Annonce
112

Tre biler i voldsomt sammenstød i rundkørsel i Brabrand

Det så voldsomt ud efter sammenstødet ved Aarslev. Men to bilister slap heldigt fra ulykken. Privatfoto
Ingen alvorlig personskade, men store materielle skader, da bilist mistede herredømmet over sin bil i rundkørslen hvor Edwin Rahrsvej møder motorvejen.

BRABRAND: Det førte til et voldsomt sammenstød, da en bilist søndag morgen kl. 8.45 mistede herredømmet over sin bil i rundkørslen for enden af Edwin Rahrs Vej, der hvor motorvejen fra Herning kommer ind ved Aarslev.

Ingen personer blev alvorligt skadet ved ulykken på den våde vej i morgentrafikken, men ulykken gav store materielle skader på to af de tre biler.

Ulykken skete da en mandlig bilist i en Citroen kørte mod Aarhus ad Herningsmotorvejen. Motorvejen ender i en rundkørsel, der er koblet sammen med Edwin Rahrsvej og da bilisten kørte ind i rundkørslen blev han påkørt fra venstre side af en anden mand i en BMW.

- Bilisten, der kørte i rundkørslen var kommet lidt hurtigt ind i den, mistede herredømmet og ramte derved to andre biler, fortæller vagthavende ved Østjyllands Politi.

Sammenstødet skete med en sådan kraft, at to biler drejede helt rundt og blev delvist slynget ind i autoværnet.

- Heldigvis er biler bygget godt i dag, så der var ingen fastklemte og ingen alvorlig personskade. Begge bilister kunne gå derfra. Men vi måtte klippe døren op på Citroen'en for at få bilisten ud, fortæller indsatsleder Ole Olsen fra Østjyllands Brandvæsen.

Ifølge politiet blev den ene bilist for en sikkerheds skyld kørt til kontrol på Aarhus Universitetshospital i Skejby.

Derefter foretog politiet tekniske undersøgelser af bremselængderne for at kunne beregne hastigheden, ligesom man afhørte vidner og de implicerede bilister.

En tredje bil blev ifølge politiet også ramt ved sammenstødet.

Annonce

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Danmark For abonnenter

Offer for mishandling i sms: 'Hey, far! Jeg har brug for din hjælp nu'

Annonce