Annonce
Aarhus

Travlhed hos 'røverne'? Take away-kongerne åbner to nye steder i Aarhus

To gange er De Fyrretyve Røvere kåret som Byens Bedste take away. Snart kan trøjborgenserne hente pita hos 'røverne' i Niels Juels Gade. Arkivfoto: Kim Haugaard
Aarhus' mellemøstlige gadekøkken har store planer. Brødrene Anis forventer at udvide med to nye steder.

AARHUS: Bare fordi noget ikke lykkes de første par gange, er der ingen grund til at give op, og det har brødrene Ahmed og Anas Amin, der står bag De Fyrretyve Røvere, da bestemt heller ikke tænkt sig at gøre.

Brødrene lukkede i første omgang deres mellemøstlige gadekøkken i Frederiks Allé og forsøgte to gange at åbne i nye og større lokaler på Frederiksbjerg Torv. Begge gange måtte køkkenet hurtigt lukke igen, fordi der ikke var styr på udsugningen. Madosen endte derfor i lejlighederne hos ejendommens overboere og ikke som planlagt i luftlagene over Frederiksbjerg.

Efter skuffelsen fortalte Ahmed Amin til Århus Stiftstidende, at nu var det slut med flere forsøg på Frederiksbjerg Torv. I stedet satsede han og Ahmed på at genetablere stedet, hvor det hele begyndte - nemlig Frederiks Allé 81.

Annonce


Vi har fundet ud af, at det er det her, vi kan. Småt og intimt. Vi er gode til at stå i et køkken, og vi er også gode til at tage imod mennesker, så et take away-miljø er helt perfekt for os

Anas Amin, kok og medejer af De Fyrretyve Røvere


Siden er der imidlertid komme styr på udsugningen og brødrene er inden længe klar til at gøre et nyt forsøg på at åbne på Frederiksbjerg Torv. Samtidig er brødrene langt fremme i planerne om at åbne en afstikker af De Fyrretyve Røvere på Trøjborg.

Pizza på Frederiksbjerg Torv og pita på Trøjborg

På Frederiksbjerg Torv skal der satses på pizzaer, nøjagtig som i De Fyrretyve Røveres Brabrand-afdeling, mens det i Trøjborg-afdelingen på hjørnet af Niels Juels Gade og Ivar Huitfeldts Gade bliver med et menukort, som det kendes fra Frederiks Allé - Take away, men med fokus på kvaliteten.

- Vi prioriterer rigtig meget, at det ikke bare handler om at lange pitaer over disken. Kvaliteten skal være i orden hver gang, og vi arbejder hårdt for, at alle kunder skal have en god oplevelse, fortæller Anas Amin.

Eventyret begyndte i Frederiks Allé. Snart har De Fyrretyve Røvere fire steder i Aarhus. Foto: Henrik Lund

Lige som i Frederiks Allé vil fokus på Trøjborg være på take away.

- Men det har vi det fint med. Vi er nået til det punkt, hvor vi har indset, at det er take away, vi skal satse på. Engang håbede vi nok på, at vi kunne så stor succes med De Fyrretvye Røvere, at vi kunne lave noget større. Men vi har fundet ud af, at det er det her, vi kan. Småt og intimt. Vi er gode til at stå i et køkken, og vi er også gode til at tage imod mennesker, så et take away-miljø er helt perfekt for os, siger Anas Amin.

Annonce

Passer godt til Trøjborg

Han er overbevist om, at Trøjborg og De Fyrretyve Røvere et et godt match.

- Trøjborg er et område med mange unge mennesker. På den måde minder det meget om Frederiksbjerg, og jeg tror ikke, at folk fra Trøjborg kommer hele vejen til Frederiksbjerg. Derfor vil vi gerne åbne deroppe, siger Anas Amin.

Det er endnu ikke helt på plads, hvornår De Fyrretyve Røvere åbner på Frederiksbjerg Torv og i Niels Juels Gade. På Trøjborg skal der laves en mindre ombygning, mens der på Frederiksbjerg Torv først og fremmest mangler maskiner. Håbet er dog, at sultne århusianere allerede om en måned kan hente pizzaer på Frederiksbjerg Torv, mens der nok kommer til at gå lidt længere tid, før trøjborggenserne kan tage pitaer med hjem fra Niels Juels Gade.

Annonce

Byens Bedste

På Louisevej 4 i Brabrand, hvor menukortet byder på pizza, har folk taget rigtig godt imod røverne. Det har givet Anas og Ahmed Amin lyst til også at servere pizzaer inde i Aarhus.

- Vi etablerede først og fremmest stedet i Brabrand for at prøve noget nyt. Men det er blevet godt. Pizzaerne er blevet lækre, og vi er blevet bedre til at lave dem, så nu har vi to koncepter at arbejde ud fra.

De Fyrretyve Røvere åbnede i Frederiks Allé i 2017, og allerede året efter løb stedet med titlen som Byens Bedste take away - en titel der blev genvundet i 2019.

Tredje gang skulle helst være lykkens gang for De Fyrretyve Røvere på Frederiksbjerg Torv. Foto: Henrik Lund
Annonce
Byudvikling For abonnenter

Skyskraber skåret lidt ned: Nu er byrådsflertal parat til at sige ja

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Vanvidskørsel på Aarhus Ø: Kommunen og politiet opfordrer hinanden til handling

Sport For abonnenter

De fire her har spillet røven ud af bukserne for Danmark ved EM

Aarhus

Tirsdagens coronatal: Flere østjyske kommuner har ingen nye smittede - Aarhus går dog ikke fri

Erhverv

Fodboldfeberen raser i Danmark: Hummel melder så godt som udsolgt af landsholdstrøjen

Byudvikling For abonnenter

Byggemand og samler: Olav de Linde har lageret fyldt med genbrug til sine byggeprojekter

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Aarhus

Gemt værk til 1½ mio kroner: Folk i Nye går under egne fodspor

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Danmark

Sidste danske soldater har forladt Afghanistan

Alarm 112

Kvinde angrebet med bushammer: forsøgte at afværge slag med sin paraply

Aarhus For abonnenter

Mystisk mand køber hele villakvarterer op i Aarhus: Her er historien om Singh - manden ved døren

Østjylland

Aarhus intensiverer jagten på rotter - husejerne må gribe til lommen

Annonce