x
Annonce
Sport

Tre århusianske divisions-spillere tog på togt i højere rækker: Kun én fik forlænget kontrakten

Jacob Linnet (midten) var den eneste, der rykkede hele vejen til Superligaen. AC Horsens gav midtbanespilleren en kontrakt, hvor det ikke blev til mange minutter. Arkivfotoer: Ole Nielsen.
Alle tre spillere mener selv, at niveauet ikke var for højt. Alligevel har ingen af dem spillet specielt meget i deres klub.

FODBOLD: Lukas Enevoldsen var i Brabrand ved at varme op til en pokalkamp mod FC Fredericia, men dagen før kampen skiftede han til sin østjyske konkurrent og fik således debut for 1. Divisionsklubben mod sin gamle klub.

Mathias Nygaard rykkede også til Fredericia, og til sidst endte Jacob Linnet med at rejse hele vejen til Superligaen, hvor AC Horsens gav ham en kontrakt.

De tre divisionsspillere fra Aarhus Fremad og Brabrand rykkede på samme tid i sommer, og alle blev i første omgang belønnet med en kort kontrakt, der udløb ved det netop afsluttede årti. Ingen af dem formåede at blive fast mand, Lukas Enevoldsen var tættest på med tre pladser i startopstillingen. Og netop Lukas Enevoldsen var samtidig den eneste, der fik forlænget kontrakten.

Men var det, fordi niveauet var for højt? Det synes ingen af dem.

Jacob Linnets tur til AC Horsens i Superligaen gav blot 24 minutters Superliga-fodbold fordelt på fire indhop. Og flere af gangene, hvor han blev skiftet ind, var det pludselig som forreste mand i en situation, hvor et resultat skulle forsvares hjem. En noget uvant rolle for det, der var en af 2. Divisions mest energiske midtbanespillere i Brabrand-dagene.

- Det er svært at vurdere, om jeg har kunne være med på banen, når jeg har spillet så lidt, som jeg har. Men på træningsbanen har jeg sagtens kunne være med. Man skal have spillet 90 minutter i en periode for at have fået en fornemmelse af kampene, siger Jacob Linnet.

Mathias Nygaard er enig. Siden sommerskiftet fra Aarhus Fremad til Fredericia blev det til 143 minutters spilletid i 1. Division. Ingen af de minutter kom efter at have været en del af startopstillingen.

Han fik ifølge eget udsagn tilbudt en kontraktforlængelse i klubben, men den manglende spilletid var for stort et problem. Derfor er han netop begyndt opstartsfasen i den færøske hovedstadsklub HB, der har dansk cheftræner i Jens Berthel Askou.

I Fredericia var han i stedet med for FC Midtjyllands reservehold i en enkelt kamp. Dem måtte han spille for, da der ligger en samarbejdsaftale mellem de to klubber, der både betyder, at FCM nemmere kan leje spillere ud til Fredericia, mens de også må låne spillere for at stille et slagkraftigt hold i Reserveligaen.

- Det er svært at vurdere, hvordan 1. Division passede til mig, når jeg ikke fik kampe fra start. Men i træning og på baggrund af den præstation, jeg leverede i min ene reserveligakamp for FC Midtjylland, kunne jeg sagtens begå mig, siger Mathias Nygaard.

- Der var bare nogle spillere på min position, som gjorde det sindssygt godt, og holdet har præsteret godt i efteråret, hvor det nu er nummer to i 1. Division. Jeg, og Jonas Dal (cheftræner i Fredericia red.) mente, at jeg havde niveauet, men der var bare andre, der gjorde det sindssygt godt, siger Mathias Nygaard.

Annonce

Jeg blev jo hentet ind med visheden om, at jeg muligvis ville sidde på bænken i hele efteråret, men da jeg fik lov at starte på udebane mod Nykøbing, greb jeg chancen.

- Lukas Enevoldsen, forsvarsspiller i FC Fredericia

Fuldtidsfodbolden har sat sig

Succeshistorien er i stedet Lukas Enevoldsen. Han startede ellers sæsonen i Brabrand, men lysten til fuldtidsfodbold var der stadig. Forinden havde Enevoldsen oplevet 1. Division i de to foregående sæsoner. Først i Brabrands succesår i den næstbedste række, før Thisted i sidste sæson stak en fuldtidskontrakt i hånden på den koloenormt store midterforsvarer.

Da Fredericia så gjorde det samme i denne sæson, valgte han at sige ja. Også selvom det var med visheden om, at han umiddelbart ville blive brugt som backup bag dygtige forsvarsspillere som Christian Ege og Erik Nissen.

Til sidst blev han noteret for tre pladser i startopstillingen og endda også et enkelt mål.

- Jeg blev jo hentet ind med visheden om, at jeg muligvis ville sidde på bænken i hele efteråret, men da jeg fik lov at starte på udebane mod Nykøbing, greb jeg chancen. Og de efterfølgende to pladser i startopstillingen dannede så grobund for forlængelsen. Så det er meget tilfredsstillende, at jeg allerede har spillet så meget, og jeg er glad for, at jeg gav det et skud i sommer, siger Lukas Enevoldsen.

Alle tre skiftede fra en hverdag, hvor fodbolden ikke var det primære til nu at spille på en fuldtidskontrakt, og den vil de gerne fortsætte med at beholde. Mathias Nygaards skifte til færøsk fodbold er ifølge ham selv med en "standard fuldtidsløn i dansk fodbold".

Og Jacob Linnet står stadig med en mulig kontraktforlængelse i AC Horsens, men klubben har gjort det klart, at han står bag i køen, og at der er andre forlængelser, der er vigtigst. Hvis ikke det bliver til en kontrakt hos de gule, kommer han ikke til at vende tilbage til Brabrand, hvor det bliver vanskeligt at leve af fodboldlønnen.

- Udlandet kunne være en mulighed, men der er en masse beslutninger, der skal vægtes og vejes. Vi har endnu ikke diskuteret en ny kontrakt i Horsens, men det har været meget lærerigt at prøve det højere tempo i spillet. Så der er mange ting, der skal vejes op mod hinanden, siger Jacob Linnet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Supermarkeder mærker stigning i omsætning: Ris, pasta, mel og andre basisvarer hitter i indkøbskurvene

CORONAVIRUS

Liveblog: Spanien passerer 10.000 dødsfald -  og 248 nye smittetilfælde i Danmark 

Annonce