Annonce
112

Tre beach party-gæster anholdt to gange på to dage: Begik graffitihærværk på stationen

Arkivfoto: Axel Schütt
Tre unge mænd på 18, 19 og 21 år brugte en stor del af deres weekend på en politistation, efter de to gange blev anholdt. Begge gange skete anholdelserne på grund hærværk.

Grenaa: Østjyllands Politi fik lørdag morgen en anmeldelse fra Aarhus Letbane, da ukendte gerningsmænd havde malet med graffiti flere steder inde i en af letbanevognene.

Politiet indhentede overvågning fra tog og perron, og her var nogle ganske tydelige billeder af tre mænd, der stod på ved Dokk1 i Aarhus og stod af i Grenaa, hvor der i weekenden var Grenaa Beach Party.

De betjente, der var til stede ved Grenaa Beach Party, fik tilsendt overvågningsbillederne, og klokken 14.50 traf en patrulje alle tre mænd. Alle blev anholdt og sigtet for hærværk.

Politiet fandt senere spraydåser i samme farver, som der var blevet malet med i letbanetoget, på den adresse, hvor mændene havde opholdt sig.

Annonce

Fattede ikke beskeden

De tre mænd blev løsladt natten til søndag, men desværre skulle der ikke gå længe, før de kom tilbage i politiets varetægt. Allerede søndag klokken 21.32 fik Østjyllands Politi nemlig endnu en anmeldelse om, at flere unge mænd udøvede hærværk på stationsbygningen i Grenaa.

En patrulje havde held til at fange tre mænd, som var på vej væk fra stationsbygningen. Det viste sig at være de samme tre mænd, som var sigtet for den foregående dags hærværk i et letbanetog.

På Grenaa Station kunne man desuden konstatere, at der var ødelagt en skraldespand og en rude, ligesom et overvågningskamera var hevet ned.

De tre mænd blev anholdt på ny, fin endnu en sigtelse for hærværk på nakken og kan sandsynligvis se frem til et større erstatningskrav.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Drenge bliver ladt i stikken

Hverken stat eller region vil tage ansvaret og give hpv-vaccine til alle drengebørn, der er fyldt 12 år senest 1. juli 2019. De bliver ladt i stikken, og de får ikke den samme mulighed for vaccine som alle andre drenge og piger. I forbindelse med årets budget i Favrskov Kommune fremsatte Venstre derfor et forslag om at tilbyde hpv-vaccine til netop den gruppe drenge. Det ærgrer mig, at flertallet i byrådet ikke vil tage ansvaret og tilbyde denne lille gruppe af drenge de samme muligheder for vaccine som alle andre. En vaccine, der forebygger den smitsomme hpv-virus, der er årsag til flere kræftformer hos både mænd og kvinder. Argumenterne og årsagen til, at forslaget ikke er med, er åbenlys kassetænkning, hvor man fokuserer på, hvem der skal betale, i stedet for, hvad der er bedst for borgerne. Jeg er sikker på, at de familier, der vil tage imod dette tilbud, ikke bekymrer sig om, om det er stat, region eller kommune, der betaler. De vil prise sig lykkelige for at få tilbuddet om vaccinen. Det er for mig helt uforståeligt, at forslaget ikke har fundet vej og er med i budgettet. Forebyggelse er altid bedre end helbredelse. Hvis forslaget ikke kommer med i det endelige budget efter høringsfasen, kommer det til at gå ud over en lille specifik gruppe af drenge. De kommer til at få højere risiko for at få den mest udbredte seksuelt overførte infektion. De udgør derfor en ekstra risiko for at give infektionen videre og efterfølgende udvikle hpv-relateret kræft og kønsvorter. Byrådet i Favrskov har alle muligheder for at sikre disse drenge samme sundhed og velfærd som alle andre. For mig er det lokalpolitik i den fineste form, at vi selv bestemmer lokalt, hvad der er sundhed og velfærd for vores borgere i Favrskov. Når hverken stat eller region vil tage ansvaret, så kan byrådet godt gøre det. Ved at lade denne lille gruppe af drenge i stikken er sundhed ikke for alle, men det afhænger af alder og økonomi. Det er ikke rimeligt. Jeg har fået flere reaktioner på Venstres forslag, og det, der står klarest i min hukommelse, er en mor, jeg har talt med. Hun har to drenge på hver sin side af skæringsdatoen 1. juli 2019. Hun kan sende sin ene dreng til en betalt vaccination og vide, at han er vaccineret mod kønsvorter og visse former for hpv-relaterede kræftformer senere i livet. Den anden dreng må hun lade blive hjemme. Hun har desværre ikke økonomi til at betale for vaccinationen til ham. Et forfærdeligt dilemma for en mor, der vil det bedste for sine børn. Det er en helt unik mulighed for byrådet i Favrskov for at vise ansvar og være forgangskommune og sikre alle drengene i Favrskov denne forebyggende vaccine, så der ikke er nogen, der senere i livet skal rammes af specifikke kræftformer. De ressourcestærke familier skal nok få deres børn vaccineret. Det er en skævvridning, hvis ikke vi kan hjælpe dem med færrest ressourcer. Sundhed skal være for alle, uanset køn, alder og økonomi. Forebyggelse er bedre end helbredelse.

Annonce