Annonce
Østjylland

Tre biler i sammenstød på motorvejen: Én person er kørt på hospitalet

Arkivfoto: Annelene Petersen
Et færdselsuheld på motorvej E45 ved Randers fik fredag eftermiddag Østjyllands Politi og Beredskab og Sikkerhed til at spærre et spor i sydgående retning.

Randers: Østjyllands Politi og Beredskab og Sikkerhed måtte fredag eftermiddag spærre et spor på motorvejen ved afkørsel 42 Randers syd i sydgående retning.

Årsagen var ifølge beredskabsinspektør Christian Nøddelund fra Beredskab og Sikkerhed, at der klokken 15.58 skete et færdselsuheld på motorvejsafkørslen, hvor tre biler var impliceret.

- De tre biler holder lige nu på afkørslen, der går fra motorvejen og op til Hammelvej. De to af dem holder i autoværnet, mens den sidste holder i svingbanen, men de er alle sammen så beskadiget, at de ikke kommer herfra, før de bliver hentet af autotraileren, fortalte Christian Nøddelund til Amtsavisen en halv times tid efter uheldet.

Det vides ikke, hvad årsagen til uheldet har været, men ifølge beredskabsinspektøren blev en enkelt, mandlig bilist efterfølgende kørt på Regionshospitalet Randers.

- Han var selv i stand til at gå ind i ambulancen, så umiddelbart tyder det på, at han ikke er kommet så slemt til skade, lød det fra Christian Nøddelund.

Begge spor på motorvejen blev åbnet igen omkring klokken 17.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus

Endnu en vej lukket af regnen: Vandet står højt på Nymarksvej

Aarhus

Nye patienter i isolation: Danskere testes for coronavirus i Aarhus

Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Annonce