Cider på vej

Den friske øl er en af de populære øl, som Ebeltoft Gårdbryggeri kommer til at tage med til Aarhus Beer Festival.

At Peter Zacho Hansen har fat i noget rigtigt, vidner travlheden i den lille virksomhed på landet om. Et par medhjælpere suser rundt i gårdlængerne, imens en sælger tager sig af ordrerne.

Lager er der ikke plads til på gården. Det har man indrettet i en lagerbygning i en nærliggende landsby, hvor der står pallevis af øl med Ebeltoft Gårdbryggeris etiketter på. På lageret kommer der formentlig også snart til at stå flasker med cider fra bryggeriet på Djursland.

- Jeg tror på, at cider snart bliver populær og efterspurgt. Ikke det tynde, massefremstillede cider, som mange kender. Vores cider er stærk med en alkoholprocent som en pilsners. Det smager af noget, lyder det med overbevisning i stemmen fra Peter Zacho Hansen, som endnu ikke har taget stilling til, om han tager cider med til den kommende festival.

- Vi må se hvor langt, vi kommer med den. Men vi har Wilderflower og andre gode øl med. Jeg regner også med, at vores mjød når at blive klar. Den smager dejligt uden at være for sød, mener brygmesteren, som glæder sig til at møde sine kunder til Aarhus Beer Festival.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce