Annonce
Udland

Tre franske redningsfolk dør i helikopterstyrt

Damien Meyer/Ritzau Scanpix
De seneste uger er flere omkommet i voldsomt uvejr i Frankrig. Mandag døde tre redningsfolk i en helikopter.

En helikopterulykke nær Marseille i Frankrig har kostet tre franske redningsfolk livet.

Helikopteren styrtede under en rednings- og rekognosceringsmission i Sydfrankrig, som flere steder er ramt af oversvømmelser.

Det meddeler det franske indenrigsministerium ifølge nyhedsbureauet AFP.

Mens helikopteren fløj i området søndag aften, mistede den kontakt til både radio og radar.

De tre redningsarbejdere blev fundet døde klokken 01.30 mandag nær byen Rove.

De omkomne er en pilot, en ingeniør og en brandmand, skriver nyhedsbureauet dpa.

Der har de seneste uger været flere dødsfald i Frankrig relateret til ekstremt vejr.

Søndag omkom to mennesker i oversvømmelser på den franske riviera.

Det skete, efter at regnvejr på ny havde ramt området. I sidste uge døde seks personer.

Her resulterede voldsomt stormvejr i blokerede veje, aflyste tog og oversvømmelser.

Der vil blive foretaget nærmere undersøgelser af ulykken, meddeler ministeriet.

I området Var døde en fårehyrde søndag, da han forsøgte at krydse et vadested med sin firehjulstrækker, skriver AFP.

Hans lig blev fundet sent søndag inde i bilen 300 meter fra det sted, hvor han sidst blev set.

Et andet sted i Var blev en ejer af flere stalde fundet død, to timer efter at han blev ført væk af vandet, mens han holdt øje med sine dyr.

Områderne Var og Alpes-Maritimes var søndag i alarmtilstand på grund af oversvømmelser.

Flere sports- og kulturbegivenheder blev aflyst i Frankrig på grund af det dårlige vejr, blandt andet Paris Saint-Germains fodboldkamp mod Monaco i den bedste franske række.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Personlige stridigheder årsag til uro i Aarhus V: Flere aftener med ballade og knivstikkeri

Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce