Annonce
112

Tre indbrud i tre byer

Tyve på spil i tre byer i kommunen. Arkivfoto

Hansted/Østbirk/Brædstrup: Ejendomme i Østbirk, Brædstrup og Hansted har været udsat for indbrud..

Et sted mellem klokken 14.30 fredag og 0.15 søndag havde beboere på Møllegade i Brædstrup besøg af ubudne gæster.

- Der var blevet opbrudt en terrassedør, og så var det lykkedes at få gennet husets hund ind i et aflukket rum, inden man har været rundt og rode i skabet og skuffer og stjålet smykker, oplyser vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, Hans Hoffensetz.

Også i Hansted har nogen været på udkig efter juveler. Et sted mellem fredag middag og lørdag klokken 19.30 har en landejendom på Stængervej nemlig haft ubudne gæster.

- Man har brækket et vindue op med en skruetrækker. Og tilsyneladende kun været i soveværelset, hvor der er stjålet smykker. Vi har endnu ikke det fulde overblik, men ud fra det, man lige umiddelbart kan se, er der i hvert fald stjålet en Pandora-halskæde, oplyser vagtchefen.

Og sidst men ikke mindst har nogle tilsyneladende meget stærke tyve tyve været på færde på Birknæsvej i Østbirk på et tidspunkt i løbet af den seneste uge mellem sidste lørdag klokken 10 og denne lørdag klokken 20.

- Man har aflistet et vindue og stjålet en buskrydder og to granithavebænke fra et udhus. Det må have været tungt, lyder det fra Hans Hoffensetz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Favrskov

Terapihunde henter pris til Hammel

Læserbrev

Læserbrev: Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) går i glemmebogen som kæmpe succes

Alt imens de nye, store FGU-institutioner (FGU = Forberedende Grund Uddannelse) kæmper for at finde fodfæste, viser det sig, at forløberen, Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU), har været en stor succes (https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2019/sep/190927-syv-ud-af-ti-unge-kommer-godt-videre-efter-kombineret-ungdomsuddannelse). FGU-institutionerne er opbygget som meget store institutioner (Aarhus ca. 700 elever) og skal løse opgaven med at hjælpe unge uden forudsætninger for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse. KUU havde samme målsætning, men uddannelsen var baseret på institutionssamarbejder og dermed mindre pædagogiske miljøer med plads til individuelle forskelle. I Aarhus havde vi gennem pilotforsøg gjort positive erfaringer, med at forskellige mindre institutioner (bl.a. produktionsskoler og daghøjskoler) arbejdede sammen i respekt for indbyrdes forskelligheder og med plads til forskelligheden i målgruppen. Det førte naturligt frem til et forbilledligt samarbejde omkring den KUU, der nu viser sig at have været en stor succes, og hvor syv ud af ti unge er kommet godt videre. Lovgivningsprocessen bagved KUU var desværre præget af politisk uenighed, så opbakningen var ikke bred. Derfor blev KUU-lovgivningen tidsbestemt med udløb i 2021. Lovgiverne på Christiansborg købte sig tid til at blive enige om en løsning på den udfordring, man vidste var der. Resultatet blev FGU, en stor og samlende lovgivning med bred opbakning, hvilket naturligvis er positivt og helt nødvendigt. Desværre levner FGU-loven umiddelbart ikke plads til undervisningssamarbejder med mindre, selvstændige institutioner (f.eks. daghøjskoler), der dermed afskæres fra at bidrage med massiv erfaring og kompetencer, der nu ses dokumenteret gennem den succes, som KUU har været. Politiske ønsker om indflydelse og styrbarhed gik forud for hensynet til den sårbare målgruppe; systemkrav trumfer menneskehensyn og sund fornuft. Alt imens vi slikker sårene og kæmper for at holde os på benene, efter at have investeret massivt i at gøre det godt til gavn for målgruppen, ønsker vi FGU-institutionerne held og lykke med at løse opgaven. Men vi savner en forklaring på, hvorfor eksempelvis daghøjskolerne i Aarhus, der nu gennem fem år har bidraget massivt til en sjælden set succes på uddannelsesområdet, atter skal kæmpe for overlevelse efter at have spillet rollen som nyttige idioter. Når det så viser sig, hvor FGU oplever problemer, er vi naturligvis klar til at indgå i samarbejder, til glæde for de mange, der ikke lige er skabt til at trives på kæmpe institutioner.

Aarhus For abonnenter

Kursskifte i Aarhus: 2.300 beboere på plejehjem kan få mulighed for privat rengøring

Annonce