Annonce
Aarhus

Tre bilister kørte over 100 km/t på Ringvejen: Politiet på jagt efter fartsyndere i Aarhus V

En trafikindsats i det vestlige Aarhus gav endnu en gang pote fredag aften. Foto: Kim Haugaard

Østjyllands Politi lavede fredag aften og nat en trafikindsats i det vestlige Aarhus.

AARHUS: Fredag aften og nat var Østjyllands Politi igen på jagt efter trafiksyndere i det vestlige Aarhus, og igen gav det pote. 28 bilister fik hilsener med hjem fra mødet med politiet - i alt 38 forseelser blev det til - især for at køre for stærkt.

For eksempel valgte en bilist at køre 120 km/t ad Ringvejen, hvor man kun må køre 70. Han kørte også for tæt på andre bilister og overhalede højre om - alt sammen lige foran en civil politibil, der kunne filme hele baduljen. Bilisten kan derfor se frem til en periode uden bil. Et andet sted på Ringvejen blev en bilist målt til at køre 101 km/t. Da han blev stoppet, forsøgte han at stikke af til fods uden dog at komme særlig langt. Da politiet indhentede det ham, viste det sig, at han også var påvirket af narkotika. Og som rosinen i den fartglade pølse-ende, valgte en tredje bilist - vi har stadig ikke forladt Ringvejen - at bruge begge vejbaner til at køre 100 km/t. Da han blev stoppet, viste det sig også at han havde en promille, "der lå noget over den tilladte promillegrænse", som det står i politiets rapport.

Hos Østjyllands Politi undrer politikommissær Amrik Singh Chadha sig over resultatet af indsatsen.

- Der er stadigvæk en del trafikanter, der tror, at færdselsloven er vejledende. Det er den ikke, og så må man tage konsekvensen heraf. Politiet har stor fokus på området, og politiets indsatser har forbedret forholdene i området, men der er stadigvæk en del at arbejde med, hvorfor vi også fremadrettet vil sætte hårdt ind over for de trafikanter, der sætter andres menneskeliv på spil, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

112

Glohed skorsten startede brand i byhus i Aarhus: Beboerne opdagede selv flammerne i kælderen

Annonce