Annonce
Aarhus

Tre brande på to uger: - Det er fuldstændigt meningsløst

Det gamle Århus Amtssygehus er for tredje gang på fjorten dage ramt af brand. Arkivfoto: Michael Bager
Det gamle Århus Amtssygehus er for tredje gang på fjorten dage ramt af brand. Nu bliver overvågningen i området intensiveret.

Aarhus: Tre udbrændte biler, to biler med slemme brandskader, en udbrændt motorcykel og en forkullet træplade. Det er resultatet efter tre brande på to uger ved det gamle Århus Amtssygehus på Tage-Hansens Gade.

- Det er jo fuldstændigt meningsløst. Det er rigtigt træls, siger Henrik Kjærsgaard, der er teamleder for bygninger i Aarhus Kommune, til TV2 Østjylland.

I nat var det en træplade, der brød i brand. Politiet har sat en efterforskning i gang, der skal afdække, hvordan branden er opstået.

- Det er jo ikke en brand, der er begyndt af sig selv, men hvordan det er sket, skal vi til at finde ud af, siger vagtchef hos Østjyllands Politi Jes Frederiksen.

Annonce

Ikke første gang

Det er bestemt ikke første gang, det gamle amtssygehus er ramt. Tilbage i april kunne TV2 Østjylland fortælle, at der på bare en måned var blevet smadret omkring 30 vinduer. Derudover var der brændt kulsyreslukkere af.

Siden da har der ellers været ro på i området. Nogle af lokalerne er blevet lejet ud til kommunale institutioner, og så er der blevet fri parkering. Aarhus Kommune troede derfor, at de havde fået bugt med ballademagerne.

- Det har hjulpet, at der har været flere øjne på herude og mere trafik. Det er ikke det bedste for hærværksmænd. Der er forsvundet lidt kobber og nogle nedløbsrør, men det har slet ikke været så slemt, som vi oplevede tidligere på året, siger Henrik Kjærsgaard.

Men i forrige weekend brød en motorcykel i brand. Den udbrændte sammen med to nyere biler, der var parkeret ved siden af. Branden opstod omkring 50 meter fra det sted, hvor træpladen i nat brød i brand.

Intensiveret vægterkørsel

I sidste weekend var den gal igen. Her brød en bil foran hovedindgangen i brand. Den udbrændte, og de to biler ved siden af fik kraftige skader.

- Nu var der ellers lige kommet lidt ro på, og så kommer der sådan en ny tendens. Vi håber selvfølgelig ikke, det er noget, der fortsætter. Men man kunne godt frygte det, når det nu er sket tre gange på fjorten dage, siger Henrik Kjærsgaard, teamleder for bygninger i Aarhus Kommune, til tv-kanalen.

Henrik Kjærsgaard fortæller, at den brændende træplade stod op af en træbygning, som heldigvis var beklædt med en stålplade. Hvis ikke en årvågen borger havde kontaktet beredskabet, kunne hele hallen være brændt ud.

Efter episoderne har kommunen intensiveret vægterkørslen omkring Amtssygehuset, så der er større bevågenhed. Derudover har politiet ifølge Henrik Kjærsgaard indvilget i at patruljere oftere forbi området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce