Annonce
Østjylland

Tre biler i sammenstød på motorvejen: Én person er kørt på hospitalet

Arkivfoto: Annelene Petersen
Et færdselsuheld på motorvej E45 ved Randers fik fredag eftermiddag Østjyllands Politi og Beredskab og Sikkerhed til at spærre et spor i sydgående retning.

Randers: Østjyllands Politi og Beredskab og Sikkerhed måtte fredag eftermiddag spærre et spor på motorvejen ved afkørsel 42 Randers syd i sydgående retning.

Årsagen var ifølge beredskabsinspektør Christian Nøddelund fra Beredskab og Sikkerhed, at der klokken 15.58 skete et færdselsuheld på motorvejsafkørslen, hvor tre biler var impliceret.

- De tre biler holder lige nu på afkørslen, der går fra motorvejen og op til Hammelvej. De to af dem holder i autoværnet, mens den sidste holder i svingbanen, men de er alle sammen så beskadiget, at de ikke kommer herfra, før de bliver hentet af autotraileren, fortalte Christian Nøddelund til Amtsavisen en halv times tid efter uheldet.

Det vides ikke, hvad årsagen til uheldet har været, men ifølge beredskabsinspektøren blev en enkelt, mandlig bilist efterfølgende kørt på Regionshospitalet Randers.

- Han var selv i stand til at gå ind i ambulancen, så umiddelbart tyder det på, at han ikke er kommet så slemt til skade, lød det fra Christian Nøddelund.

Begge spor på motorvejen blev åbnet igen omkring klokken 17.00.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tiltalt for voldtægt af fire unge kvinder: Ung mands sexliv rulles op i detaljer i godt fyldt retssal

Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Annonce