Annonce
Byudvikling

Tre ideer - og en ekstra - hædret: Sådan kan det nye p-hus i Sydhavnen se ud

Parkeringshuset kommer til at ligge i området omkring Kulbroen i Sydhavnen. Foto: Kim Haugaard
Tre ideer blev præmieret og en fjerde fik hædrende omtale ved en præsentation af ideerne til det nye parkeringshus i Sydhavnen tirsdag eftermiddag.

AARHUS: Et nyt parkeringshus i det nye kvarter på Sydhavnen begynder så småt at tage form. Tirsdag eftermiddag blev tre projekter præmieret for deres bud i den idékonkurrence, som Aarhus Kommune udskrev for projektet.

Parkeringshuset skal kunne rumme 700 biler, og derudover "være med til at skabe liv og binde bydelen sammen," som det hedder i en pressemeddelelse fra Teknik og Miljø ved Aarhus Kommune.

Der er ikke tale om, at et projekt har vundet konkurrencen, men om tre projekter, som på hver sin måde skal bidrage til områdets udformning. Derfor er det også mere idéer end løsninger, som har været afgørende for udfaldet, siger rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek.

- Vi har fokuseret på gode ideer frem for konkrete løsninger, og det glæder mig at se de mange gode bud, der er kommet på, hvordan et parkeringshus kan bidrage til at skabe en levende bydel, siger han.

Nu skal Bünyamin Simsek og hans kolleger hos Aarhus Kommune i gang med samtaler med folkene bag projekterne, så man kan finde ud af, hvor mange af ideerne, der kan føres ud i livet. På den måde kommer det nye parkeringshus formentlig til at ligne en blanding af de tre projekter, som du kan se herunder.

Alle 21 konkurrenceforslag vil blive udstillet i Bylageret på Kalkværksvej til 17. januar 2020. Herefter vil forslagene blive udstillet frem til 31. januar 2020 i Blixens i Brabrand. Det vides endnu ikke, hvornår det parkeringshus.

1. "Park with AarhUS"

Illustration: Open Platform og JaJa Architects

Førstepræmien går til Open Platform ApS og JaJa Architects ApS og projektet "Park with AarhUS".

2. "Fra kul til kål"

Illustration: Labland

Andenpræmien går til DRAW STUDIO og projektet "Fra kul til kål"

3. "Arbejderparken"

Illustration: Draw Studio

Tredjepræmien går til LABLAND og projektet "Arbejderparken".

Hædrende omtale: "Rum til biler - Rum til mennesker"

Illustration: Rubow

Udover første- anden- og tredjepræmien modtager RUBOW Arkitekter A/S hædrende omtale for deres projekt "Rum til biler – Rum til mennesker"

Kriterierne for udvalgets beslutning

  • Bedømmelsesudvalget har foretrukket de projekter, der har evnet at skabe tydelige og let forståelige ruter for biler og fodgængere fra indkørsel til udgang og omvendt.
  • Generelt har bedømmelsesudvalget fokuseret på den optimale placering af husets funktioner i relation til by og flow (herunder Den Rekreative Forbindelse) og sekundært den specifikke programmering af rum og flader.
  • Projekternes fokus på bæredygtighed spænder vidt fra at inkorporere solceller i taget, fremme moderne og bæredygtig mobilitet til at bygge selve huset med et minimum af CO2 udledning. Bedømmelsesudvalget vurderer, at de bedste projekter formår at samle flere tiltag i en realistisk og samlet bæredygtig strategi.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Naturligvis skal vi stille krav til Nemlig.com og alle andre: Virksomheder skal ikke score fortjeneste på ryggen af de ansatte

Aarhus For abonnenter

Hvad blev der af Sculpture by the Sea? Aros-direktør drømmer om igen at vise strandkunst

Annonce