Annonce
Aarhus

Tre drab på 14 dage: Politichef venter flere anholdelser i drabssager

To drab på ni timer var realiteten tilbage i juli. Siden blev endnu en mand dræbt i Viby. Politiet undersøger, om der er en sammenhæng. Foto: Axel Schütt
Først blev to mænd på henholdsvis 25 og 42 år dræbt med mindre end ni timers mellemrum, og senere blev også en 22-årig mand fundet skudt. Østjyllands Politi undersøger, om der er en sammenhæng mellem to af drabene.
Annonce

AARHUS: Foreløbig er en enkelt mand blevet sigtet og fængslet i de tre sager om drab begået i kriminelle miljøer i Aarhus i løbet af blot 14 dage.

Men der er udsigt til flere anholdelser, lyder det tirsdag fra chefen for politiets efterforskning.

- Vi forventer flere anholdelser, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard om arbejdet med at opklare de to drab, som blev begået ved Jydsk Væddeløbsbane og ved Lenesvej i Brabrand henholdsvis 22. og 23. juli.

Det første mord fandt sted onsdag 22. juli ved Jydsk Væddeløbsbane. Politiet fik klokken 19.10 en anmeldelse om, at en person var ramt af skud.

Politi og ambulancer var hurtigt på stedet og ydede livreddende førstehjælp til den 25-årige, der var blevet skudt, men han blev erklæret død i ambulancen.

Annonce

Aarhus-rapper dræbt af skud

Efterfølgende var politiet massivt til stede i området nær Jydsk Væddeløbsbane, hvor gerningsstedet blev undersøgt. Det skete blandt andet ved hjælp af hunde og en drone, kunne man se på billeder fra stedet.

Senere kom det frem, at det var den 25-årig Abukar Hassan Ali, også kendt som rapper under kunstnernavnet Shmur, der var blevet dræbt af to skud. Det skete tilsyneladende i forbindelse med en hashhandel til 1,6 millioner kroner, har politiet tidligere oplyst. I den sag er en 40-årig mand fra København varetægtsfængslet.

I Brabrand mistede Mohammad Al-Zerjawi på 42 år livet, da han blev stukket med kniv. I denne sag er ingen endnu blevet sigtet. Offeret var tilknyttet rockerklubben Satudarah, er det kommet frem.

Annonce

Mulig sammenhæng mellem drabene

Det tredje drab, som optager efterforskerne i Østjyllands Politi, skete 6. august i Vårkjærparken i Viby J. Her blev en 22-årig mand fundet dræbt af skud i en bil, som holdt ved en boligblok.

I undersøgelserne ser politiet blandt andet på, om der kan være en forbindelse mellem forbrydelserne.

- Vi er ikke blinde for, at der kan være en sammenhæng mellem Lenesvej og Vårkjærparken. Det er med i vores arbejde, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard.

Han ønsker ikke at gå i detaljer - men understreger, at efterforskningen af det seneste drab fortsat er på et tidligt stadie.

Toradag 6. august blev en yngre mand fundet skudt ved Vårkjærparken i Viby i Aarhus. Politiet undersøger om der kan være sammenhæng med et drab begået 22. juli ved Lenesvej i Brabrand. Foto: Presse-fotos.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

René blev tilbageholdt for ikke at gå med mundbind: Hvor går grænsen for vagternes beføjelser?

Debat

Favrskov: Selvbestemmelsen er på retur

Aarhus

Nu skal festen slutte: Borgmesteren beder de unge om at gøre 'det urimelige'

Aarhus For abonnenter

Søns misbrug har kostet Bente og Søren penge, søvn og tårer: - Man føler sig magtesløs og mistænkt for at være dårlige forældre

Annonce