Annonce
Aarhus

Travlt døgn for brandvæsnet: Brand i børnehave - og 10 andre steder

Østjyllands Brandvæsen har haft rigtig travlt det seneste døgn. Foto: Martin Ravn
Kilometertællerne på Østjyllands Brandvæsens brandbiler har drønet derudaf det sidste døgns tid.

AARHUS: Det sidste døgn har været et travlt et af slagsen for indsatsleder Johnny Damgaard og hans kolleger hos Østjyllands Brandvæsen - samlet var de ude 15-20 gange på det døgn, der løb fra søndag morgen klokken otte til samme tid mandag morgen.

Mest bemærkelsesværdigt var nok en brand, som der indløb besked om klokken 2.25, natten til mandag. Her fik brandvæsenet nemlig en anmeldelse om, at børnehaven Solen på Kappelvænget i det vestlige Aarhus var brudt i brand.

- Det er en børnehave i tre dele, hvor den midterste del er overtændt, da vi når frem. Den del af børnehaven tror jeg ikke, der overlever og resten har fået massive vandskader, fortæller Johnny Damgaard.

Branden opstod i en skraldespand, som stod under et udhæng, men man kan endnu ikke sige, om den var påsat.

Den brændte børnehave var dog langt fra det eneste sted, der har haft besøg af Østjyllands Brandvæsen det seneste døgn.

Annonce

Travl nat

Samlet indløb der fra søndag morgen til mandag morgen mellem 15 og 20 anmeldelser til Østjyllands Brandvæsen, hvoraf de 10 var fra Aarhus og omegn og i hvert fald tre af dem var temmelig dramatiske.

I Malling kostede en brand på et husmandsted 25 kyllinger livet, en forladt landejendom i Beder brød i brand på grund af et sankthans-bål i nærheden og i Viby brændte et kolonihavehus ned.

- Sådan et er jo lavet af træ og papkasser, så de brænder hurtigt, som Johnny Damgaard siger.

Mand sigtet for at brænde sit kolonihavehus af

I forbindelse med branden i kolonihavehuset i Haveforeningen Mosevang ved Åhavevej har Østjyllands Politi anholdt den 54-årige ejer af huset.

- Vidneudsagn og ting, vi fandt på stedet, betød, at vi anholdte manden på hans adresse i Aarhus. Han er nu sigtet for brandstiftelse, siger Jakob Christiansen, kommunikationsmedarbejder, Østjyllands Politi.

Sidste anmeldelse på Johnny Damgaards vagt - som altså løb fra søndag morgen klokken 8 til mandag morgen klokken 8 - indløb klokken 6.07, hvor nogle efterladte gløder fra et sankthans-bål udviklede lidt røg og måtte slukkes. Dermed sluttede en vagt, hvor der mildest talt havde været tryk på.

- Jeg har måske fået en times søvn i nat, så nu skal jeg vist hjem og have en lur, konstaterer Johnny Damgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF slog Horsens i tirsdags-test

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Aarhus For abonnenter

Omdiskuteret plejecenter skal forblive privat: Aarhus Kommune vil give firma flere år som boss i Bøgeskovhus

Annonce