Annonce
Erhverv

Tre gode råd til ejerledere om at bruge bestyrelsen bedre

- Inddrag bestyrelsesformand som løbende sparringspartner. Det kan for eksempel være i form af et telefonopkald hver uge, eller når der sker noget vigtigt, siger Thomas Bagge Olesen, tidligere administrerende direktør i FDB og i dag virksomhedsrådgiver og bestyrelsesformand. Pressefoto

AARHUS: Thomas Bagge Olesen er tidligere ejerleder i en it-virksomhed samt forhenværende administrerende direktør i fitness.dk og FDB (Coop). I dag arbejder han som rådgiver via sin egen konsulentvirksomhed og bestyrelsesformand i blandt andet Den Sociale Kapitalfond Management og OptimumIT.

Her giver han tre gode råd til ejerledere, der gerne vil i gang med at bruge bestyrelsen mest muligt effektivt og til sparring omkring deres virksomheder:

  1. Inddrag bestyrelsesformand som løbende sparringspartner. Det kan for eksempel være i form af et telefonopkald hver uge, eller når der sker noget vigtigt. Det går ud over tilliden og værdien af bestyrelsen, hvis man bare fortæller, hvad man har gjort i stedet for, hvad man tænker på at gøre.
  2. Gør op med dig selv, hvad du vil med virksomheden, og sæt bestyrelsesholdet efter det. Det er vigtigt at skifte løbende ud i bestyrelsen, så de rigtige kompentencer hele tiden er til stede, og at gøre præmissen klar fra start, at der vil blive skiftet ud eksempelvis efter en tre-fire årig periode, eller når virksomheden bevæger sig ind i en ny fase.
  3. Det kan godt lade sig gøre at bygge en succesfuld virksomhed op uden at bruge sin bestyrelse. Det er Kim Axelsen fra PA Savværk Korinth et godt eksempel på, men han kunne måske have taget en hurtigere og nemmere vej mod målet ved at bruge sin bestyrelse aktivt. Det ligger i ejerlederens dna, at man rigtig gerne vil ud over stepperne, men er retningen den rigtige? Her kan bestyrelsen hjælpe. Det er vigtigt, at der er åbenhed om driften og ambitionen for virksomheden, og at man gør brug af de kompetencer, der er til stede.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se hele listen: Her er lå de bevaringsværdige bygninger, der er revet ned

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce