Annonce
Kultur

Tre dage med kunst i hele byen

Arrangørerne håber, at Art Weekend Aarhus kan være med til at skabe opmærksomhed omkring billedkunsten i Aarhus. Her kan kunstnerene møde et nyt publikum og samtidig få styrket deres faglige netværk. Billedet er fra åbningen af Art Weekend Aarhus 2017. Foto: Toke Hage
Art Weekend Aarhus er tilbage med et større program end nogensinde før. Ønsket er at vise billedkunstens mangfoldighed i Aarhus - også der, hvor publikum mindst venter at møde den.

AARHUS: En kunstinstallation af flasker i Aarhus Å, udstillinger og events i projektrum såvel som på byens museer og gallerier. Foredrag, guidede kunstture og pop up-udstillinger. Art Weekend Aarhus byder i løbet af tre dage på et bugnende program.

Kunst-eventen var sidst i Aarhus i 2017. Efter en pause er man nu tilbage, denne gang med et større program end tidligere. Årets Art Weekend Aarhus har 30 deltagende aktører, og publikum kan opleve 75 begivenheder - herunder 25 ferniseringer.

Jan Falk, direktør for Art Weekend Aarhus, håber, at de mange tilbud kan vise den mangfoldige billedkunstscene i Aarhus og gøre den mere tilgængelig.

- Vi ser Aarhus som et lidt særligt sted i forhold til billedkunst, fordi her er en kombination af Aarhus Universitet, som blandt andet uddanner kunsthistorikere, et statanerkendt kunstakademi i Mejlgade, flere kunstskoler, mange kunstnere som bor og arbejder i byen samt flere gallerier og internationtalt kendte museer. Men traditionelt set har Aarhus haft meget fokus på det, der foregår på scenen - musik og teater - hvilket Aarhus Festuge er et godt eksempel på. Vi, håber, at vi med Art Weekend Aarhus kan vise, at der også er ret meget at komme efter i billedkunstmiljøet, siger Jan Falk.

Annonce

Art Weekend Aarhus

Art Weekend Aarhus finder sted 4.-6. oktober.

Art Weekend Aarhus 2019 er et samarbejde mellem Kunsthal Aarhus, Galleri Image, Aarhus Billedkunstcenter og webmagasinet kunsten.nu.

Årets Art Weekend byder på over 75 udstillinger, ferniseringer og events. Både lokale og internationale kunstnere medvirker.

Se det fulde program på artweekend.dk.

Udstillingsvindue

Art Weekend Aarhus har eksisteret som en årlig begivenhed siden 2012, med undtagelse af 2018, som blev sprunget over, for at arrangørerne i år at kunne præsentere et større program med mere tyngde.

Jan Falk har en klar fornemmelse af, at den ufrivillige pause måske har gjort lysten til at deltage endnu større.

- Det er som om, at kunstnerne har tænkt over, at der var brug for en begivenhed som Art Weekend. Her har de mulighed for at byde publikum ind og give dem andre oplevelser, end de ellers plejer at få. Samtidig har det også stor betydning for kunstnerne, at de med Art Weekend selv kan sætte noget op uden at være afhængig af en aftale med et galleri. Derfor er der også mange pop up-events denne gang, fortæller han.

Som noget nyt har Art Weekend Aarhus givet kurator Charlotte Sprogøe det opdrag at skabe flere oplevelser i byrummet. Det sker med udstillingen "You Are in My Veins", hvor en række internationale og danske kunstnere har skabt nye værker til Aarhus indre by.

- Det bliver præsenteret på steder, hvor folk ikke normalvis oplever billedkunst. Det er interessant at gå på opdagelse . Både for de, der er vant til at besøge museer og de, der ikke er, for kunstnen kan noget andet, når den bliver præsenteret i byrummet, siger Jan Falk.

Den kuraterede byrumsudstilling "You Are in My Veins" vises frem til 17. november.

Åbningsfest i Kunsthal

Men Art Weekend er ikke kun sat i verden for at give der århusianske publikum spændende oplevelser. Det er også en branchefestival for billedkunstnere.

- Vi vil gerne forbedre de vilkår, som kunstnerne arbejder under og give dem mulighed for at præsentere deres kunst for kuratorer. Art Weekend skal gerne rykke noget, også bagefter, siger Jan Falk.

Art Weekend Aarhus finder sted fredag 4. til søndag 6. oktober og bliver skudt i gang med en åbningsfest i Kunsthal Aarhus fredag klokken 19-23.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Gå - lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1

Bølgerne går højt omkring byudviklingen i Aarhus, og denne avis har sammen med FO netop afholdt et offentligt møde derom på rådhuset. Der var mødt omkring 500 op til mødet (om det er mange i en by med 300.000 indbyggere, skal jeg ikke kunne sige), og det har allerede forårsaget et par læserbreve. I dag (21. ds.) et af Svend Carstensen, der anbefaler at bygge boliger i midtbyen uden parkeringspladser. Man må så købe sig til en parkeringsplads eller/og cykle. Begge synspunkter – boliger uden parkeringspladser og at cykle – var fremme på mødet. Det at cykle blev fremhævet igen og igen og bliver det i øvrigt meget ofte alle steder. Og det er helt sikkert også sundt og ikke miljøbelastende. Men hvorfor er der aldrig én, der nævner, at man kan gå. Det er da helt uden mekanisk hjælpemiddel af nogen art og lever på den måde fuldstændig op til ønskerne om at nedsætte køb af al industrielt fremstillet. At vi så ikke når målet (i fht. CO2-udledning, red.) alligevel, er noget helt andet. Der skal globale krav om indskrænkninger på flyrejser, al godstrafik over på bane, og næste bilkøb skal være en el- eller hybridbil. Men det at gå er dejligt, sundt, og du ser og oplever meget mere, end hvis du sidder i egen bil eller i et offentligt transportmiddel. Selv bor jeg på Langenæs og bruger aldrig bilen, hvis jeg skal ind til midtbyen. Det tager et kvarter til tyve minutter, så er du ved banegården eller rådhuset, og fem minutter mere, så er du ved domkirken. GÅ-GÅ-GÅ. Lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1, og lad København, som vi alligevel ikke kan nå, forblive Danmarks cykelby nr. 1.

Annonce