Annonce
Indland

Tre berygtede seriemordere og (nogle af) deres kvinder

Det er ikke nogen nyhed, at seriemordere tiltrækker sig kvindelig opmærksomhed. Det er snarere mere reglen end undtagelsen. Vi har fundet tre af de mest berygtede seriemordere frem, som alle har fundet kærligheden, mens de har siddet bag tremmer.

Annonce

1. Charles Manson

Kultlederen Charles Manson - her få måneder før sin død i 2017. Foto: Reuters/ Ritzau Scanpix

Den berygtede seriemorder Charles Manson blev i 2014 forlovet med kvinden Afton Elaine "Star" Burton. Hun var 26, han var 80.

17 år gammel begyndte Afton Elaine "Star" Burton at skrive breve til Charles Manson, fordi en ven havde vist hende nogle af Mansons skriverier. 19 år gammel brugte hun sin opsparing på at flytte til Californien (hvor han var indsat), for at bo så tæt på ham, at hun kunne besøge ham regelmæssigt.

Hun var overbevist om at han var uskyldig og begyndte at stå for hans hjemmesider. Da de havde kendt hinanden i ni år, blev de så forlovet. Deres ægteskabslicens løb dog ud, og de blev aldrig gift.

Charles Manson døde 19. november sidste år.

2. Ted Bundy

Ted Bundy bliver af nogle kaldt Amerikas værste seriemorder nogensinde. Foto: Ritzau/Scanpix

Ted Bundy blev i 1979 og 1980 dømt til døden for tre mord begået i 1978. Før sin henrettelse i 1989 nåede han dog at tilstå 30 mord på unge kvinder begået i årene 1974-78. Politiet mener, at det reelle tal nok snarere er 50.

Carole Anne Boone, en fraskilt mor til to, var kærester med Ted Bundy, før han i 1976 blev arresteret første gang. Hun hjalp ham blandt andet med at flygte fra fængslet i 1977, og i 1980 - under Bundys anden retssag - blev de gift i en retssal i Florida.

To år senere fødte hun en datter og sagde, at Ted Bundy var faren. På trods af at "ægteskabelige besøg" ikke var tilladt i det fængsel, Bundy sad, var det kendt, at indsatte til tider puljede deres penge, så de kunne bestikke fængselsbetjentene.

3. Peter Lundin

Peter Lundin var 19 år, da han slog sin mor ihjel. Arkivfoto: Annett Bruhn

Danske Peter Lundin slog i 1991 sin mor ihjel i deres hjem i North Carolina, USA. Han blev dømt og fængslet i USA, men fik halveret sin straf, da fængslerne i det område var så fyldte, at de var nødt til at løslade for at give plads til nye.

Dømt til udvisning af USA landede Peter Lundin derfor i Kastrup Lufthavn 4. juni 1999 som en fri mand. Han var i 1996 blevet gift med danske Tina, en af de mange kvinder, der havde kontaktet Peter Lundin efter TV 2-udsendelsen "Drømmen om Amerika" i 1994.

Et par måneder efter hjemkomsten til Danmark overfaldt han i et raserianfald Tina og hendes teenagedatter, og hun smed ham ud. Ikke længe efter mødte han Marianne Pedersen, som han dræbte i juni 2000. Han dræbte også hendes to sønner på 10 og 12 år, Dennis og Brian. I maj havde Tina født deres søn Nicholas.

Otte år senere blev Peter Lundin gift med Mariann Poulsen, som dog begærede skilsmisse efter kun 11 dages ægteskab.

I 2011 blev den firedobbelte morder gift for tredje gang. Nu hed bruden Betinna Brøns, og i 2014 blev de forældre til en søn.

De blev skilt i oktober sidste år.

Kilder: Wikipedia, Rolling Stones Magazine, Ekstra Bladet

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Mundbindene har fundet vej i de århusianske busser - men stadig mange tager turen uden

Aarhus

Nye restriktioner for børn og lærere når skolerne starter

Aarhus

Sommervejret lokker folk frem - men alle er gode til at holde afstand og tage hensyn

Annonce