Annonce
Aarhus

Tre bilister kørte over 100 km/t på Ringvejen: Politiet på jagt efter fartsyndere i Aarhus V

En trafikindsats i det vestlige Aarhus gav endnu en gang pote fredag aften. Foto: Kim Haugaard

Østjyllands Politi lavede fredag aften og nat en trafikindsats i det vestlige Aarhus.

AARHUS: Fredag aften og nat var Østjyllands Politi igen på jagt efter trafiksyndere i det vestlige Aarhus, og igen gav det pote. 28 bilister fik hilsener med hjem fra mødet med politiet - i alt 38 forseelser blev det til - især for at køre for stærkt.

For eksempel valgte en bilist at køre 120 km/t ad Ringvejen, hvor man kun må køre 70. Han kørte også for tæt på andre bilister og overhalede højre om - alt sammen lige foran en civil politibil, der kunne filme hele baduljen. Bilisten kan derfor se frem til en periode uden bil. Et andet sted på Ringvejen blev en bilist målt til at køre 101 km/t. Da han blev stoppet, forsøgte han at stikke af til fods uden dog at komme særlig langt. Da politiet indhentede det ham, viste det sig, at han også var påvirket af narkotika. Og som rosinen i den fartglade pølse-ende, valgte en tredje bilist - vi har stadig ikke forladt Ringvejen - at bruge begge vejbaner til at køre 100 km/t. Da han blev stoppet, viste det sig også at han havde en promille, "der lå noget over den tilladte promillegrænse", som det står i politiets rapport.

Hos Østjyllands Politi undrer politikommissær Amrik Singh Chadha sig over resultatet af indsatsen.

- Der er stadigvæk en del trafikanter, der tror, at færdselsloven er vejledende. Det er den ikke, og så må man tage konsekvensen heraf. Politiet har stor fokus på området, og politiets indsatser har forbedret forholdene i området, men der er stadigvæk en del at arbejde med, hvorfor vi også fremadrettet vil sætte hårdt ind over for de trafikanter, der sætter andres menneskeliv på spil, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce